Logo de la Universitat de València Logo Museu de la Universitat de València d'Història Natural Logo del portal

  • Calendari MUVHN 2023

Acte de presentació del llibre "Desmuntant mites biològics a l’aula de ciències"

  • 3 de març de 2023
Acte de presentació del llibre

El passat 1 de març varem tindre el privilegi d’acollir al Museu de la Universitat de València d’Història Natural la presentación del fantàstic llibre “Desmuntant mites biològics a l’aula de Ciències”

L'acte ha sigut encapsalat per la Vicerrectora de Cultura, Esther Alba, acompanyada del director del SFPIE José J. Navarro, per la Degana de la Facultat de Ciencies Biologiques, Carmen Bañó, pels co-coordinadors del projecte bioAps Xavier Ponsoda i Micalela Molina i per el coordinador del llibre Daniel Gómez Escrivá.

A aquest acte, visitat per més de 50 persones, hem pogut gaudir de veure la culminació d´un projecte dut a terme per persones entusiastes, tan professors com alumnes autors dels diferents capítols.

Un llibre que és i serà un referent per als docents d'ensenyament a la secundaria no només pels mites que desmunten sinó pels recursos o les aportacions que faran d'aquesta obra un manual de consulta i referència.

Aquest llibre s'ha realitzat en el marc d'un projecte d'innovació docent CONSOLIDA_PID, UV-SFPIE_PID-2079949: bioApS: la plataforma virtual ApS de la Biologia. En aquest es fa un recopilatori dels “70 mites més freqüents". El libre es pot descarregar de manera gratuïta mitjançant l'enllaç https://roderic.uv.es/handle/10550/84908

Com indica el títol, en el llibre es donen els arguments científics necessaris perquè quede clar, què és cert i què no ho es, d'algunes creences que circulen en el saber popular. A més, té com a eixos vertebrals, la interdisciplinarietat, la perspectiva de gènere, el respecte a la diversitat, la promoció de la salut, la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Tot això recolzat amb activitats, per poder treballar-les al'aula i oferint informació de recursos disponibles de cada mite.

Imatges: