
Professores de La Facultat de Fisioteràpia coordinen equips en l'edició de Premis MOTIVEM 2023.
El Programa MOTIVEM és una iniciativa de la Universitat de València promoguda per la Fundació Universitat-Empresa (ADEIT), l'objectiu de la qual és estimular la creativitat de l'alumnat perquè desenvolupen i comuniquen les seues idees, potenciant les seues competències com a exercici pràctic previ a l'activitat professional, acompanyats durant tot aquest procés de professorat de la Universitat de València. En aquest any, un total de 175 equips, compostos per 741 estudiants i 144 docents, s'han inscrit per a participar en una nova edició de la competició Idees MOTIVEM 2023.
La nostra companya la Dra. Lirios Dueñas, professora del dept. de Fisioteràpia a coordinat dos idees innovadores per a aquesta edició: Helpil i PracticumUV.
Helpil, és una idea en la qual van participar les estudiants Nerea Palomares Sala (Grau en Fisioteràpia), Lucía Heckel Ruiz i Maria Romero Cremades (Grau en Psicologia) i Fiorella Tomaselli (incoming del Grau de Nutrició i Dietètica Humana). Aquesta idea va ser també coordinada per Ana Martínez Aspas (prof. col·laboradora del Dept. de Pediatria, Obstetrícia i Ginecologia,). Es tracta d'un portal d'ajuda interdisciplinària per a abordar l'ansietat i depressió de l'estudiantat de la Universitat de València. A través del portal, l'estudiantat pot accedir a xicotetes píndoles sobre salut elaborades per fisioterapeutes, nutricionistes i psicòlegs/as. En funció de les característiques que plantege la persona que consulta, rebrà suggeriments que podrien ajudar-lo en la gestió del seu estat emocional.
PracticumUV, és una iniciativa que va ser dissenyada per Irene Ferrando Terradez i Isabel Cerdà Pérez (Grau en Fisioteràpia), Beatrice Fedre (Grau de Nutrició i Dietètica Humana) i que també va comptar amb un prof. col·laborador del Dept. de Medicina Preventiva i Salut Pública, C. Aliment, Toxicologia i Medicina Legal, de la Facultat de Farmàcia. L'objectiu de PracticumUV, és desenvolupar un portal que permeta la gestió de pràctiques externes que facilite la relació entre estudiants i empreses, mitjançant match i filtres de recerca.
La nostra companya la Dra. Mª de la Mar Bernabé, professora del dept. de Didàctica de l'Educació Física, Artística i Música, docent de Musicoteràpia, ha coordinat una idea innovadora denominada: FisioMusic.
FisioMusic, és una idea en la qual van participar les estudiants Silvia Fito Bell (Grau en Fisioteràpia), Marta Gimeno del Pou (Grau en Mestra en Educació Infantil) i María Fernanda Vizcarrondo Muiños (Grau de Comunicació Audiovisual). Aquesta idea va ser també coordinada per Vladimir Martínez Bello (prof. del Dept. de Didàctica de l'Educació Física, Artística i Música). Es tracta d'una aplicació per a telèfons intel·ligents que permet realitzar un seguiment de la proposta d'intervenció fisioterapèutica en menors amb diversitat funcional, que detecta els errors comesos per el/la pacient i crea alertes perquè el/la fisioterapeuta i les famílies puguen conéixer l'estat d’el/ la pacient. A través d'ella, cada pacient podrà tindre la seua rutina d'exercicis programada, avisant de l'horari d'inici-finalització, gravant-les per a posterior revisió del/ la fisioterapeuta i avisant de possibles errors corregibles perquè les famílies puguen sentir-se partícips del procés. En tractar-se de propostes d'intervenció musicalitzades amb avatars que han de ser imitats per el/la pacient, les famílies també poden participar i es converteix en un espai de trobada, cosa que en els casos de diversitat funcional és fonamental per a les famílies.
Convidem al nostre alumnat i professorat a participar en l'edició de 2024.