Logo de la Universitat de València Logo Museu de la Universitat de València d'Història Natural Logo del portal

  • Calendari MUVHN 2023

Marina Iglesias i el Códex Pomar

  • 2 d’octubre de 2018

Dins l'exposició “XXI Mostra art públic/universitat pública” que s'està desenvolupant al campus de Burjassot durant tot el mes d'octubre, una de les obres que componen aquesta exposició es troba situada en el hall de l'edifici B de la facultat de Ciències Biològiques.

Es tracta d'una obra que respon a un interés per part de l'artista Marina Iglesias, pel coneixement de les plantes i els animals a través de les enciclopèdies il·lustrades, mitjançant fotografia i il·lustracions de nombrosos tipus d'espècies.

L'obra pren com a referència el Còdex Pomar, “Atles d'història natural” que consta de 218 gravats de botànica i zoologia i que en el segle XVI va ser regalat per Felip II al Dr. Pomar (metge valencià i catedràtic de “simples o herbes”). Al hall del museu, des que s'inaugurara el mateix, pot trobar-se un facsímil (rèplica) de l'original, que actualment forma part de la col·lecció de la Biblioteca Històrica de la Universitat de València. A partir de les seues imatges es planteja transformar-les en una pintura mural dins del campus buscant convidar a la reflexió sobre la importància que va tindre la imatge en la difusió científica i com aquestes van permetre antany reconéixer i estudiar les espècies.
XXI Mostra art públic / universitat pública és una exposició que forma part de la Festa de Benvinguda de la Universitat de València. Està organitzada pel SEDI i el Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València i comisariada per Alba Braza.