Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Bioinformàtica Logo del portal

L’ETSE-UV torna a destacar en els premis MOTIVEM

  • 17 de maig de 2017
L’ETSE-UV torna a destacar en els premis MOTIVEM

MOTIVEM és una iniciativa de la Universitat de València que serveix de suport a l'esforç del professorat universitari que estimula la creativitat de l'alumnat coordinant el desenvolupament d'idees en equip per a millorar el seu empleabilitat.

L'acte de lliurament, que es va celebrar el passat 10 de maig, va estar presidit per María Vicenta Mestre, Vicerectora d'Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat, a qui li acompanyaven Alfonso Maldonado, president de ADEIT; Francisco Álvarez, director d'Economia, Emprendimient i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana; Carlos Pascual, president de la Càtedra de Cultura Empresarial i Fernando Corell, director del Centre d'Institucions de CaixaBank a la Comunitat Valenciana.

Quant al lliurament dels premis, María Isabel Molga, estudiant del Grau en Enginyeria Electrònica de Telecomunicacions en la ETSE-UV, és membre de l'equip guanyador del segon premi, dotat amb 3.000 euros. Van aconseguir el segon posat amb el projecte Moovify, una aplicació mòbil per a facilitar la pràctica turística a persones amb necessitats especials que ofereix informació personalitzada en funció de les seues característiques. Aquesta idea, coordinada per Beatriz Cirerer, professora de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, va ser desenvolupada per estudiants de diferents branques.

D'altra banda, tres estudiants del Màster en Enginyeria Química de la ETSE-UV, Robert Benavent Varela, Marta Bofí Marco i Laura Gómez Alonso, van desenvolupar, juntament amb altres alumnes de la Facultat de Ciències Biològiques i la Facultat d'Economia (Ànima Martínez Micó i Alberto El Nagar Giménez ) i coordinats pel professor de la ETSE-UV José David Badía Valenta, el projecte Fastbone.

FASTBONE és un tractament que consisteix en un sistema d'injecció per a reparar lesions òssies mitjançant la combinació d'un polímer biocompatible juntament amb la hidroxiapatita. La solució reparadora s'insereix en una pistola d'injecció òssia para, seguidament, introduir-la en la fissura o fractura òssia. D'aquesta manera es genera una rèplica de la part fracturada de l'os que permet el comportament usual del mateix en un temps rècord. Gràcies a FASTBONE podrien beneficiar persones laboralment actives, esportistes d'elit, persones d'edat avançada i amb malalties òssies degeneratives.

FASTBONE és la reinvenció de REGGSTORE, el projecte d'innovació en enginyeria química desenvolupat en el marc de l'assignatura de Gestió Integral de la Qualitat, la Seguretat i la Innovació del Màster d'Enginyeria Química de la Universitat de València, en la II Jornada de IQ-Innovació de la ETSE, en el qual també van aconseguir el Premi, ex aequo amb SIPHOCEL, de Millor Projecte d'Innovació en Enginyeria Química. Aquesta activitat forma part dels resultats de desenvolupament d'un projecte d'innovació docent de la Universitat de València, IDIQ-YOIQINNOVO: Desenvolupament de la innovació, la creativitat i el emprendimiento tecnològic mitjançant l'aprenentatge basat en projectes i aula inversa, amb referència UV-SFPIE_RMD16-415615.

A l'acte van assistir Paula Marzal, directora de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria, Vicente Martínez Soria, director del Màster d'Enginyeria Química, José Manuel Pastor, degà de la Facultat d'Economia i José Pertusa, vicedegà de la Facultat de Ciències Biològiques, entre altres autoritats i professors.

Imatges: