University of Valencia logo Logo Master's Degree in Archeology Logo del portal

Emili Aura, nou director del Centre Internacional de Gandia

El vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, ha anunciat el nomenament d’Emili Aura, director del Màster en Arqueologia, catedràtic de Prehistòria i professor titular del Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga de la Facultat de Geografia i Història, com a nou director del Centre Internacional de Gandia en substitució de Josep Montesinos.

8 june 2016

El vicerector ha expressat el reconeixement i agraïment “més sincer” de la Universitat de València com també de l’equip directiu a Josep Montesinos per la “tasca realitzada, el seu esforç personal i professionalitat, els bons resultats obtinguts en la seua gestió i sobretot per la seua actitud i caràcter sempre predisposat al treball”.

Així mateix, Hermosilla ha destacat el procés d’institucionalització implantat en aquest període al Centre Internacional de Gandia, que a través de l’acollida de professors, estudiants i professionals de la institució, ha propiciat la seua obertura interna. Finalment, el vicerector ha elogiat el foment de la tasca de territorialització empresa per Montesinos, creant forts vincles i arrels amb La Safor, “especialment coincidint amb un escenari difícil i dur, amb una important crisi econòmica que també ha afectat la Universitat”.

Després de l’anunci del seu nomenament i de les paraules d’agraïment del vicerector per l’esforç, treball i dedicació al director ixent, Aura ha afirmat que arriba amb “molta il·lusió i ganes d’afrontar aquest nou repte”, desitjant poder desenvolupar els projectes ja iniciats per l’equip del Centre de Gandia i, en definitiva, per “continuar amb la formació, socialització i la transmissió de coneixements que la societat actual es mereix i que, al cap i a la fi, ens fa humans”. El nou director del Centre de Gandia també ha volgut agrair a Josep Montesinos l’ajuda i facilitats proporcionades per a endur endavant aquesta transició, especialment amb tota la tasca i treball d’organització de la 33a edició de la Universitat d’Estiu ja enllestida.

Per la seua banda, Montesinos ha explicat que deixa el càrrec “exclusivament per raons personals” al temps que ha manifestat que “han sigut quatre anys de treball apassionants, molt intensos, i de vegades estressant, que han estat possible gràcies al treball i col·laboració de l’Ajuntament de Gandia, les institucions i el personal que forma part i treballa dia a dia al Centre”.

Montesinos ha volgut destacar la diversitat d’activitats formatives i culturals realitzades durant el seu mandat, destacant les cinc Universitats d’Estiu organitzades i Unimajors, ja que “al llarg de l’any dóna al dia a dia del Centre molta vida”.

Recorda que si decideixes estudiar el Màster en Arqueologia podràs conèixer a Emili Aura com a director del Màster y com a professor titular en la assignatura de Sistemes de classificació i inventari en arqueologia prehistòrica, en el seminari de arqueologia domèstica i funerària del Mediterrani Occidental, a més del Treball de Fi de Màster.

Si vols assabentar-te’n de totes les novetats de l’arqueologia i informar-te de tots els avantatges i continguts del Màster, pots seguir-nos a tant a Facebook com a Twitter, i no deixes passar cap rellevant informació.