Logo de la Universitat de València Logo Museu de la Universitat de València d'Història Natural Logo del portal

  • Calendari MUVHN 2023

Inauguració en el MUVHN de la vitrina expositiva “Donacions”

  • 16 de juliol de 2021
Vitrina Donacions

El Museu de la Universitat de València de Història Natural presenta un nou espai que estarà dedicat a exposar exemplars procedents de donacions tant particulars com de diferents entitats públiques o privades.

La vitrina de donacions, estarà situada en l'hall del museu, un lloc privilegiat on els visitants poden observar-la des de totes les seues vistes amb anterioritat a la visita de les sales expositives. Serà un espai temporal que anirà renovant continguts i on lluiran com a exemplars destacats aquells elements que s'hagen incorporat al Museu en concepte de donació i on constarà el nom del donant i les característiques més rellevants de la peça

Com a primers exemplars s'ha seleccionat un mineral amb excel·lents cristalls transparents d'algeps procedents de la pedrera dels Algezares a Segorbe, la qual, ha proporcionat els cristalls més grans, transparents i amb millor cristal·lització de tota Espanya. Aquest exemplar donat per Rafa Muñoz i Honorio Cócera, forma part d'una extensa col·lecció d'exemplars mineralògics de la Comunitat Valenciana, donats de manera ininterrompuda des de fa més de 20 anys per aquests col·laboradors del museu.

Així mateix, s'exposa una caixa entomològica d'una col·lecció recentment donada que forma part d'un conjunt de 22 caixes amb aproximadament 1000 exemplars de coleòpters (escarabats cerambícids) de tot el món a la qual pertany a més l'espècie més gran de totes, Titanus giganteus. La col·lecció ha sigut preparada per Saturnino Martínez Gimeno qui, amb gran amabilitat, ha decidit donar-la a la nostra institució per a garantir la seua preservació i estudi.