Logo de la Universitat de València Logo Museu de la Universitat de València d'Història Natural Logo del portal

Objectes en desús convertits en material museable

La col·lecció d'instruments científics de la Universitat de València és un xicotet reflex del vast patrimoni científic que ha generat la nostra Universitat.
La consideració dels instruments científics com a elements patrimonials és un fet bastant recent i estan mostrant, a més del seu valor històric i patrimonial, un gran potencial didàctic.
Els elements que constitueixen aquesta col·lecció són de molt diversa naturalesa. Es tracta en la seva pràctica totalitat de material creat i utilitzat per a la recerca i la docència. El seu ús s'ha vist relegat per l'aparició d'equips més moderns que compleixen amb les mateixes funcions però que els avanços tecnològics han permès que siguen molt més eficaços. Són objectes en desús rescatats de l'abandó i gestionats i documentats de manera que es converteixen en elements museables.
Podríem destacar els goniòmetres, un microscopi petrogràfic, visors i fotografies estereoscòpiques, un tel·luri, fins i tot una rèplica del simulador de tempestes dissenyat per Stanley Miller en 1953, amb el qual va poder demostrar l'origen de la vida des d'un punt de vista metabòlic.