Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Finances internacionals Universitat de València - Banco Santander Logo del portal

La Facultat d’Economia acull amb èxit de participació la I Setmana de l'Emprenedoria de la UV

  • 26 d’octubre de 2021
La Facultat d’Economia acull amb èxit de participació la I Setmana de l'Emprenedoria de la UV

Organitzada pel Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius a través de la Unitat d'Emprenedoria (UVemprén), es va celebrar la I Setmana de l'Emprenedoria de la UV, del 18 al 22 d'octubre de 2021 i en format híbrid, amb un gran acolliment per part de l'estudiantat de la Universitat de València, en el Saló de Graus de la Facultat d’Economia. 

La Setmana de l'Emprenedoria va tindre elevades quotes de participació entre l'estudiantat de la Universitat de València, 3.217 inscripcions i 1.143 participants efectius, un èxit rotund que anima a l'organització a celebrar una segona edició el pròxim curs.  

María Vicenta Mestre, rectora de la Universitat de València; Adela Valero, vicerectora d'Ocupació i Programes formatius; i Francisco Muñoz, degà de la Facultat d’Economia, van ser els encarregats d'inaugurar la primera Setmana de l'Emprenedoria de la Universitat de València , que va albergar tallers formatius, taules redones i conferències, tot això retransmés en directe a través de Youtube.  

Adela Valero, vicerectora d'Ocupació i Programes formatius; Rafael J. García, director de la Unitat d'Emprenedoria (UVemprén); i Lola Garzón, vicedegana d'Emprenedoria i Relacions amb l'Empresa i responsable acadèmica d’UVemprén, van presentar a l'alumnat els diferents recursos –beques, concursos, formació, pràctiques- que s'ofereixen des d'aquesta Unitat i van animar a explorar l'emprenedoria dins de la seua etapa universitària. 

La clausura va celebrar el talent de l'estudiantat emprenedor de la Universitat de València a través d'un lliurament de premis en diverses categories. En la taula d'autoritats de l'acte van participar Adela Valero, vicerectora d'Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València; José Miguel Lorente, director Territorial Institucions València – Múrcia de Banc Santander; i Francisco Muñoz, degà de la Facultat d’Economia.  

Santander Universitats va premiar, a través del programa UVemprén Startup, iniciatives emprenedores i idees de negoci innovadores per a fomentar una cultura emprenedora universitària amb la finalitat de contribuir al desenvolupament professional de l'estudiantat i visibilitzar idees i projectes d'importància social en diverses categories.  

En la categoria Empresa/Societat es van atorgar tres premis de 1.200€ per a les empreses Ruraliter, Inmi i My Feeting Room, constituïdes per alumnat de la universitat. En la categoria Acadèmia es van repartir diversos premis de 500€ a les idees més innovadores que tenien el seu origen en un TFG, TFM o Tesi i que es podien convertir en una oportunitat de negoci. Smart Sens H2S i Mitjà social 4 Us van ser els projectes guardonats. En la categoria Emprén es van entregar 750€ a projectes en fase avançada de desenvolupament. Els projectes premiats van ser: CloudLaw, Lliga LBR, Motion Park, NOSUM i Miss-O Pets. En la categoria Crea es van repartir premis de 500€ als projectes EveryO2NE, Sicologic, Kultiwa, Smart Legal Clauses, per idees en fase inicial amb un model de negoci bàsic. 

També es va entregar el premi Santander X Explorer que ajuda a experimentar l'emprenedoria com a opció professional a Lliga LBR de Raúl Sánchez, que va ser triat el millor projecte d'innovació Social. 
Les persones premiades en l'Edició Gennera 2020 pel repte d’intra emprenedoria proposat per Importaco van ser Paula Agulló, Vicente Martínez i Julennys Carolina Castillo. 

Per part seua, els estudiants guardonats amb els premis UVemprén Valor Públic de Formació, Intra emprenedoria i Talent en les Administracions Públiques van ser José Luis Aragonés Jericó, Alejandra Gasent Garrido, Francisco Javier Camarena Mompó, que van presentar els seus projectes en la Diputació de València, l'Ajuntament de L'Eliana i l'Ajuntament de L'Olleria, respectivament.  

A més, en la I Fira del Talent Emprenedor de la Universitat de València, concurs de votació popular en línia que seleccionava els cinc millors projectes emprenedors del curs 2020/21, es van validar 1.231 vots i els projectes més votats van ser INMI, Miivo Mobility, AlertarCor, EveryO2NE i Miss-U Pets.  

Des de l'organització de l'esdeveniment agraïm a tots els assistents la seua participació i els esperem en la segona Edició de la Setmana de l'Emprenedoria de la Universitat de València.  

Imatges: