
- Activitats per incorporar la perspectiva de gènere
- Activitats per incorporar i afavorir el respecte i l'atenció a la diversitat
- Activitats per incorporar la sostenibilitat
Metodologies actives per a afavorir l'aprenentatge profund dels estudiants
Les assignatures d'Epidemiologia i Salut Pública a la Universitat de València (UV) tenen com a objectiu capacitar a l'alumnat amb competències que li permeten identificar les necessitats en salut de la societat per a previndre, protegir, promoure i recuperar la salut a nivell comunitari. Per este motiu, un dels factors essencials en la salut, tal com s'explica en l'assignatura, és l'estil de vida. L'estil de vida és una sèrie de factors entre els quals s'inclou la dieta, l'activitat física, el somni i el consum de drogues legals i il·legals, entre altres. L'estil de vida s'ha determinat com el principal factor determinant en la salut d'un individu. Diversos estudis al nostre país han analitzat l'estil de vida d'estudiants universitaris i han determinat la presència d'una dieta desequilibrada, falta d'activitat física en alguns grups, i un consum més elevat d'alcohol, tabac o drogues que en altres grups poblacionals. No obstant això, fins al nostre coneixement, en cap treball s'ha vist la diferència d'estos en diferents períodes lectius del curs universitari. Amb este projecte d'innovació educativa, es pretén la participació de l'alumnat en l'elaboració d'enquestes i processament i interpretació de les dades de l'estil de vida de població universitària, per a incorporar-lo dins del material docent, participant de manera activa en ells, i proposar mesures de prevenció individuals i grupals en el segon període lectiu i en altres cursos acadèmics
L'objectiu general d'este projecte és analitzar les diferències en el patró de l'estil de vida en època lectiva respecte a l'època d'exàmens en estudiants dels graus de Farmàcia, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Nutrició Humana i Dietètica i Medicina.
Per a dur a terme este objectiu general es proposen els següents objectius específics:
- Crear grups de treball i de col·laboració en els diferents graus en els quals l'equip docent impartix docència durant el curs 2023/2024.
- Elaborar mitjançant format en línia els qüestionaris d'administració de l'estil de vida a analitzar: somni, dieta, activitat física i altres factors estressors, com a tabac, medicació i alcohol.
- Avaluar les possibles variacions en el patró de l'estil de vida en tots dos períodes del curs acadèmic.
- Analitzar els resultats segons la perspectiva de sexe i segons els diferents graus.
- Difondre les troballes obtingudes entre el professorat i alumnat de les assignatures implicades.
- Comparar els resultats obtinguts en tots dos períodes, amb la prevalença en població general vistos en el temari de l'assignatura en els diferents graus.
- Proposar mesures de prevenció relacionades amb l'estil de vida en el cas en el qual es detecten factors de risc en analitzar els possibles canvis entre les diferents etapes lectives.
600 €
Grau en Farmàcia
Grau en Nutrició Humana i Dietètica
Grau en Medicina
Creació de grups de treball voluntaris dels diferents graus de les assignatures impartides per l'equip docent dels Graus de Ciència i Tecnologia dels Aliments (33994), Nutrició Humana Dietètica (33968), Farmàcia (34091) i Medicina (4458)
Estudiants del grau de Medicina alumnes de diversos graus de l´area de ciències de la salut a los alumnos de CTA y NHyD
- BARRAGAN ARNAL, ROCIO
- PDI-Ajudant Doctor/A
- ORTEGA AZORIN, CAROLINA
- PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
- Secretari/a de Departament