A través d'un conveni amb la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT), cada any nombrosos estudiants realitzen les seues pràctiques en el MUVHN. Una de les tasques en les quals col·laboren és la preparació i muntatge d'esquelets d'animals adquirits per diferents mitjans.

Guiats pels tècnics del museu, aprenen a netejar i escorxar els exemplars, extraure i organitzar els seus ossos i, finalment, acoblar l'esquelet amb precisió per a conservar la seua forma original.
Aquest procés els permet desenvolupar habilitats pràctiques i aprofundir en el coneixement de l'anatomia animal. A més, contribueix a l'ampliació de la col·lecció d'esquelets del MUVHN, que abasta diverses espècies de vertebrats i serveix com a referència comparativa per a la identificació de restes en la naturalesa. Aquests materials, a més del seu valor científic, resulten eines educatives de gran interés, permetent a visitants de totes les edats explorar l'estructura interna de diferents espècies.
En aquest cas, l'exemplar il·lustrat és l'esquelet d'un conill que va ser mascota d'un particular i que va morir a causa d'una malaltia cancerosa. En el crani pot apreciar-se clarament la deformació produïda pel tumor. L'esquelet està preparat amb la tècnica del desarticulat, en la qual els ossos es disposen sobre una superfície plana, sense cola, però respectant la seua posició anatòmica natural. Aquesta presentació permet observar amb detall tots els ossos i la seua disposició general, alguna cosa que no seria possible en un muntatge tradicional. La imatge digital final, realitzada per l'alumne, va ser preparada en format PDF interactiu, permetent que en passar el cursor sobre la imatge apareguera el nom de cada os assenyalat.
Link a la imatge en Flickr: https://www.flickr.com/photos/muvhn/54422612502/in/album-72157719925134917