Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Finances internacionals Universitat de València - Banco Santander Logo del portal

Entregats els premis i accèssits del XIV Concurs “Projecte Empresarial Ana M. Aroca Mengual” de la Facultat d’Economia

  • 13 de maig de 2022
 

Durant el matí del dijous 12 de maig, els projectes dels 10 equips finalistes del XIV Concurs "Projecte Empresarial Ana M. Aroca Mengual" han sigut exposats en el Hall de la Facultat d'Economia. En aquesta edició han participat estudiants de Cicles Formatius i de Batxillerat procedents de centres d'Aldaia, Alaquàs, La Vall d'Uixó, Xirivella i València.

Impulsat des del Vicedeganat de Participació, Voluntariat i Igualtat, a càrrec de la professora Cristina Crespo, és un Projecte coordinat pel professor Pedro Canales i que s'inscriu dins de les activitats de la Comissió de Cooperació amb Secundària que coordina la professora Amparo Gimeno, amb un ampli suport del personal tècnic de la Facultat d'Economia. Es desenvolupa en col·laboració amb la Delegació per a la Incorporació a la Universitat, la Càtedra Finances Internacionals del Banco de Santander, la Càtedra d'Empresa i Humanisme i la Facultat d'Economia.

El jurat, integrat per docents de la Facultat d'Economia i de les entitats col·laboradores, ha valorat, entre altres aspectes, "la innovació, la viabilitat; el compromís social; la sensibilitat amb el medi ambient, i la presentació pública".

Els tres projectes guanyadors han sigut:

  • "BIONETEJA S.L.L.”, dut a terme pels estudiants Sabrina de Jesús Candia, Soraya Cruz, Sonia Catalán y Patricia Ros i dirigit per la professora Inmaculada Pina de l'IES Ramon Muntaner de Xirivella, ha obtingut el Premi patrocinat per la Càtedra d'Empresa i Humanisme.
  •  "AFFE", elaborat pels estudiants Lucía Ramírez i Erika Aparisi Dam i dirigit pel professor Víctor Luna de l'IES El Saler de València, ha aconseguit el Premi patrocinat per la Càtedra de "Finances internacionals - Banco de Santander"
  • "MBAO", dissenyat pels estudiants José David Martínez, Pau Andrés i Héctor González i dirigit pel professor Luis David García de l'IES Beatriu Civera d'Aldaia, ha aconseguit el Premi patrocinat per la Facultat d'Economia.

També s'han concedit set accèssits als altres projectes finalistes, en reconeixement al seu excel·lent treball i presentació.

L'Acte de lliurament de premis ha estat presidit per Mavi Mestre, rectora Magnifica de la Universitat de Vàlencia, Francisco Muñoz, Degà de la Facultat d'Economia; José Miguel Lorente, director d'Institucions territorial del Banco Santander i Deyanira Sánchez, representant de la Càtedra d'Empresa i Humanisme. També ha sigut present M. José Lorente, delegada de la rectora per a la Incorporació a la UV. Tots ells han manifestat la seua felicitació i agraïment a l'estudiantat i professorat participants per liderar projectes un any més, destacant la valentia i rigor acadèmic amb la qual els concursants han defensat la seua idea de negoci, deixant entreveure ja el seu gran talent empresarial.

En el seu torn de paraula, la rectora i el degà, així com els altres membres de la Mesa, van aprofitar per a destacar que, des d'aquesta edició, aquest Concurs porta el nom d'Ana Maria Aroca Mengual, companya de la Facultat d'Economia, en reconeixement de la seua col·laboració i implicació en el desenvolupament d'aquest projecte des dels seus inicis i que, a penes fa un any, ens va ser arrabassada per una fatal malaltia.

Llistat finalistes

Imatges: