Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals Logo del portal

Estudiants del Màster en Continguts i Formats Audiovisuals presentaren els seus projectes audiovisuals a la indústria

  • 26 de juny de 2019
Image de la noticia

Aquesta activitat s’emmarca dins de la segona edició del Talent Audiovisual Universitari, Pitching Universitats Valencianes – Sector Audiovisual que va tindre lloc el passat dimecres al Campus de la UPV a Gandia, i que està organitzat per À Punt Mèdia i les sis universitats valencianes que participen en la iniciativa (Universitat de València, Universitat d’Alacant, Universitat Politècnica de València, Universitat Miguel Hernández d’Elx, Universitat Jaume I de Castelló i Universitat CEU Cardenal Herrera)

En total van participar 45 estudiants de totes les universitats, que varen presentar 12 projectes audiovisuals davant dels responsables d’À Punt Mèdia, de les sis universitats i també de 26 professionals de 19 productores. Dels projectes triats en aquesta convocatòria, sis corresponen a la categoria de no ficció/documentals; tres formen part de la categoria de ficció; dos estan inclosos en la de nous formats, i un en la de formats televisius.

Els projectes provinents de la Universitat de València foren la sèrie d’animació ‘Nela Crononauta’, presentat per Claudia Gutiérrez i Teddy Chang; la sèrie documental ‘Masa Madre’, a càrrec de Laura Perea; la ficció transmèdia ‘Aquelarre’, a càrrec d’Ariadna González i Jean Miguel Leiva; i el docutainment ‘Zona Zero’, que fou presentat per Iván Navarro i Maria Barber.

Aquests projectes han sigut desenvolupats pels estudiants del Màster Oficial en Continguts i Formats Audiovisuals de la Universitat de València, i és el resultat del treball en equip que han realitzat els estudiants durant tot el curs 2018-2019. Es dóna la circumstància que la Universitat de València ha sigut l’única universitat a qui han seleccionat per a participar en la jornada tots els projectes presentats.

L’acte fou inaugurat per la directora general d’À Punt, Empar Marco, i per Jesús Alba Fernández, director de l'Escola Politècnica Superior de Gandia de la UPV. La sessió estigué presidida per una taula de professionals integrada per Salvador Romero, cap de desenvolupament de formats de DLO/MAGNOLIA; César Martí, director de Continguts i Programació d’À Punt Mèdia; Lorena Lluch, productora executiva de Filmeu i presidenta de l’Associació Valenciana d’Empreses de Producció Audiovisual (AVANT); Paloma Mora, productora de TV ON Producciones i presidenta de l’Associació Valenciana de Productores d’Animació (AVEPA); Antonio Mansilla productor de Mediterráneo Media i president de l’Associació Valenciana de Productors Independents (AVAPI), i Giovanna Ribes, productora i directora de Tarannà Films i presidenta de Productors Audiovisuals Valencians (PAV). La sessió va estar conduïda per Jordi Company, graduat en Comunicació Audiovisual per la UPV i actual codirector i presentador de De banda a banda, a la ràdio d’À Punt.

Aquesta segona edició del Talent Audiovisual Universitari ha registrat un augment en la participació en les sis categories de la convocatòria. Creixement en el nombre de projectes presentats i en el d'estudiants que hi participaren. En concret, un total de 46 projectes i 156 alumnes respongueren a la convocatòria (82 dones i 74 homes) davant dels 22 projectes i 93 participants de la primera edició.

En acabar la presentació dels projectes es va celebrar una taula redona amb la intervenció de les associacions de productors de la Comunitat Valenciana, i es va habilitar uns espais per a que les productores i els estudiants pogueren fer contactes i intercanviar opinions respecte les possibilitats de cadascun dels projectes presentats.