
La Càtedra de Territoris Intel·ligents i Sostenibles ha realitzat una presentació del contingut i les funcionalitats de la plataforma Connecta-València el dilluns 14 de juliol a la Casa de Cultura d'Utiel dirigida a tècnics municipals i membres dels ajuntaments de la mancomunitat de la Terra del Vi.
La informació que abasta aquest servei permet prendre decisions de gestió sobre la base de dades reals, generar nous servicis i oportunitats de negoci i, en definitiva, millorar el benestar dels ciutadans mantenint unes polítiques de sostenibilitat.
Els continguts de Connecta-València, la seua funció i els seus objectius s'han desglossat durant una sessió que ha fet ús de la mateixa plataforma en temps real. El públic ha conegut la manera d'accedir a la ferramenta, els quadres de comandament habilitats i altres característiques.
La presentació en la Casa de Cultura d’Utiel s'enquadra dins de l'objectiu de la càtedra d'impulsar la transformació digital en l'entorn rural fomentant el desenvolupament i la implantació de solucions tecnològiques i sostenibles afavorint la competitivitat i innovació del teixit empresarial del territori.
Connecta-València integra les dades provinents de la xarxa de sensors desplegada en els municipis de la província de València, els processa i els ofereix a la ciutadania a través de diferents canals. Els sensors capturen informació sobre la meteorologia, com la temperatura, humitat i el vent, la qualitat de l'aire, el soroll, la mobilitat i la disponibilitat d'estacionaments.
Així mateix, la plataforma registra el consum d'aigua i la producció d'energia de plaques solars. Concentrar la informació disponible en un únic portal és un dels avantatges de la plataforma, així com l'ús d'un format d'intercanvi comú.