Logo de la Universdad de Valencia Logo Instituto Cavanilles de Biodiversidad y Biología Evolutiva Logo del portal

Eric Puche: premi a la millor presentació oral

  • 26 junio de 2019
Eric Puche

Eric Puche aconsegueix el premi a la millor presentació oral en la categoria d’Ecologia experimental a la sexta edició del congrés “Fresh blood for fresh water”.

El passat mes d’abril es va celebrar a Tihany (Hongria) la sexta edició del congrés “Fresh blood for fresh water”, dirigit a joves investigadors de l’àmbit dels ecosistemes aquàtics continentals. En aquest congrés Eric Puche, estudiant de doctorat del grup d’Ecologia Integrativa en l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, va aconseguir el premi a la millor presentació en la categoria d’Ecologia experimental.

En la seua aportació al congrés, l’estudiant de doctorat presentà una part de la investigació que està realitzant per a la seua tesi, referent a l’estudi de les complexes xarxes ecològiques en ambients d’aigua dolça influïdes pels caròfits (macroalgues que habiten aquest tipus de sistemes). La novetat que presenta el seu treball consisteix en estudiar aquestes xarxes des d’un punt de vista en el qual es consideren múltiples tipus d’interaccions entre els diferents organismes que les conformen.

L’encarregat d’avaluar i atorgar el premi fou el Dr. Jeremy J. Piggott, investigador reconegut en ecologia aplicada i professor assistent en el Trinity College de Dublín. Aquest premi suposa per a l’estudiant la invitació per a publicar el treball en una revista de prestigi en l’àmbit de l’ecologia aquàtica com és Freshwater Biology, amb una revisió per part de l’editor associat de la mateixa.