Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Drets Humans, Pau i Desenvolupament Sostenible Logo del portal

Descripció

El Màster Oficial en Drets Humans, Pau i Desenvolupament Sostenible, amb una triple orientació acadèmica, professional i investigadora, planteja una anàlisi detallada dels aspectes més significatius dels drets humans i dels reptes actuals de la pau i la no-violència i del desenvolupament humà sostenible, aprofundint en la interdependència i complementarietat recíproques entre aquests tres desafiaments.

El Màster ofereix formació complementària especialitzada a persones procedents de molt diverses àrees. Així mateix, el Màster té una clara projecció professional, aportant formació especialitzada, orientada a múltiples àmbits d'activitat: treballadores/és de ONGs, funcionàries/us de organitzacions internacionals universals i regionals, actors de la justícia transicional, funció pública nacional a tots els nivells (estatal, autonòmica i local), professionals del periodisme, assessorament a empreses en responsabilitat social corporativa, etc. El títol és particularment adequat per a la formació del voluntariat.

El Màster presenta un clar interès científic, que pot contribuir a la formació de futures/us investigadores/és a les àrees dels drets humans, dels estudis sobre la pau i la no violència i sobre el desenvolupament humà sostenible, matèries que constitueixen en l'actualitat camps privilegiats de recerca amb un caràcter creixentment interdisciplinari. D'altra banda, el Màster apareix com a part formativa d'un ulterior programa de doctorat al que es pot accedir després de l'obtenció del títol de màster.

D'acord amb les tres orientacions del Màster (acadèmica, professional i investigadora), cal triar entre un d'aquests dos itineraris: