Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació Logo del portal

Un cable submarí connectarà tots dos costats de l'Atlàntic

Un cable submarí connectarà tots dos costats de l'Atlàntic

Facebook, Microsoft i Telxius, la filial de Telefónica, treballaran conjuntament per a engegar el projecte ‘Marea’, un cable submarí que millorarà les telecomunicacions entre Estats Units i Espanya.

31 de de maig de 2016

Marea és el nom de la nova infraestructura que connectarà Estats Units i Espanya a través d'un cable submarí d'última generació que servirà per a donar cobertura al creixent augment de dades i al ràpid creixement dels núvols i serveis online. Aquest projecte serà desenvolupat per Microsoft i Facebook, i gestionat per Telxius Telecom, la filial d'infraestructures de Telefónica.

Amb els seus 6.600 quilòmetres de longitud, serà el cable submarí de major grandària que s'haja construït mai en l'Atlàntic.Comptarà amb vuit parells de fibres que transmetran dades a 160 Tbps, 16 milions de vegades superior a l'ample de banda de les connexions domèstiques. S'espera que les obres comencen a l'agost de 2016 i que a l'octubre de 2017 puga començar a oferir el seu servei.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins d'una important estratègia comercial per part dels participants de Marea. Els representants de Microsoft destaquen que el cable els permetrà cobrir la seua creixent demanda, donar més fiabilitat a la seua xarxa global i oferir els seus serveis en el núvol. Des de Facebook, continuen amb la seua voluntat de connectar-nos amb qualsevol persona amb independència d'on es trobe, perquè aquest cable podrà interconnectar-se amb altres sistemes de cables submarins per a arribar a Orient Pròxim, Àfrica, Àsia i Llatinoamèrica.

Per la seua banda, Marea representa per a Telxius Telecom l'oportunitat de situar-se en el mercat i optar a noves oportunitats de negoci, en un context de fort creixement de les telecos.

"Treballar amb Facebook i Microsoft en aquest projecte reforçarà el lideratge de Telxius com una de les companyies d'infraestructures de telecomunicacions més importants del món”, assegura Rafael Arranz, cap d'operacions de Telxius.Font imatge: xatakaciencia.com

Altres cables submarins

Al voltant del 99% de les comunicacions intercontienentals d'avui dia es transmeten a través de cables submarins, que abasten la totalitat dels mars i oceans del nostre planeta. El principal avantatge del cable submarí pel que fa a la connexió via satèl·lit és que és més barat i ha de recórrer menys distància. Alguns dels projectes de cables submarins que operen avui dia són els següents:

Columbus III. Connecta el sud d'Europa amb el continent americà gràcies als seus 9.900 km de recorregut. Està en funcionament des de 1999 i els seus punts de connexió es troben a Estats Units, Portugal, Itàlia i Espanya.

SAm-1. Un cable submarí de fibra òptica que connecta Estats Units, Puerto Rico, Brasil, Argentina, Xile, Perú i Guatemala. En 2007 es va estendre el seu abast a Equador i Colòmbia. En l'actualitat és propietat de Telefónica i TE Connectivity.

SEA-ME-WE 4. Un ambiciós projecte que connecta el sud-est asiàtic, el subcontinent indi, el mig orient i Europa gràcies als seus prop de 20.000 quilòmetres de llarg. Aquest projecte va ser desenvolupat conjuntament per 16 companyies de telecomunicacions.

ACE. 19 operadors liderats per la francesa Orange col·laboren en aquest projecte que uneix la costa oest africana amb França i el sud d'Àfrica. Es preveu que connecte 23 països a través de la costa o per via terrestre, en el cas d'aquells països que no tinguen litoral, com Mali i Níger.

Etiquetes connexions , xarxes , òptica
Publicat per: Pablo Martí Prats