University of Valencia logo Logo Master's Degree in Audiovisual Contents and Formats Logo del portal

Cicle de Cinema Rus y concurs de fotografia

El Vicerectorat d'Internacionalització i Cooperació i el Centre Rus de la Universitat de València han organitzat un concurs de fotografia i un cicle de Cinema Rus que tindran lloc entre novembre i desembre d'aquest any.

28 november 2019

D'una banda, es tracta de la primera edició del concurs fotogràfic “Tras las huellas de Rusia en Valencia”. Les persones que vulguin participar en el concurs han de presentar la seva sol·licitud entre el 18 de novembre i l'11 de desembre a l'adreça de correu electrònic següent: vicerec.internacional.cooperacio@uv.es. Aquesta haurà de ser presentada juntament a un màxim de 3 fotografies temàtiques, les quals s'exposaran en la seu del Centre Rus de la Universitat de València.

La condició necessària per a poder concursar és la de ser membre de la comunitat universitària, ja sigui com a estudiant, PAS (Personal d'Administració i Serveis) o PDI (Personal Docent i Investigador). Així mateix, la persona guanyadora de l'edició rebrà un premi de 200 euros.

D'altra banda, sumant la col·laboració de l'Ambaixada de la Federació Russa a Madrid, s'ha organitzat un Cicle de Cinema Rus dedicat al dramaturg Aleksandr Ostrovski. Aquest tindrà lloc els dies 19 de novembre i 9 de desembre a partir de les 18.00 hores, quan es donarà principi a la projecció de les obres de “Zhenitba Balzaminova” i “Un romance despiadado”, respectivament.

A diferència del lloc de l'exposició del concurs fotogràfic ja esmentat, aquest cicle cinematogràfic es durà a terme a la Sala de Conferències del Palau de Cerveró, situat en la Plaça Cisneros nº 4. L'entrada no està restringida al públic més que amb la disponibilitat de l'aforament.

El Centre Rus de la Universitat de València es va inaugurar l'abril passat en un acte presidit per la rectora de la universitat, Mª Vicenta Mestre, l'ambaixador extraordinari i plenipotenciari de la Federació Russa a Espanya, Yuri P. Korchagin, el director executiu de la Fundació Russkiy Mir, Vladimir Kochin, i el delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig.

Amb aquest esdeveniment, la Universitat de València s'ha convertit en la segona universitat espanyola a tenir un Centre Rus, després de la Universidad de Granada. La seva seu està situada al Campus de Tarongers, concretament al carrer Serpis, i l'objectiu principal del projecte és el d'establir una relació de cooperació més profunda i enriquidora duent a terme activitats com les descrites.

Tags