University of Valencia logo Logo Master's Degree in Dental Sciences Logo del portal

Tot el que necessites saber sobre el Màster en Ciències Odontològiques

A l'hora de triar un màster és important tenir tota la informació necessària sobre els punts cardinals del postgrau. A continuació t'expliquem tot el que necessites saber abans de matricular-te en el Màster en Ciències Odontològiques de la Universitat de València.

11 april 2016

El Màster en Ciències Odontològiques és un postgrau oficial de la Universitat de València. Es tracta d'un màster de caràcter investigador, ja que posa a l'abast de l'alumne o alumna una sèrie d'eines en el camp de la recerca que els capaciten per desenvolupar les seves inquietuds investigadores així com poder incorporar-se de manera reconeguda a la comunitat científica.

El director del Màster és Jose Manuel Almerich Silla, Director General de la Fundació Lluís Alcanyís, fundació de caràcter socio-sanitari que gestiona la Clínica Odontològica; la Clínica Podològica; la Clínica Optomètrica; la Clínica de Nutrició, Activitat Física i Fisioteràpia CUNAFF; i la Clínica de Logopèdia de la Universitat de València.

El Màster es conforma amb un total de 60 crèdits. D'ells, 45 seran assignatures obligatòries per a tots els estudiants, i 15 conformaran el Treball de Final de Màster. Cada crèdit té un preu de 46,2 euros, la qual cosa suposa un total de 2.772 per la totalitat del Màster.

Es tracta d'un postgrau únic en tota la Comunitat Valenciana. Solament hi han 5 universitats en tot el territori espanyol que ofereixen un postgrau d'aquestes característiques. La Universitat de València és l'única universitat valenciana que ofereix un Màster amb aquestes característiques, és a dir, és l'única universitat valenciana que permet als seus estudiants l'oportunitat de formar-se en el camp de la recerca i el món acadèmic.

El Màster està dividit en 4 mòduls:

  1. Mòdul I: Metodologia de la recerca en Odontologia
  2. Mòdul II: Recerca bàsica en Odontologia
  3. Mòdul III: Recerca Clínica en Odontologia
  4. Mòdul IV: Treball de finalització de Màster

Els mòduls 1 i 2 es realitzaran durant el primer quadrimestre, mentre que els mòduls 3 i 4 es realitzaran al llarg del segon quadrimestre. El curs té una durada d'un any acadèmic, d'octubre a juny, dividit en dos quadrimestres: d'octubre a gener, i de febrer a juny.

El Màster en Ciències Odontològiques compta amb un total de 30 places per a estudiants. Per accedir al màster és necessària una titulació en Odontologia, Medicina o Medicina especialitzada en Estomatología. Els criteris de selecció són:

  • Expedient acadèmic: 50%
  • Beques i activitats organitzades pel Departament de Estomatología: 30%
  • Publicacions i Comunicacions en Congressos: 10%
  • Altres mèrits: 10%

A més a més, aquest màster està vinculat al Doctorat en Odontologia la qual cosa permet als estudiants que vulguin continuar amb la seva formació l'oportunitat d'entrar al Doctorat directament sense necessitat de realitzar cursos extra.