Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Direcció i Gestió de Recursos Humans Logo del portal

Seminari eines inserció laboral de persones amb discapacitat

  • 19 d’octubre de 2020
Estela Ruiz

Estela Ruiz va impartir un seminari el 12 de novembre de 2020 sobre eines necessàries per a la inserció laboral de persones amb discapacitat.

Com a professional que treballa a la Inserció laboral de Persones amb discapacitat, Estela Ruiz, en contacte amb els departaments de RRHH, ha pogut observar, durant gairebé 20 anys d'experiència en aquest sector, diverses coses com:

1- Desconeixement de la gestió de la diversitat pel que fa a la incorporació d'una persona amb discapacitat a l'empresa.

2- Manca de formació en els departaments de recursos humans, respecte al que legalment es considera una persona amb discapacitat.

3- Aplicació errònia de criteris de "selecció estàndard" per a la incorporació de persones amb discapacitat.

4- Desconeixement que hi ha una llei que obliga a incorporar en empreses de més de 50 treballadors, almenys un 2% de persones amb discapacitat o, si no, l'aplicació de mesures alternatives.

5- Desconeixement de fonts de reclutament de persones amb discapacitat o exclusió social.

6. Ajudes que rep una empresa per contractació de Persones amb discapacitat.

7. Sortides laborals del Màster de RRHH com "Tècnic d'unitat de suport" i "Tècnic en integració laboral".

El seminari perseguia donar les eines per respondre a les preguntes plantejades, amb una metodologia pràctica i útil del que us podeu trobar en el vostre entorn laboral com a professionals de RRHH.

Estela Ruiz Fernández és Llicenciada en Psicologia, per la UV. Va realitzar el Màster en Direcció i Gestió de Recursos Humans U.V. Titulada en CAP (Curs d'Aptitud Pedagògica) per la UV. Expert professional en Agents d'Inserció Sociolaboral II per la UNED. Ha realitzat diversos cursos de formació relacionats amb Orientació laboral, RRHH, Coaching i Mentoring, responsabilitat social, etc.

Ha treballat com a Orientadora laboral des de l'any 99 fins a l'actualitat per a entitats com l'Ajuntament de València, CCOO de l'PV.

Des de l'any 2000 fins a l'actualitat, exerceix de tècnic en integració laboral, especialista en el col·lectiu de persones amb discapacitat en COCEMFE València (Federació d'Associacions de persones amb discapacitat Física i Orgànica de València i província).

Ha coordinat diversos programes d'integració laboral com el INTEGREM, Plans Integrals d'ocupació, el Servei d'Integració Laboral.

En l'actualitat, és la responsable del programa INCORPORA d'integració laboral de persones amb discapacitat i la coordinadora de la Comissió d'ocupació de CERMI.

Ha estat ponent en el Congrés Nacional sobre Emprenedoria, Ocupació i Discapacitat. UV. 2015 amb la ponència ¿Discapacitat? Vaig donar capacitat. La integració laboral de persones amb discapacitat.

Ha participat com a col·laboradora, impartint formació en Master PRL UPV. 2017-2018 i en el Màster Gestió i Direcció de RRHH UV. 2019.

 

Imatges: