University of Valencia logo Logo Master's Degree in Archeology Logo del portal

La Universitat de València es posiciona entre les millors universitats del món en onze disciplines

Facultat de Geografia i Història, per Fulton

Segons l’última edició del QS World University Rankings per matèries, elaborat per la consultora Quacquarelli Symonds, la Universitat es posiciona entre les millors universitats del món en 11 disciplines de les 39 avaluades: filosofia, agricultura i ciències forestals, medicina, psicologia, química, matemàtiques, física i astronomia, educació economia i econometria, i estadística i investigació operativa.

7 april 2016

En medicina, la Universitat se situa entre les 300 millors universitats del món i la sisena en l’àmbit nacional.  En ciències biològiques i en matemàtiques ocupa també la sisena posició entre les universitats espanyoles i es situa entre les 350 millors del món.

En el top mundial 250, la Universitat destaca en tres disciplines: educació, física i astronomia i econòmiques i econometria, que ocupen les posicions vuitena, cinquena i vuitena, respectivament, en el panorama universitari nacional. 

Cal destacar el reconeixement aconseguit en les disciplines de filosofia, psicologia, química i estadística i investigació operativa, enclavades en el top 200 del rànquing mundial, on ocupen les posicions cinquena, quarta, cinquena i sisena, respectivament, en el àmbit universitari estatal.

Finalment, la Universitat despunta en la posició aconseguida dins les 150 millors universitats del món en agricultura i ciències Forestals.

Metodologia

El rànquing analitza la investigació, la docència, l’ocupabilitat i la internacionalització i fa servir els indicadors de reputació acadèmica, reputació entre les empreses, la ràtio d’estudiant per facultat, les citacions en publicacions, la internacionalització dels centres i la ràtio d’estudiants internacionals.

La classificació es basa, d’una banda, en els resultats de dues enquestes realitzades arreu del món: l’una, adreçada a acadèmics i l’altra, a ocupadors; i, d’altra banda, en l’obtenció d’una sèrie de dades: les extretes d’Scopus, per a determinar les citacions de publicacions de professors i les recollides de les mateixes institucions universitàries: nombre de professors, nombre d’estudiants de grau i postgrau i estudiants i professorat internacionals.

Més informació en: http://www.topuniversities.com

 Pàgina de l'Observatori de Rànquings de la UV: http://links.uv.es/OGj2zaa

Tags Rànquing , UV
Published by: Joel Bosch Forés