University of Valencia logo Logo Master's Degree in Personal and Community Nutrition Logo del portal

“El gran libro de la horchata y de la chufa de Valencia” triat com el millor llibre del món, a la categoria Best Non Alcoholic Book.

  • June 8th, 2016
Image de la noticia

Els prestigiosos Gourmand World Cookbook Awards, considerats com els Oscars gastronòmics, han triat en el seu 21 edició “El gran libro de la horchata y de la chufa de Valencia” com el millor llibre del món, a la categoria Best Non Alcoholic Book. El llibre ha estat coordinat per el professor de la Universitat de València José Miguel Soriano del Castillo i ha contat amb investigadors de la Universitat i amb la col-laboració del CRDO de València, entre altres.

Les terres de l’Horta Nord de València reuneixen unes condicions climàtiques i edafològiques òptimes per a ser el lloc de creixement d’un dels elements més preuats d’aquest entorn: la xufa de València, la qual es troba avalada amb la Denominació d’Origen Protegida, la qual cosa reflecteix la qualitat i l’estendard d’un producte reflex de tota una societat. 
 
L’Observatori de Cuina Autòctona i de Qualitat de la Comunitat Valenciana-Universitat de València, que està integrat, a més, pels doctors Carla Soler i Jesús Blesa, es troba treballant en el disseny de nous productes a partir de la xufa i d’aquesta manera millorar la competitivitat de la indústria valenciana enfront de l’entrada de xufa d’altres països. 
 
El llibre, que s’ha publicat aquest desembre, forma part de la Col·lecció Clíniques de la Universitat de València, dirigida per José Manuel Almerich. La seua edició ha sigut possible gràcies a la Fundació Lluís Alcanyís, la Universitat de València, el Consell Regulador de la D. O. Xufa de València i la Generalitat Valenciana.
 
Més informació:
http://links.uv.es/7OaVSfN