- Aprenentatge cooperatiu/aprenentatge basat en equips
- Aprenentatge basat en investigació
- Elaboració de qüestionaris en línia
- Aprenentatge basat en l'acció
- Apropament al món professional a les aules
- Afavoriment de l'emprenedoria
- Millora de l'ocupabilitat
Metodologies actives per a afavorir l'aprenentatge profund dels estudiants.
Accions per a fomentar l'ocupabilitat i l'emprenedoria.
Ús de les TIC com a facilitador de l'aprenentatge. Recurs didàctic.
La carrera investigadora a Espanya és complexa, sense un itinerari clar, i on la inestabilitat laboral i els períodes d'incertesa estan presents en la majoria dels casos. Davant d'aquesta situació, l’any passat vam presentar el projecte “OrienTació acadÈmica i professionaL per Estudiants de MÀster amb un perfil científiC - TELÈMAC (UV-SFPIE_PID-2079287), l'objectiu fonamental del qual era proveir als estudiants de màster, en concret del Màster Universitari en Fisiologia de la Universitat de València, d'un complement a la seua activitat acadèmica que els permeta conéixer les diferents alternatives per al desenvolupament de la seua trajectòria científica, fomentant l’ocupabilitat i l’emprenedoria. La posada en marxa d’aquesta activitat va ser molt ben acollida per l’alumnat participant. A més, resultats obtinguts mitjançant enquestes d’avaluació posen de manifest que el 80% de l’alumnat té pocs o molt pocs coneixements de la carrera investigadora, i que en la majoria dels casos, la recerca d’informació relacionada amb ella no és senzilla. Per tal de consolidar aquest projecte, presentem una proposta millorada que volem ampliar-la a tot l’alumnat dels màsters amb una orientació investigadora de la Facultat de Medicina i Odontologia. El projecte que presentem està estructurat en diferents sessions d'aproximadament 50 minuts cadascuna. Les primeres sessions estan destinades a avaluar els coneixements previs dels estudiants, així com de les seues expectatives i inquietuds, i se’ls proporcionarà informació de les diferents etapes de què consta la carrera investigadora, posant èmfasi en les característiques de cadascuna, la importància de l'elecció dels grups de recerca, la formació, així com les diferents fonts de finançament. A més, els estudiants es beneficiaran d'un aprenentatge a través de l'experiència mitjançant diferents sessions amb investigadors col·laboradors, els quals descriuran als alumnes les seues pròpies trajectòries científiques, de forma que permetrà als estudiants la comprensió de diverses perspectives de la mateixa realitat i els prepararà per a situacions futures. En conclusió, pretenem consolidar el projecte TELÈMAC per dotar de la informació i les eines suficients als estudiants de màster, de manera que pugen realitzar una bona planificació en l'inici de la seua carrera investigadora, augmentant la probabilitat d'èxit.
L'objectiu general del projecte és dotar de la informació i les eines suficients perquè l'estudiant de màster de la Facultat de Medicina i Odontologia puga realitzar una bona planificació dels passos a seguir en l'inici de la seua carrera investigadora, augmentant la seua probabilitat d'èxit.
S'estableixen els objectius específics següents:
- Elaboració de material/dossier on de manera estructurada es done informació de l’estructura de la carrera investigadora (doctorat, postdoc, incorporació, estabilització) i exposant eleccions clau com la cerca de director de tesi o les possibilitats de finançament.
- Proporcionar als estudiants de Màster de la Facultat de Medicina i Odontologia d'exemples particulars mitjançant sessions amb investigadors. A les sessions es pretén fomentar la interacció amb els investigadors col·laboradors per tal de respondre els dubtes i inquietuds dels alumnes. A més, mitjançant l’exposició a investigadores consolidades amb trajectòries diverses es pretén crear referents, que permeta als alumnes escollir de manera informada a l’inici de la seua trajectòria investigadora.
- Avaluar l’impacte de l’activitat en el desenvolupament professional dels estudiants. Es realitzarà un qüestionari on-line al menys un any després de la finalització de les sessions.
Màster Universitari en Investigació Biomèdica
Màster Universitari en Aproximacions Moleculars en Ciències de la Salut
Estudiants de másteres de la facultat de medicina
- PEREZ CREMADES, DANIEL BERNARDO
- PDI-Ajudant Doctor/A
- SEGARRA IRLES, GLORIA VTA
- PDI-Titular d'Universitat
MARTINEZ GIL, NATALIA natalia.martinez.gil@ua.es (Universidad de Alicante)