Logo de la Universitat de València Logo Museu de la Universitat de València d'Història Natural Logo del portal

Els cants i vocalitzacions dels ocells constitueixen una forma idònia per a identificar-les i per a estimar el nombre d'espècies i exemplars en un lloc concret.

Es tracta d'un recurs molt emprat per ornitòlegs i ecólogos en els seus treballs i estudis i és un sistema accessible i agradable per a la seua divulgació a tots els públics, estimular vocacions, promoure valors mediambientals i respecte pel nostre entorn.

La incorporació d'una fonoteca de cants d'ocells aplicada a les nostres col·leccions, es planteja com un recurs atractiu que consisteix a identificar diferents espècies d'ocells, seleccionades entre els espècimens de l'exposició, a partir de l'audició dels seus cants.

Notes: Activitat realitzada amb la  col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología - Ministerio de Ciencia e Innovación.

Els arxius d'àudio i pistes de so procedeixen de l'obra GUÍA SONORA DE LAS AVES DE ESPAÑA, 3 CD, on figuren com a autors F. Llimona, E. Matheu y J. Roché, publicada en 1995 per ©Eloísa Matheu amb el nom comercial de ALOSA, sonidos de la naturaleza.