Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Direcció i Gestió de Recursos Humans Logo del portal

Seminari: ‘Eines per a la inserció laboral de persones amb discapacitat’

  • 15 de febrer de 2023
Estela Ruíz

El proper dijous 9 de març, Estela Ruíz impartirà un seminari de 16 a 19 hores sobre eines necessàries per a la inserció laboral de persones amb discapacitat, a l'aula 2A3 de l'edifici de Socials.

Com a professional que treballa en la Inserció laboral de Persones amb discapacitat, Estela Ruíz, en contacte amb els departaments de RH, ha pogut observar, durant quasi 20 anys d'experiència en aquest sector, diverses coses com:

  1. Desconeixement de la gestió de la diversitat pel que respecta a la incorporació d'una persona amb discapacitat en l'empresa.
  2. Manca de formació en els departaments de RH, respecte al que legalment es considera una persona amb discapacitat.
  3. Aplicació errònia de criteris de "selecció estàndard" per a la incorporació de persones amb discapacitat.
  4. Desconeixement que existeix una llei que obliga a incorporar en empreses de més de 50 treballadors, almenys un 2% de persones amb discapacitat o en defecte d'això, l'aplicació de mesures alternatives.
  5. Desconeixement de fonts de reclutament de persones amb discapacitat o exclusió social.
  6. Ajudes que rep una empresa per contractació de Persones amb discapacitat.
  7. Eixides laborals del Màster de RH en llocs com a “Tècnic d'unitat de suport” i “Tècnic en integració laboral”.

El seminari persegueix donar les eines per a respondre a les preguntes plantejades, amb una metodologia pràctica i útil del que us podeu trobar en el vostre entorn laboral com a professionals de RH.

Estela Ruiz Fernández és Llicenciada en Psicologia, per la UV. Va realitzar el Màster en Direcció i Gestió de RH UV. És Titulada en CAP (Curs d'Aptitud Pedagògica) per la UV. Experta professional en Agents d'Inserció Sociolaboral II per la UNED. Ha realitzat diversos cursos de formació relacionats amb Orientació laboral, RH, Coaching i Mentoring, responsabilitat social, etc.

Ha treballat com a Orientadora laboral des de l'any 99 fins a l'actualitat per a entitats com l'Ajuntament de València, CCOO del PV.

Des de l'any 2000 fins a l'actualitat exerceix com a Tècnic en integració Laboral, especialista en el col·lectiu de persones amb discapacitat en COCEMFE València (Federació d'Associacions de persones amb discapacitat Física i Orgànica de València i província).

Ha coordinat diversos programes d'integració laboral com el INTEGREM, Plans Integrals d'ocupació, el Servei d'Integració Laboral.

En l'actualitat, és la responsable del programa INCORPORA d'integració laboral de persones amb discapacitat i la coordinadora de la Comissió d'ús del CERMI.

Ha sigut ponent en el Congrés Nacional sobre Emprenedoria, Ocupació i Discapacitat UV. 2015 amb la ponència ‘Discapacitat? Digues capacitat. La integració laboral de persones amb discapacitat’.

Ha participat com a col·laboradora, impartint formació en el Màster PRL UPV (2017-2018) i en el Màster Gestió i Direcció de RH UV (2019).