Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals Logo del portal

Tabla de personas
Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
CABRERA GARCIA-OCHOA, YOLANDA

CABRERA GARCIA-OCHOA, YOLANDA

PDI-Titular d'UniversitatCoordinador/a Curs

Despacho S08

(9639) 83029

yolanda.cabrera@uv.es

Biografia
 

Doctora i Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València. Ha desenrotllat la seua activitat professional en televisió, ràdio i agències de publicitat per a diferents empreses. I ha desenrotllat la seua vida laboral en les àrees de producció i realització. Posseïx àmplia experiència docent i de gestió en l'àmbit universitari. En la seua activitat científica destaca la participació en 5 projectes d'Investigació del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, un projecte Europeu i 5 projectes interns de distintes universitats. La seua producció científica i línies d'investigació abordats se centren en qüestions de gènere, estereotips, publicitat, comunicació científica e innovació educativa. En l'actualitat és docent en la Universitat de València en el màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals i en el Grau de Comunicació Audiovisual on desde 2020 és la coordinadora de las pràctiques externes.  A més compagina esta activitat docent amb el desenrotllament de projectes audiovisuals i producció en rodatjes publicitaris.

IRANZO CABRERA, MARIA

IRANZO CABRERA, MARIA

PDI-Ajudant Doctor/AResponsables de Gestio AcademicaCoordinador/a Titulacio de Grau

Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació. Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. Av/ Blasco Ibáñez, 32, planta 5a 46010 València

25806

maria.iranzo-cabrera@uv.es

Biografia
 

Maria Iranzo-Cabrera és llicenciada en Periodisme (2005, Premi Extraordinari i Premi Nacional Fi de Carrera) i doctora en Comunicació Interdisciplinària (2014, Premi Extraordinari) per la Universitat de València. Actualment treballa com a professora de Periodisme, impartint l'assignatura Periodisme Multimèdia. Tutoritza Treballs de Final de Grau, especialment vinculats a la modalitat audiovisual i multimèdia. També és membre de l'equip docent del Màster en Nous Periodismes, Comunicació Política i Societat del Coneixement com a especialista en periodisme i gènere. Des de setembre de 2022 és la coordinadora del Grau en Periodisme i responsable de la Unitat Docent.

Pel que respecta a la investigació, la seua tesi s'emmarca en el periodisme satíric. La revista satírica El Papus (1973-1987). Contrapoder comunicativo en la Transición política española. El tratamiento informativo crítico y popular de la Transición española analitza la contribució d'aquest setmanari d'humor polític a la percepció del trànsit a la democràcia a Espanya. La recerca, desenvolupada en el si del grup d'I+D Gricohusa, ha sigut reconeguda amb l'I Premi Internacional d'Investigació Doctoral de l'Associació d'Historiadors de la Comunicació i el Premi Lorenzo Gomis (accèssit). Fruit d'aquest treball, és la monografia El Papus (1973-1097). Contrapoder informativo en la Transición española (2023).

Actualment, com a membre del grup d'I+D+i Mediaflows, les seues línies d'investigació s'inscriuen en l'àmbit de la qualitat periodística, l'autorregulació i la perspectiva de gènere, així com en l'estudi del ciberactivisme feminista. Al respecte, ha publicat en revistes científiques indexades i assistit a congressos nacionals i internacionals.

I pel que fa a a la seua experiència com a periodista, suma 16 anys treballant com a redactora en mitjans de comunicació autonòmics i estatals (Europa Press, Antena 3 TV, Radiotelevisió Valenciana, Tele5, Cuatro, Valencia Plaza). També ha exercit com a gestora de continguts web per a diverses marques i com a responsable de comunicació de la Fundació Parc Científic Universitat de València.

GUILLAMON CARRASCO, SILVIA

GUILLAMON CARRASCO, SILVIA

PDI-Titular d'UniversitatSecretari/a de Departament
Biografia
 

Silvia Guillamón Carrasco és Doctora en Comunicació Audiovisual (Premi Extraordinari, 2014), Llicenciada en Comunicació Audiovisual i en Filologia Hispànica i Màster en Ciències del Llenguatge i Relacions Humanes. Professora Titular de Comunicació Audiovisual a la Universitat de València. Ha sigut docent a la Universitat Internacional Valenciana i a la Universidad de Buenos Aires (Argentina) i investigadora convidada a la UCSC (University of California, Santa Cruz), UMASS (University of Massachusetts, Amherst), Università di Bologna (Itàlia), Leipzig Universität (Alemanya), Universidad Nacional del Litoral (Santa Fe, Argentina) i a la Universidad Nacional Tres de Febrero (Buenos Aires, Argentina). La seua investigació se centra en la intersecció entre semiòtica, feminisme, teoria de gènere i cinema espanyol. Nombre de quinquennis de docència: 2. Nombre de sexennis CNEAI (investigació): 3.

Projectes d’investigació

  • Tecnologies de gènere en la cultura audiovisual espanyola del nou mil·lenni” (PID2022-138974NA-I00), finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació. Investigadora principal. 01/09/2023 - 31/12/2026.

  • “Trans.Arch. Archives in Transition: Collective Memories and Subaltern Uses (Trans.Arch)” (European Union's Horizon 2020). Participació: membre de l’equip d’investigació. 01/09/2020 - 31/08/2025.

  • “Representacions de gènere en el cinema espanyol del segle XXI. Imaginari fílmic i discursos socials (GV/2021/086), finançat per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital. Investigadora principal. 01/01/2021 - 31/12/2022.

  • "Interculturalitat, biopolítica i tecnologies de gènere (AICO/2017/123), finançat per la Conselleria de Cultura, Educació i Esport. Generalitat Valenciana.

Projectes d’innovació docent

  • “Vídeos per la igualtat: aprenentatge col·laboratiu amb perspectiva de gènere”. Membre de l’equip. 01/09/2023 - 31/08/2024. Universitat de València.

  • “Innovar per a la formació d’investigadors en Estudis LGBTIQ+ en l’àmbit de la comunicació: metodologies, escriptura acadèmica, indexació, publicació i gestió OJS/PKP en revistes científiques. Membre de l’equip. 01/09/2023 - 31/08/2024. Universitat Complutense de Madrid.

  • “Referents II: projecte multimèdia d’innovació en l’ensenyament de la diversificació i inclusió en l’agenda temàtica del periodisme”. Membre de l’equip. 01/09/2023 - 31/08/2024. Universitat de València.

  • “Fomentar la perspectiva de gènere en la docència universitària, l’aprenentatge i la investigació estudiantil”. Membre de l’equip. 01/09/2022 - 31/08/2023. Universitat de València.

  • “Referents: projecte multimèdia d’innovació en l’ensenyament de la diversificació i inclusió en l’agenda temàtica del periodisme televisiu”. Membre de l’equip. 01/09/2022 - 31/08/2023. Universitat de València.

  • “Innovació en recursos educatius en obert, ensenyament virtual, competències digitals i internacionalització de la docència en Comunicació i Cultura en el Màster en Estudis LGBTIQ+ per a una universitat diversa (Agenda 2030)”. Membre de l’equip. 01/09/2021 - 31/08/2022. Universitat Complutense de Madrid.

Publicacions

Entre els articles publicats en els darrers anys cal destacar: Guillamón Carrasco, S. y Belmonte Arocha, J. (2024) "Significación y subjetivación femenina: hábitos del cuerpo, educación de género y biopoder en 'Las niñas' (Pilar Palomero, 2020)". Signa; Guillamón Carrasco, S. y Belmonte Arocha, J. (2024) "Discursos en los márgenes. Testimonio, activismo y disidencia sexual en el documental español contemporáneo". I/C. Revista Científica de Información y Comunicación; (2020) “Haptic Visuality and Film Narration. Mapping New Women’s Cinema in Spain”, Communication & Society, Vol. 33(3); Guillamón Carrasco, S. y Belmonte Arocha, J. (2020) “Sexualidad, política del cuerpo y función socioeducativa del cine en Touch Me Not (Adina Pintilie, 2018)”, Fotocinema. Revista científica de cine y fotografía, Nº 21; Guillamón Carrasco, S. y Belmonte Arocha, J. (2020) “Figuraciones de lo siniestro en Parents (Bob Balaban, 1989)”, Tropelías. Revista de teoría de la literatura y literatura comparada, Nº 34; (2018) “El monstruo femenino. Lo siniestro y la construcción de lo materno en Furtivos, Fonseca. Journal of Communication, nº 17; (2017) “Gender Discourse & National Reconstruction. The Narrative of Historic Debt in Raza”, Communication & Society, 30 (2); (2017) “La representación de la femme fatale en el universo narrativo de Muerte de un ciclista (Juan Antonio Bardem, 1955)”, Área Abierta. Revista de comunicación audiovisual y publicitaria, Vol. 17 (3); (2016) “The Doll in the Imaginary of the Late Francoist Period: an Analisys of No es bueno que el hombre esté solo”, L’Atalante. Revista de estudios cinematográficos, nº 21.

SANCHEZ CASTILLO, SEBASTIAN

SANCHEZ CASTILLO, SEBASTIAN

PDI-Titular d'Universitat

Dr. Sebastián Sánchez-Castillo Profesor Titular de Universidad Department of Language Theory and Communication Sciences, University of Valencia, Spain Blasco Ibáñez avenue, 32, 5º. Valencia, 46010. Spain Telf. 963395048 (9633) 95048

(9639) 83986

sebastian.sanchez@uv.es

Biografia
 

El professor Dr. Sebastián Sánchez-Castillo. és doctor en Ciències de la Comunicació per la Universitat de València, d'on actualment és Professor Titular en el departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació. Llicenciat en Comunicació Audiovisual i en Història de l'Art.

Està en disposició de dirigir Tesis Doctorals sobre Comunicació Audiovisual.

Entre les seues línies d'investigació destaca:

•           La realització audiovisual i els nous formats

•           L'estudi dels discursos socials i els fluxos d'informació de la discapacitat en els mitjans de comunicació digitals.

•           L'anàlisi de les publicacions audiovisuals sobre comunicació política.

•           Línies d'investigació sobre Transmèdia, estructura del sistema audiovisual, realització televisiva, mitjans de comunicació, etc.

Aquesta especialitzat en els processos estadístics en la investigació en comunicació (bivariats, anàlisi bivariada, regressions, metaanálisis, etc)

És Investigador Principal del Projecte d'I+D “Identificació de les necessitats sociosanitàries de pacients amb malalties rares: processament del flux comunicatiu en xarxes socials”, projecte finançat per la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació de la Generalitat Valenciana. (CIAICO/2022/188).

Ha publicat més de 130 publicacions en revistes nacionals i internacionals, de les quals 60 articles estan indexats el Q1 del JCR i SJR. Té dos sexennis d'investigació CNEAI i tres quinquennis d'investigació reconeguts. Coordinador d'un Grup d'Innovació Docent Consolidat en la UV. Premi nacional d'investigació en la Universitat CEU Sant Pau.

Ha realitzat estades d'investigació en University of Kent (UK); Glasgow Caledonian University (Scotland, UK); Universitat Austral (Buenos Aires, l'Argentina); Universitat del Maule (Talca, Xile), entre altres.

sebastian.sanchez@uv.es

GALAN CUBILLO, ESTEBAN

GALAN CUBILLO, ESTEBAN

PDI-Titular d'Universitat

Avda Blasco Ibañez 32, Valencia. Despatx S8 Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació

96 386 4400

esteban.galan@uv.es

Biografia
 

Esteban Galán-Cubillo, acadèmic en la intersecció de la Comunicació, la Sostenibilitat i les Indústries Culturals, combina l'excel·lència acadèmica amb una passió per la moda. Amb un Doctorat en Comunicació i com a Professor Titular en el Departament de Comunicació de la Universitat de València, el seu treball abasta diversos aspectes de les indústries culturals.

La seua trajectòria acadèmica inclou una Llicenciatura en Comunicació, un assoliment que li va valer el Premi Nacional al millor expedient acadèmic. Aquest reconeixement destaca el seu compromís amb la comprensió i transformació de la dinàmica de les indústries culturals, especialment en l'àmbit de la comunicació.

L'experiència professional d'Esteban s'estén més enllà de l'aula, amb més de 15 anys d'experiència en producció audiovisual. Ha treballat amb entitats reconegudes, la qual cosa li proporciona una perspectiva pràctica sobre les indústries culturals i la seua evolució.

Gràcies al seu coneixement acadèmic, experiència pràctica i dedicació a la sostenibilitat, Esteban s'ha convertit en un defensor de les pràctiques sostenibles en les indústries de la moda i la cultura. Promou pràctiques responsables, oferint noves perspectives sobre com poden evolucionar les indústries culturals d'una manera conscient amb el medi ambient, especialment en el sector de la moda.

El seu treball d'investigació abasta eines digitals en la producció audiovisual, narratives transmedia, sostenibilitat i indústries culturals des d'un punt de vista aplicat.

A més de les seues activitats acadèmiques i la seua defensa de la sostenibilitat en la moda, Esteban Galán-Cubillo codirigeix el projecte internacional d'investigació "From Ideas: Out of the Box" i ha estat al capdavant del podcast Transmedia des de 2017, un testimoni del seu compromís amb les formes innovadores de mitjans i narratives digitals dins de les indústries culturals.

 

FUENTE SOLER, MANUEL DE LA

FUENTE SOLER, MANUEL DE LA

PDI-Titular d'UniversitatCap de Seccio-ServeiCap d'Iniciatives d'Aula de Cinema i Musiques Urbanes
Biografia
 

Professor Titular de Comunicació Audiovisual a la Universitat de València (Espanya). La seua investigació se centra en la història del cinema i els efectes polítics de la cultura popular, amb docència en cinema documental, cinema espanyol, música popular i traducció audiovisual. Ha realitzat estades d'investigació a Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i Àsia. Va coordinar el Màster en Interculturalitat, Comunicació i Estudis Europeus a la Universitat de València i els projectes d'investigació Marie-Curie "Relats culturals de crisi i la seua renovació" i "Arxius en transició. Memòries col·lectives i usos subalterns" a la mateixa institució. Ha publicat nombrosos articles dedicats al cinema i la música en diverses revistes internacionals. També és autor de llibres com “Frank Zappa en el infierno. El rock como movilización para la disidencia política” (Madrid, Biblioteca Nova, 2006),“Madrid. Visiones cinematográficas de los años 1950 a los años 2000” (Neuilly-sur-Seine, Atlande, 2014) i ha editat altres, com “Cine, imagen y representación en Guy Debord” (València, Tirant, 2019). També ha traduït al castellà les memòries de músics com Roger Daltrey, Robby Krieger i Frank Zappa.

GAMIR RIOS, JOSE VICENTE

GAMIR RIOS, JOSE VICENTE

PDI-Ajudant Doctor/AResponsables de Gestio AcademicaCoordinador/a Titulacio de Grau

(9633) 95048

jose.gamir@uv.es

Biografia
 

Llicenciat en Comunicació Audiovisual (UV, 2005) i Periodisme (UV, 2007). Doctor en Comunicació (UV, 2016) amb Premi Extraordinari.

Professor Ajudant Doctor en el Departament de Teories dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació, amb docència en el Grau de Comunicació Audiovisual, en el Màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals, i en el Màster Universitari en Nous Periodismes, Comunicació Política i Societat del Coneixement. Acreditat a Professor Titular d'Universitat.

Coordinador de la unitat docent de Comunicació Audiovisual i Publicitat, i del Grau en Comunicació Audiovisual.

Membre del grup interuniversitari de R+D Mediaflows.

Principals línies d'investigació: comunicació política, estructura de la comunicació, desinformació i nous mitjans audiovisuals i/o multimèdia.

Articles:

  • Alonso-López, N., López-Olano, C., & Gamir-Ríos, J. (2025). Video podcasting español en YouTube y Spotify: conversacional y profesionalizado. index.Comunicación, 15(2), 249–274. https://doi.org/10.62008/ixc/15/02Videop
  • Palau-Sampio, D., Mukhortikova, T., Fenoll, V., & Gamir-Ríos, J. (2025). Intereses informativos y calidad: Preferencias y percepción de la audiencia en España. Revista Latina de Comunicación Social, (83), 1–23. https://doi.org/10.4185/rlcs-2025-2374 
  • Fenoll, V., Gamir-Ríos, J., & Alonso-del-Barrio, E. (2024). Política, ideología, populismo y desinformación. La verificación de la comunicación política de los partidos españoles. Estudios sobre el Mensaje Periodístico, 30(4), 843-856. https://doi.org/10.5209/emp.96629
  • Fenoll, V., Alonso-del-Barrio, E., & Gamir-Ríos, J. (2024). Anti- and pro-environmental disinformation: Fact-checking Spanish political parties’ discourse. Observatorio (OBS*), 18(6), 85-103. https://doi.org/10.15847/obsOBS18520242582
  • Cano-Orón, L., & Gamir-Ríos, J. (2024). “Informativo matinal para ahorrar tiempo”: Un noticiario alternativo con fandom propio. Revista de Comunicación, 23(2), 17–34. https://doi.org/10.26441/RC23.2-2024-3488
  • Gamir-Ríos, J., Cano-Orón, L., & García-Casas, D. (2024). Twitch’s Second Phase of Development: Analyzing Streamer Profiles and Content Trends That Boost Its Evolution into a Mass Media. Games and Culture, 0(0). https://doi.org/10.1177/15554120241257030 
  • Lava-Santos, D., Gamir-Ríos, J., & Llorca-Abad, G. (2023). Crude, anonymous, partisan, sectorial and anti-elitist: Electoral disinformation in Spain (2019-2022). Profesional de la Información32(5), e320506. https://doi.org/10.3145/epi.2023.sep.06
  • Estrada-Garcia, S., & Gamir-Ríos, J. (2023). Soft news in original videos. Adaptation to TikTok of the main Spanish online media. Profesional de la Información, 32(2), e320222. https://doi.org/10.3145/epi.2023.mar.22
  • Malquín-Robles, A., & Gamir-Ríos, J. (2023). Desinformación y sexismo digital. El feminismo y su agenda como objeto de engaño en español. ICONO 14. Revista Científica de Comunicación y Tecnologías Emergentes, 21(1). https://doi.org/10.7195/ri14.v21i1.1963
  • Llorca-Abad, G., & Gamir Ríos, J. (2023). La sociedad de las turbas, la sociedad de la incomunicación. InMediaciones de la Comunicación, 18(1), 43-65. https://doi.org/10.18861/ic.2023.18.1.3303
  • Gamir-Ríos, J., & Lava-Santos, D. (2022). Desinformación sobre historia, memoria democrática y simbología del Estado en redes sociales. Estudio de los bulos desmentidos por los fact-checkers españoles. Estudios sobre el Mensaje Periodístico, 28(4), 777-788. https://dx.doi.org/10.5209/esmp.82846
  • Gamir-Ríos, J. & Ibáñez-Cuquerella, M. (2022). Fascist Heroes’ vs. progressive policies and political correctness. Agenda and framing of the Spanish Alt-lite micro-celebrities on YouTube. Catalan Journal of Communication and Cultural Studies, 14(2), 189-206. https://doi.org/10.1386/cjcs_00068_1
  • Gamir-Ríos, J. & Cano-Orón, L. (2022). Characteristics of the Spanish podcast sphere. Between democratization and commercial logic. Profesional de la Información, 31(5), e310505. https://doi.org/10.3145/epi.2022.sep.05 
  • Tarullo, R. & Gamir-Ríos, J. (2022). Evolución de la desinformación sobre COVID-19 en Argentina a través de los desmentidos del verificador Chequeado. Cuadernos del Centro de Estudios en Diseño y Comunicación, (161), 57-72. https://doi.org/10.18682/cdc.vi161.6978
  • Gamir-Ríos, J., Cano-Orón, L., & Baviera, T. (2022). Análisis del aumento de seguidores y de la presencia multiplataforma de la clase política en Facebook, Twitter e Instagram en campañas electorales (2011-2019). Fonseca, Journal of Communication, (24), 211–231. https://doi.org/10.14201/fjc.28295  
  • Tarullo, R. & Gamir-Ríos, J. (2022). Asustar para desestabilizar: desinformación sobre la COVID-19 en Argentina y España. Cuadernos.info, (52), 47–68. https://doi.org/10.7764/cdi.52.42915  
  • Gamir-Ríos, J. & Tarullo, R. (2022). Características de la desinformación en redes sociales. Estudio comparado de los engaños desmentidos en Argentina y España durante 2020. Contratexto, (37), 201-226. https://doi.org/10.26439/contratexto2022.n037.5343
  • Gamir-Ríos, J. & Sánchez-Castillo, S. (2022). The political irruption of short video: Is TikTok a new window for Spanish parties? Communication & Society, 35(2), 37-52. https://doi.org/10.15581/003.35.2.37-52
  • Gamir-Ríos, J., Cano-Orón, L., Fenoll, V., & Iranzo-Cabrera, M. (2022). Evolución de la comunicación política digital (2011-2019): Ocaso de los blogs, declive de Facebook, generalización de Twitter y popularización de Instagram. Observatorio (OBS*) Journal, 16(1), 90-115. https://doi.org/10.15847/obsOBS16120221879
  • Gamir-Ríos, J., Cano-Orón, L., & Lava-Santos, D. (2022). De la localización a la movilización. Evolución del uso electoral de Instagram en España de 2015 a 2019. Revista de Comunicación, 21(1), 159–179. https://doi.org/10.26441/RC21.1-2022-A8
  • Gamir-Ríos, J., Pop, A.-I., López-García, G., Llorca-Abad, G., & Fenoll, V. (2022). Unidireccionalidad, promoción partidista y polarización. Actividad en Twitter de los candidatos a la presidencia del Gobierno de España en las elecciones generales de 2019. Profesional de la Información, 31(2). https://doi.org/10.3145/epi.2022.mar.03
  • Gamir-Ríos, J. & Tarullo, R. (2022). Predominio de las cheapfakes en redes sociales. Complejidad técnica y funciones textuales de la desinformación desmentida en Argentina durante 2020. AdComunica, (23), 97-118. https://doi.org/10.6035/adcomunica.6299
  • Gamir-Ríos, J., Tarullo, R., & Ibáñez-Cuquerella, M. (2021). Multimodal disinformation about the otherness on the internet: The spread of racist, xenophobic and Islamophobic fake news in 2020. Anàlisi: Quaderns de comunicació i cultura, (64), 49-64. https://doi.org/10.5565/rev/analisi.3398  
  • Gamir-Ríos, J. (2021). El uso político de Facebook en la campaña de las Elecciones Locales de 2015 en la ciudad de València. Revista Dígitos, (7), 211-227. http://dx.doi.org/10.7203/rd.v1i7.218
  • Gamir-Ríos, J. (2020). La transmisión digital de las agendas políticas en las Elecciones Locales de 2015 de la ciudad de Valencia. Revista de Comunicación Política, (2), 55−79. https://doi.org/10.29105/rcp2-3  
  • Gamir-Ríos, J. (2019). El uso político de Twitter en la campaña de las Elecciones Locales de 2015 en la ciudad de València. Miguel Hernández Communication Journal, (11), 35-54. https://doi.org/10.21134/mhcj.v11i0.329
  • Gamir-Ríos, J. (2016). Blogs, Facebook y Twitter en las Elecciones Generales de 2011: Estudio cuantitativo del uso de la web 2.0 por parte de los cabezas de lista del PP y del PSOE. Revista Dígitos, (2), 101-120. https://revistadigitos.com/index.php/digitos/article/view/53
  • López-García, G., Gamir-Ríos, J., García-Ull, F. J., Llorca-Abad, G., Cano-Orón, L., & González-Esteban, J. L. (2015). El debate sobre Europa en Twitter: Discursos y estrategias de los candidatos de las elecciones al Parlamento Europeo de 2014 en España. Revista de Estudios Políticos, (170), 213-246. http://dx.doi.org/10.18042/cepc/rep.170.07
  • Valera-Ordaz, L., Gamir-Ríos, J., & López-García, G. (2015). La blogosfera política española en las Elecciones Generales 2011: Una comparación entre blogs de candidatos, periodistas y ciudadanos. Doxa Comunicación, (21), 79-11. https://revistascientificas.uspceu.com/doxacomunicacion/article/view/771
  • Gamir-Ríos, J. (2006). Poder político y estructura mediática: La comunicación en la Comunidad Valenciana durante la presidencia de Eduardo Zaplana (1995-2002). Aposta Digital, (23). http://www.apostadigital.com/revistav3/hemeroteca/gamir.pdf

Llibres:

  • López-García, G., Gamir Ríos, J., & Valera Ordaz, L. (2018). Comunicación política: teorías y enfoques. Editorial Síntesis.

Capítols:

  • Gamir-Ríos, J., & Tarullo, R. (2023). Conspiranoia y negacionismo, síntomas de la infodemia. En A. Carratalà, M. Iranzo-Cabrera & G. López-García (eds.), De la desinformación a la conspiración: política y comunicación ante un escenario mediático híbrido (pp. 217-235). Tirant Humanidades.
  • Fenoll, V., & Gamir-Ríos, J. (2023). Mentiras, ideología y medios sociales. Topografía de la desinformación en la comunicación política digital. En G. López-García (ed.), Ecología de la desinformación y su impacto en el espacio público (pp. 137-155). Peter Lang. https://doi.org/10.3726/b20308
  • López-García, G., Llorca-Abad, G., Fenoll, V., Pop, A. I., & Gamir-Ríos, J. (2022). Europe and Euroscepticism on Twitter During the 2019 European Parliament Elections: An Analysis of the Spanish Candidates. En D. Palau-Sampio, G. López-García, & L. Iannelli (eds.), Contemporary Politics, Communication, and the Impact on Democracy (pp. 171-185). IGI Global. https://doi.org/10.4018/978-1-7998-8057-8.ch010
  • López-García, G., Fenoll, V., Llorca-Abad, G., Gamir-Ríos, J., & Pop, A. I. (2021). Los debates de las elecciones generales de abril y noviembre de 2019: Discursos políticos y mediáticos. En G. López-García & E. Campos-Domínguez, Redes en campaña: Liderazgos y mensajes en las elecciones de 2019 (pp. 41-60). Comunicación Social.
  • Gamir-Ríos, J., Fenoll, V., & Iranzo-Cabrera, M. (2021). Las cifras de la cibercampaña de las Elecciones Generales de abril de 2019. En G. López-García & E. Campos-Domínguez, Redes en campaña: Liderazgos y mensajes en las elecciones de 2019 (pp. 83-104). Comunicación Social.
  • Calvo, D., Cano-Orón, L., Llorca-Abad, G., & Gamir-Ríos, J. (2021). La campaña subterránea: Sesgos informativos y noticias falsas. En G. López-García & E. Campos-Domínguez, Redes en campaña: Liderazgos y mensajes en las elecciones de 2019 (pp. 105-122). Comunicación Social.
  • Gamir-Ríos, J. (2019). Los medios valencianos en el contexto español. En G. López-García (ed.), La comunicación en la Comunitat Valenciana (2010-2018): Crisis y cambio (pp. 47-66). Institució Alfons el Magnànim.
  • Gamir-Ríos, J., Cano-Orón, L., & Calvo, D. (2017). La campaña electoral de 2015 en cifras: La presencia en la blogosfera, Facebook y Twitter de los cabezas de lista provinciales de PP, PSOE, Podemos y Ciudadanos. En G. López-García & L. Valera-Ordaz (eds.), Pantallas electorales: El discurso de partidos, medios y ciudadanos en la campaña de 2015 (pp. 41-58). Editorial UOC.
  • López-García, G. & Gamir-Ríos, J. (2011). Los medios españoles en la campaña de 2008. En G. López-García (ed.), Política binaria y SPAM electoral. Elecciones Generales 2008: nuevas herramientas, viejas actitudes. (pp. 89-114). Tirant lo Blanch.
  • Bernardo-Paniagua, J. M., Gamir-Ríos, J., & Martínez-Sanchis, F. (2010). La comunicación en la Comunidad Valenciana y su contexto. En G. López-García (ed.), El ecosistema comunicativo valenciano: Características y tendencias de la primera década del siglo XXI (pp. 35-54). Tirant lo Blanch.
LOPEZ OLANO, CARLOS JAVIER

LOPEZ OLANO, CARLOS JAVIER

PDI-Titular d'UniversitatVicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets
Biografia
 

Vicedegà de Comunicació i innovació a la Facultat de Filologia, Trad. i Comunicació. Llicenciat en Filologia Hispànica (Literatura Espanyola) i Comunicació Audiovisual, així com doctor Cum Laude amb Premi Extraordinari per la Universitat de València. Professor Titular del departament de Teoria dels Llenguatges i de la Comunicació de la UV. També ha impartit docència en diferents graus i postgraus relacionats amb l'audiovisual en Universitats, com la Jaume I de Castelló (UJI), la Cardenal Herrera (CEU), la Univ. Oberta de Catalunya o la University of Virginia (EUA).
Ha sigut investigador i professor visitant en altres universitats com la Vrije Universiteit Brussel (Bèlgica) amb beca BEST, l'Alma Mater Studiorum Università di Bologna (Itàlia) amb beca Castillejo, la Hebrew University of Jerusalem (Israel) o la de Roehampton a Londres i la de Glasgow (UK). Ha exercit així mateix com a periodista, realitzador, editor i presentador d'informatius durant 25 anys en diferents mitjans audiovisuals, com a Antena 3 Televisió, Canal 9 RTVV o À Punt.
La seua línia d'investigació se centra en les diferents possibilitats del podcast al panorama comunicatiu, a la radiotelevisió pública, especialment en la protecció dels informatius dins de l'entorn europeu, en les noves possibilitats que obrin en aquest camp les tecnologies multiplataforma i transmèdia, i les implicacions comunicatives relacionades amb la memòria democràtica.

MESTRE PEREZ, ROSANNA

MESTRE PEREZ, ROSANNA

PDI-Titular d'UniversitatCoordinador/a de Mobilitat
Biografia
 

És doctora en Filologia Hispànica (2000), amb una tesi sobre cinema espanyol. Llicenciada en Filologia HIspànica, llicenciada en Comunicacíó Audiovisual (1997) i diplomada en Llenguatges Audiovisuals (1993), en la Universitat de València.

Ha sigut Visiting Instructor d'espanyol en Longwood College, VA (EEUU), actualment Longwood University. Des de 1999 és professora de la Universitat de València. Ha impartit docència de grau i posgrau en Comunicació Audiovisual, de grau en Periodisme i en Enginyieria Multimèdia en la Universitat de València, de grau en Longwood College, i de posgrau en la seua seu delegada de Mérida (Veneçuela) i en la Universidad de Oriente en Santiago de Cuba. També ha impartit classes de Cinema espanyol, entre altres, en castellà i anglés, en varis programes d'espanyol per a estudiants estado-unidencs (UVA, ISA, UNC i ISU) del Servei de Relacions Internacionals i Cooperació en la Universitat de València (1990-2017).

Les seues línies d'investrigació són cinema i turisme, i comunicació interactiva.

Sobre la primera, és co-IP del projecte d'investigació internacional Anàlisi qualitatiu i quantitatiu dels factors de la ficció audiovisual que indueixen el turisme, i dels seus efectes en les audiències i els potencials turistes, ref. PID2020-112668GB-I00, financiat pel Ministeri de Ciència i Innovació del Govern d'Espanya, en la Universitat de València, junt amb Jorge Nieto Ferrando (Universitat de Lleida).

És directora del grup internacional d'investigació CITur (Cinema, Imaginari i Turisme) de la Universitat de València que és pioner en l'estudi de les relacions entre cinema i turisme. CITur ha desenvolupat projectes amb finançament de la Generalitat Valenciana (2005-06), del Ministeri de Ciència i Innovació (2012-14) i del Ministeri d'Economia i Competitivitat (2014-21). Va ser IP del projecte anterior, juntament amb Antonia del Rey Reguillo, fundadora de CITur en 2005.

Entre les seues publicacions recents en aquest camp es troben:

-2025 "Can Tourist Poster Films Promote Tourism to a Featured Destination? Indian Fictional Tourist’s Representation in Spain", in N. Graburn, M. Gravari-Barbas and J-F. Staszak (eds.) Handbook of Tourism Imaginaries. Edward Elgar Publishing. With M. C. Puche-Ruiz (pendent de publicació).

- 2022 "Entre txantxigorri y txacolin: rutas literarias y cinematográficas que dinamizan el turismo neolocal en el valle del Baztán", en A. del Rey Reguillo y R. Mestre Pérez (coords.), Cine español actual, patrimonio autóctono y turismo, pp. 151-206, Gedisa.

- 2021 "Film Commissions hoy: el cine al servicio de los rodajes y el turismo", pp. 91-100; "El turismo moderno en el cine español", pp. 191-200; "Posturismo en el cine español contemporáneo", pp. 201-215, en A.del Rey Reguillo (ed.), La huella del turismo en un siglo de cine español (1916-2015), Síntesis.

- 2021 62 fitxes crítiques en A. del Rey Reguillo (ed.), Antología del cine turístico (1916-2015). Síntesis.

- 2020 "Resimbolización laica de la peregrinación jacobea en el cine español: el caso de The Way y Al final del camino", L’Atalante. Revista de estudios cinematográficos, nº30, pp. 17-32.

- 2020 "España, plató de cine: claroscuros de las rutas de cine y televisión". Revista de Estudios Turísticos, nº 220, pp. 9-31.

- 2018 "Japan in Spain. Japanese culture through Spanish eyes in the film Gisaku", Arts, 7(4), 93, Special Issue on Japanese Transnational Cinema, pp. 1-14.

Pel que fa a la segon línia d'investigació, ha sigut membre d'I + D Mediaflows en el projecte "Ecología de la desinformación: la construcción de las noticias falsas y su impacto en el espacio público"  (AICO2020/224) dirigido por Guillermo López García (Universitat de València). També ha formar part de l'equip d'investigació dirigit per Josep Gifreu Pinsach (Universitat Pompeu Fabra) sobre televisió i migració (2001-03).

Ha dirigit dos projectes d'innovació educativa de la Universitat de València sobre treball cooperatiu i ús de TIC (2009-10 i 2010-11). Ha participat en El Mur, projecte transmèdia (2019-20). Forma part d'altres dos, NAPCED 4.0 (blog), sobre gèneres literaris digitals i formats multimedials (des de 2021-22) i IA.com, que explora les possibilitats de la intel·ligència artifical en l'educació universitària (des de 2023-24).

Entre les seues publicacions recents en aquest camp es troben:

-2023 "Perspectivas emergentes de los medios españoles sobre la IA en la educación superior", en A. Martos Martínez et al. (comp.) Innovación Docente e Investigación en Educación: Nuevas tendencias para el cambio en la enseñanza superior (pp. 437-447). Madrid: Dykinson, con Vanessa Roger Monzó y Yolanda Cabrera García-Ochoa.

- 2023 “La deconstrucción de la información: tipologías de desinformación en redes sociales”, en G. López García (ed.). Ecología de la desinformación y su impacto en el espacio público (pp. 113-136). New York: Peter Lang, con Lorena Cano-Orón, Dafne Calvo y Marta Meneu (DOI).

- 2023 “Creation of digital literary genres in the Degree of Audiovisual Communication”, in Conference Proceedings CIVAE 2023 / MusicoGuía (ed. lit.), 2023, ISBN 978-84-124511-9-1, págs. 251-255, with Nel·lo Pellisser Rossell.

- 2021 "Media crisis and disinformation: the participation of digital newspapers in the dissemination of a denialist hoax", El Profesional de la Información, vol. 30, nº 4, con Lorena Cano-Orón, Dafne Calvo y Germán Llorca-Abad e300412. DOI.

Ha participat en més de cinquanta trobades científiques a Xina, Canadà, Mèxic, Colòmbia, Països Baixos o Portugal, a més d'Espanya.

Ha sigut directora de l'Aula de Cinema de la Universitat de València (2001-02).

ROGER MONZO, VANESSA

ROGER MONZO, VANESSA

PDI-Ajudant Doctor/A

Dpto. Teoría de los Lenguajes y Ciencias de la Comunicación Avda. Blasco Ibáñez, 32. 46010, Valencia.

51028

vanessa.roger@uv.es

Biografia
 

Vanessa Roger Monzó és doctora en Comunicació Audiovisual (2010) per la Universitat Politècnica de València. Llicenciada en Ciències de la Informació -branca Imatge Visual i Auditiva– (2000), amb la qualificació final de Premi Extraordinari; en Periodisme (2005) i en Publicitat i Relacions Públiques (2015).Durant més de 20 anys ha desenvolupat la seva activitat professional a diversos mitjans de comunicació i com a consultora a l'àrea de màrqueting i comunicació. RTVV (2000-2014) concentra la major part de la seva experiència professional en espais informatius, programes i retransmissions.

La seva tasca docent es va iniciar el 2008 al campus de València d'ESIC Business & Marketing School a les àrees de Grau i Postgrau. Posteriorment, també va exercir les funcions de Responsable de Relacions amb Mitjans de Comunicació, diversos càrrecs de gestió acadèmica i va ser IP del grup de recerca Societat, Economia Digital i Desenvolupament Sostenible (SEDDeS). Així mateix, durant vuit anys va impartir classes a les àrees de Grau i Postgrau de la Universitat Politècnica de València (UPV), participant en projectes docents, així com en activitats de transferència de prestació de serveis (article 83, LOU).

Les seves línies de recerca se centren en l'anàlisi del discurs social als mitjans, el desenvolupament sostenible i l'impacte de la Intel·ligència Artificial en la comunicació i l'educació superior. Des del 2015 forma part de l'equip de recerca ScienceFlows, participant en diversos projectes nacionals (ESTENES, ESMODA ECO i CONFIDES), així com el projecte europeu COALESCE.

Actualment, és professora i investigadora a la Universitat de València, on coordina el PIEE IAcom (Intel·ligència Artificial en Comunicació) la segona edició del qual ha estat finançada amb 1500 euros.Ha realitzat estades com a investigadora visitant a la Universidade da Beira Interior sobre la IA a l'Educació Superior. El 2020 va obtenir el reconeixement com a Fellow de l'Acadèmia d'Educació Superior (FHEA) i posseeix un sexenni de recerca.

Més informació sobre publicacions, projectes i col·laboracions a: Portal de Producció Científica UV

PELLICER ROSELL, MANUEL D

PELLICER ROSELL, MANUEL D

PDI-Titular d'UniversitatCoordinador/a Curs

Avda Blasco Ibáñez, 32 DP 46010 Despacho nº 6- 5ª planta FFTiC Tutoría presencial: martes 10-13 horas Tutoría virtual: manuel.pellicer@uv.es

51028

manuel.pellicer@uv.es

Biografia
 

Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i doctor en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València (UVEG)-(Premi extraordinari de doctorat, 2006). Actualment professor titular de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat de València des de 2012. Amb anterioritat, professor asociat de la mateixa titulació entre 1995 y 2012. Imparteix les assignatures de "Ideació i producció televisiva" y "El reportatge televisiu". També imparteix docència en el Màster de Producció de Continguts i Formats Audiovisuals de la UV. Des de 2010 és docent del mòdul de televisió en el Postgrado de Periodismo científico de la UNED i del Máster en Comunicación Corporativa Integral de la Universitat Ramon Llull des de 2017.

A més, periodista-redactor de plantilla en l'àrea d'informatius de la Ràdio-Televisió Pública Valenciana-Canal 9 durant els anys 1993-2012, amb realització de treballs de redacció, edició, guió i producció de notícies, reportatges i documentals, com també en producció de programes de debat i en  programació de documentals. Anteriorment, realització de diferents activitats en premsa (La Vanguardia, El Temps, Mediterráneo-delegación Valencia) i ràdio (Ràdio 9). Corresponsal també a València dels diaris El Observador de la actualidad, Diari de Barcelona i El Mundo-secció cultura.

Les seues principals línies d'investigació se centren en l'anàlisi dels discursos mediàticos, amb especial incidència en el discurs d'opinió en premsa, l'anàlisi de la producció audiovisual i el discurs polític a les xarxes. Els resultats d'aquests treballs estan publicats en Quaderns de Filologia, Revista Latina de Comunicación Social, Quaderns del CAC, Zeitschrift für Katalanistik, Comunicació, Mètode, Afers, Cultura, lenguaje y representación, Zer, Cuadernos.Info, Revista de investigación lingüística, entre altres. És autor, a més, dels llibres Martí Domínguez i Barberà: la passió per la paraula (2004), El solc de l’escriptura: anàlisi del discurs periodístic de Martí Domínguez Barberà (2011), i co-autor de Las comisiones parlamentarias de investigación: “El accidente de la Línea 1” (2019). També és autor de diversos capítuls de llibres publicats, entre altres editorials, en Tirant Lo Blanch, Gedisa, Thomson-Reuters Aranzadi, Biblioteca Nueva, Comunicación Social, Nau Llibres y PUV, i co-editor dels volums Mutaciones discursivas en el siglo XXI: la política en los medios y las redes (2019), Notes d’un desficiós (2017), Ser Joan Fuster; 33 visions sobre l’escriptor (2008), El debate sobre la cultura de la imagen (2003) y Justicia y representación mediática (2001).

Ha participat en diversos projectes de recerca finançats relacionats amb l'agenda temàtica dels mitjans, el tractament mediàtic de la violència de gènere, la regulació de l'audiovisual i el discurs polític a través de les xarxes socials, a més d'altres projectes d'innovació educativa.

La tasca de recerca ha estat reconeguda pel CNEAI amb dos sexennis. També ha realitzat estades a la Universitat Autònoma de Barcelona (2013) i a l'Institut de Journalisme de Bordeaux Aquitaine (2018).

 

PERIS BLANES, ALVAR

PERIS BLANES, ALVAR

PDI-Titular d'UniversitatDirector/a Titulacio Master Oficial

Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Avda. Blasco Ibáñez, 32 - 46010 (València)

51008

alvar.peris@uv.es

Biografia
 

Àlvar Peris Blanes (València, 1976) és Doctor en Comunicació Audiovisual (2016) i professor Titular de la Universitat de València, on imparteix docència al Grau en Comunicació Audiovisual i al Màster Oficial en Continguts i Formats Audiovisuals, del qual n'és l'actual Director. És membre del Consell de l'Audiovisual de la Comunitat Valenciana (CACV) des del juliol del 2021. Ha estat el secretari del Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació de la Universitat de València des del novembre del 2018 al febrer del 2024.

Els seus principals interessos com a investigador estan centrats en l'anàlisi dels continguts audiovisuals i formats televisius, així com en la construcció mediàtica de les identitats, especialment en la relació entre les identitats nacionals i les globals o postnacionals. És autor o coautor de nombrosos treballs científics publicats a revistes acadèmiques, monografies i llibres col·lectius sobre comunicació, estudis culturals i història. Ha estat professor visitant a la Università degli Studi di Milano (Itàlia), Duke University (EUA) i a The University of Nottingham (Regne Unit).

És membre del Grup de Recerca de la Universitat de València Mediaflows (www.mediaflows.es), centrat en l'anàlisi dels processos comunicatius en relació amb la mobilització política, l'activisme i la ciutadania. A través d'aquest Grup ha format part de diversos projectes d'R+D, el darrer dels quals porta per títol Fluxos de desinformació, polarització i crisi de la intermediació mediàtica (PID2020-113574RB-100), i està finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació del Govern d'Espanya per al període 2021-2024. El projecte aborda la desinformació en diferents àmbits socials dinterès per a lopinió pública.

Peris Blanes també ha participat al llarg de la seva trajectòria acadèmica en altres projectes de recerca multidisciplinars i de caràcter internacional a les àrees de comunicació i d'Història contemporània finançats per les diferents administracions públiques.

La seva activitat investigadora ha estat reconeguda pel CNEAI amb un sexenni i compta, a més, amb un quinquenni de docència.

Pel que fa a projectes d'Innovació Docent, ha participat als projectes Acadèmia accelerada i innovació docent (ACID) durant el curs 2021-2022, El podcasting per aprendre a oferir informació de servei públic relacionada amb la biomecànica i la patomecànica podològiques durant el curs 2023-2024, i Tota pedra fa paret. Un pòdcast de sociolingüística durant el curs 2024-2025.

Des del setembre del 2017 fins al setembre del 2019 ha estat el coordinador de MediaUni (www.mediauni.es), la plataforma audiovisual de la Universitat de València, i de les pràctiques externes al Grau de Comunicació Audiovisual, durant el mateix període. També ha estat coordinador de Segon curs del Grau en Comunicació Audiovisual del 2013 al 2015.

A més, ha estat col·laborador habitual a les revistes Caràcters i Lletres Valencianes, on ha realitzat nombroses ressenyes literàries, i ha participat en altres de divulgació, com Saó. També ha publicat diversos articles d'opinió als principals mitjans digitals espanyols, ha coordinat durant dos anys (2005-2007) els cursos de guió per a televisió organitzats per la Fundació per a la Investigació de l'Audiovisual (FIA/UIMP, València) i ha treballat de periodista a Ràdio 9, la ràdio pública valenciana (2001-2003).

PITARCH GARRIDO, JOSE

PITARCH GARRIDO, JOSE

PDI-Associat/Da Universitari/A

Teoría de los Lenguajes y Ciencias de la Comunicación Blasco Ibáñez, 32 planta 5a.

64400

jose.pitarch@uv.es

Biografia
 

Director i editor de cinema i televisió. Després d'obtindre la llicenciatura en Comunicació Audiovisual (Universitat de València, 2000), desenvolupa una àmplia carrera en el sector. Els primers passos els va donar com a editor en RTVV, fins que es va posar al capdavant de la seua pròpia productora, La Taca Produccions, on va dirigir tot tipus de continguts: publicitat, documental, ficció, webseries…Va completar les seues formació en l'àmbit del cinema documental en la EICTV, Escola de Cinema de Sant Antonio de los Baños, Cuba. Es va desplaçar a treballar a
l'Equador de 2013 a 2016, país en el qual va exercir com a director de realització del canal nacional Gama TV i va realitzar diversos documentals per a la productora En el Ojo Films. Al seu retorn a València es va incorporar com a director al canal universitari MediaUni, de la Universitat de València, i va treballar com a realitzador per al Taller d'Audiovisuals de la mateixa institució, fins que en 2017 va iniciar una nova etapa com a Cap d'Imatge d'À Punt Mèdia. El seu treball professional ho ha combinat amb l'activitat docentcom a professor al grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València i al Master en Continguts i Formats Audiovisuals. A l'Equador va ser docent en el INCINE, Institut Superior de Cinema de reconegut prestigi en tota Amèrica Llatina, i en la Universitat dels Hemisferis. Entre els seus documentals més destacats com a director i editor, cal assenyalar els llargmetratges MÉS ENLLÀ DEL MUR. CANÇONS CONTRA L’APARTHEID (2010), que va rebre el premi del públic del Festival Inquiet; ASSALTANT EL PARADÍS (2006), premi Enderrock al millor DVD musical, i SEMPRE AL TALL (2015). Així mateix, el curt documental INDÍGENES (2013) va ser reconegut com el millor curtmetratge del Festival València Crea, També ha dirigit altres documentals com CANT AL RAS, LA NIT DEL POBLE (2018), BUSTAMANTE EN PRIMER PLA (TVE, 2022), FUSTER I LA MEUA FAMÍLIA (2023) i LES MANS DEL GENOVÉS (À Punt, 2023). Al 2023 dirigeix el programa de televisió TÀP ZÀPING per a À Punt Mèdia. Al novembre de 2024 estrena als cinemes el documental SOBREVIURE A L'INCENDI (Ambra Llibres) que es converteix en el documental valencià més vist del 2024. 

PUCHADES LATORRE, JAVIER PEDRO

PUCHADES LATORRE, JAVIER PEDRO

PDI-Associat/Da Universitari/A
Biografia
 

Javier Pedro Puchades Latorre és Graduat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València, Màster en Continguts i Formats Audiovisuals per la Universitat de València i Màster Universitari Professor d'Educació Secundària, en l'especialitat de Llengua Castellana i Literatura, per la Universitat de València.

Des de 1989 ha desenvolupat la seua activitat professional en diverses productores i mitjans de comunicació. Entre 1989 i 2000 va dur a terme tasques de corresponsalia per a l'agència EFE, EDIT MEDIA i RTVE, així com treballs de publicitar en cinema per a MOVIERECORD.

Del 2002 al 2007 va continuar amb la seua carrera professional, fonamentalment a la  postproducció de campanyes publicitàries.

Des de 2007 fins a l'actualitat, es concentra la major part de la seua vida professional, que transcorrerà en diversos mitjans de comuniciación entre els quals es troben:  RTVV, MEDITERRÁNEO TV, MEDIAPRO, MEDIALUSO i actualment À PUNT MÈDIA, en serveis d'informatius, retransmissions i postproducció.

RAUSELL LLEDO, IGNACIO

RAUSELL LLEDO, IGNACIO

PDI-Associat/Da Universitari/APAS-E.T.S. Audiovisuals

Carrer Serpis 29 UVComunicació-TAU Universitat de València

25444

ignacio.rausell-lledo@uv.es

Biografia
 

És llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Cardenal Herrera CEU, i té un màster de formació permanent en realització i disseny de programes i formats de televisió per la Universitat Complutense de Madrid i l'Institut de Radiotelevisió Espanyola (IORTV). A més, en 2015 va realitzar el Màster Oficial en Formats i Continguts Audiovisuals per la Universitat de València.

Compta amb més de 10 anys d'experiència laboral en realització i producció audiovisual, i va treballar al Regne Unit en l'àmbit de la comunicació online i el màrqueting durant 4 anys. Actualment, és el coordinador de projectes d'innovació educativa i de la realització de continguts audiovisuals en el Servei de Màrqueting i Comunicació de la Universitat de València.

Ha compatibilitzat el seu treball professional amb la docència, impartint classes en el grau de Comunicació Audiovisual i en el Màster en Continguts i Formats Audiovisuals de la Universitat de València. Així mateix, compagina la seua faceta laboral amb l'acadèmica, participant en el programa de Doctorat en Comunicació i Interculturalitat, centrant el seu estudi en la integració de l'accessibilitat en els continguts audiovisuals generats pels departaments audiovisuals de les principals universitats espanyoles que integren CRUE Universitats Espanyoles.

VIDAL BELTRAN, JOSE MARIA

VIDAL BELTRAN, JOSE MARIA

PDI-Titular d'Universitat

(9616) 25459

jose.m.vidal@uv.es

Biografia
 

Docència: Professor Titular de Dret Constitucional, Universitat de València. En l'àmbit docent, també ha sigut professor a la Universitat de Barcelona, en la UOC, i Director del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració, de la Universitat de València.

Formació: Doctor en Dret, per la Universitat de Barcelona. DEA en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València. Llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat de Barcelona.

Publicacions: autor d'un centenar d'articles  i monografies en l'àmbit del Dret de la Comunicació i el Dret Constitucional. Així, entre les seues monografies més recents, poden citar-se els llibres: Llibertats informatives i mitjans de comunicació (2019); Els marcs jurídicos autonòmics i els drets lingüístics en els mitjans de comunicació (2021); La regulació de la Comunicació en l'era digital. Continguts, reptes i objectius de la nova regulació espanyola i europea de l'audiovisual (2024).

Experiència professional i institucional: President Consell Audiovisual Comunitat Valenciana. 2021-…; Secretari Autonòmic de Comunicació. Generalitat Valenciana. 2015-2019; President de l'Alt Consell Consultiu de radiodifusió, televisió i altres mitjans de comunicació. Generalitat Valenciana. 2015-2017; Director del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració. Facultat de Dret. Universitat de València. 2014-2015; Director General de Cooperació Autonòmica. Ministeri d'Administracions Públiques. 2005-2007; Director del Centre de Noves Estratègies de Governança Pública (INAP) i Assessor del Gabinet del Ministre i la Ministra d'Administracions Públiques. 2004-2005 i 2007; Cap de Gabinet i Àrea Jurídica. Consell d'Administració de l'Ens Públic Radiotelevisió Valenciana, 1989-2004. 2008-2011; Lletrat Assessor del Banc Exterior d'Espanya. Barcelona. 1984-1989.