
El 5G, la realitat virtual, els ‘hearables’ i l'internet de les coses han sigut els protagonistes de l'última edició del Mobile World Congress (MWC) de Barcelona. La pròxima edició serà del 27 de febrer al 2 de març.
3 de de març de 2016
Recentment finalitzada l'edició d'enguany del Mobile World Congress (MWC), l'esdeveniment de la indústria mòbil més important del món ja prepara la seua pròxima cita, que serà del 27 de febrer al 2 de març. En aquesta ocasió, els mòbils han perdut protagonisme deixat pas a l'internet de les coses, la realitat virtual, els wearables i el 5G.
Açò sí, no podien faltar a la cita els Galaxys, Xperias i companyia. A destacar: el Galaxy S7 i S7 Edge, submergibles i amb 200 gigues d'emmagatzematge, i el LG G5, un mòbil modular i actualitzable al que podrem anar renovant els seus components com la càmera i la pantalla, a més d'afegir-li noves funcionalitats.
La fira de la indústria mòbil va arrancar fort amb les declaracions de Mark Zuckerberg, el magnat de Facebook: "El 5G està bé, però cal portar Internet a tothom". S'estima que per a 2020 hi haurà 50.000 milions de dispositius connectats a la xarxa, per la qual cosa no resulta estrany que les principals companyies de telecomunicació s'estiguen maldant per desenvolupar nous projectes per a aprofitar al màxim les possibilitats d'aquesta xarxa. Com ja vam veure anteriorment en el post sobre els cotxes antena de Vodafone, la teleco ha dissenyat dos sistemes que utilitzen tecnologia 5G.
Realitat virtual
Sembla que la realitat virtual ha arribat per a quedar-se. A l'Oculus Rift d'Oculus VR se sumen ara les ulleres Viu d'HTC. Malgrat el seu alt preu (899 euros), la companyia taiwanesa va vendre 15.000 unitats en deu minuts. Aquest sistema inclou un casc, dos comandaments, auriculars i uns sensors que fiten l'espai segur. El principal inconvenient és que les ulleres estaran connectades per cable a l'ordinador, la qual cosa limita la mobilitat de l'usuari.
LG també va presentar el seu prototip de realitat virtual amb una càmera que grava en 360 graus. Per la seua banda, les novetats de Samsung van estar més orientades a un usuari professional, amb una càmera que registra imatges en 4K.
‘Hearables’
A la tecnologia ponible o wearable cal sumar ara els hearables, dispositius que transmeten informació a l'usuari a través de la veu. Google, Apple, Samsung i Microsoft ja treballen en nous aparells que aconseguiran els nou milions d'unitats per a 2020, segons les estimacions de l'analista de mercat CCS Insight. En aquesta mateixa línia se situa el Xperia Ear de Sony. “Envía i rep missatges, consulta la teua agenda, cerca i navega. Tot açò sense haver de tocar el teu mòbil”. Així es publicita aquest nou dispositiu en la pàgina web dels japonesos. Açò sí, l'autonomia de la bateria serà solament de tres hores.
Internet de les coses
Gràcies a l'Internet of Things, o IoT, els objectes quotidians incorporen la connectivitat. Açò en la teoria. En la pràctica, els smarthwatches i wearables encara han de socialitzar el seu ús. Cosa diferent ocorre amb els Smart TV, que ja estan presents en moltes llars. En el MWC va quedar clar que més enllà del seu ús domèstic, l'internet de les coses també troba la seua aplicació pràctica en molts sectors professionals: sensors amb calibratge automàtic per a mesurar el nivell de l'aigua o cotxes amb connexió perquè en cas d'accident avise als serveis d'emergència i asseguradores.
Espai ‘networking’
Per tercer any consecutiu, el MWC ha organitzat el 4YFN (4 Years From Now), que reuneix a inversors, emprenedors i acceleradores en un programa de tres dies que el seu objectiu és consolidar una comunitat de startups digitals mitjançant conferències, tallers i grups de debat. En l'edició d'enguany han participat IBM, Telefónica, Intel i Adobe, entre altres empreses.
Més de 100.000 assistents de 204 països, 2.200 empreses participants i 3.600 periodistes acreditats és el balanç final del Mobile World Congress 2016, que una vegada més es consagra com una de les cites anuals més important del sector de les TIC.