Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació Logo del portal

Avantatges d'estudiar un Màster en Enginyeria de Telecomunicació en la UV

El Màster Oficial en Enginyeria de Telecomunicació de la Universitat de València habilita per a l'exercici de la professió d'enginyer/a de Telecomunicació. El preu del crèdit per al curs 2015-2016 és de 23,85 €, la meitat del preu dels màsters que no són habilitantes (46,20 €).

28 de de gener de 2016

El Màster Oficial en Enginyeria de Telecomunicació de la Universitat de València forma als seus estudiants des d'una perspectiva multidisciplinària entorn de tres eixos bàsics: senyal, electrònica i telemàtica. S'imparteix en l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE) i ho coordina el Dr. J.Javier Samper Zapater, professor i investigador des de 1996 en l'Institut de Robòtica de la Universitat de València.

Es tracta del primer Màster en Enginyeria de Telecomunicació de València amb atribucions professionals, ja que habilita per a l'exercici de la professió d'enginyer/a de Telecomunicació, substituint d'aquesta forma a l'anterior enginyeria de cinc anys.

Entre les principals característiques del Màster destaquem les següents:

  • Capacita a l'alumne per a exercir la professió d'Enginyer de Telecomunicació amb totes les atribucions reconegudes per la legislació vigent.
  • El preu del crèdit per al curs 2015-2016 és de 23,85 €, la meitat del que costen els màsters que no són habilitantes (46,20 €). En total, el preu del Màster és de 2.146,5 €.
  • 90 ECTS distribuïts en un curs i mitj: 60 crèdits el primer curs i 30 crèdits el primer quadrimestre del segon curs.
  • Permet completar la formació tècnica dels titulats en l'àmbit de l'Enginyeria de Telecomunicació i afins, alhora que se'ls orienta cap a la gestió tecnològica de projectes de Telecomunicació.
  • Titulació bilingüe. Les llengües utilitzades són l'espanyol i l'anglès.
  • El títol dóna accés directe als Programes de Doctorat de Tecnologies de la Informació, Comunicacions i Matemàtica Computacional, i d'Enginyeria Electrònica.
  • Pel fet d'estar matriculat, l'estudiant passa a estar pre-col·legiat en el Colegio Oficial de Ingenieros de Telecomunicación de la Comunidad Valenciana (COITCV). Aquest organisme ofereix informació sobre ocupacions, formació, descomptes i ajudes a l'exercici de la professió.
  • Ja va per la seua cinquena edició.

Font imatge: wikimedia.org

Titulacions d'accés al Màster

Els estudis que donen accés al Màster Oficial en Enginyeria de Telecomunicació són els següents:

  • Enginyeria de Telecomunicació
  • Enginyeria Electrònica
  • Graus que habiliten per a l'exercici d'Enginyer Tècnic de Telecomunicació:
  • Grau en Enginyeria Electrònica de Telecomunicació
  • Grau en Enginyeria Telemàtica
  • Enginyeria Tècnica de Telecomunicació (en qualsevol de les seues especialitats de plans anteriors als graus)
  • Graduats habilitats per a exercir la professió d'Enginyer Tècnic Industrial que hagen cobert el bloc complet de tecnologia específica d'Electrònica Industrial,
  • Graduats, enginyers, llicenciats i egressats de màsters amb formació en tecnologies de la informació i les comunicacions. La llicenciatura i el grau en Física també donen accés al Màster

Respecte als graus que habiliten per a l'exercici d'Enginyer Tècnic de Telecomunicació, l'adreça del Màster ofereix flexibilitat en aquells supòsits en els quals a l'alumne li falten pocs crèdits per a acabar.

Per als tres últims casos, el consell d'adreça del Màster establirà els complements de formació que l'estudiant haurà de cursar. Aquests complements podran tenir una càrrega màxima de 30 ECTS i es fixaran en funció del perfil i historial del candidat.

Present i futur laboral

El sector de les telecomunicacions s'ha convertit avui dia en una activitat transversal, ja que està present pràcticament en totes les àrees productives: seguretat, banca, defensa, sanitat, etc. La pregunta és: existeix algun àrea d'activitat que no depenga de les tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC)?

Sobre l'empleabilidad en el sector, els principals organismes nacionals i internacionals presenten les següents dades: