Vols conèixer l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria ? Quines titulacions impartim?
La Universitat de València organitza el programa Conèixer la Universitat amb l’objectiu d’acostar la Universitat als centres de secundària i mostrar al futur estudiantat la seua oferta formativa i de serveis.
Conèixer la Universitat és una iniciativa del Vicerectorat d’Estudis que està coordinada pel Servei d'Informació i Dinamització (Sedi) i que compta amb la participació dels centres i serveis de la Universitat de València.
El grau en Enginyeria Telemàtica proporciona una formació generalista en les tècniques i els mètodes de l’enginyeria. Alhora, l'alumnat adquireix uns coneixements teòrics i pràctics sòlids pel que fa al disseny i gestió de xarxes (sense fils, d’accés i de transport) i als serveis de telecomunicacions, com també de sistemes i aplicacions telemàtiques. Aquests estudis tenen una gran importància en la societat actual, com a conseqüència del potencial socioeconòmic d'Internet i les noves tecnologies.
La demanda de professionals és molt elevada en empreses proveïdores de serveis de telecomunicacions (fabricants d'equips, empreses de desenvolupament d'aplicacions en xarxa, etc.), en empreses clientes de les anteriors i també en equips i centres de recerca. Així mateix, es poden aplicar els coneixements adquirits en camps tan diversos com l’educació, la ciència o la tecnologia.
El grau en Enginyeria Química proporciona una formació generalista en l'àmbit de l'enginyeria industrial, alhora que permet aprofundir en el camp específic de l’enginyeria química i de la industria de procés químic. La importància de la indústria química en l’economia mundial justifica la necessitat de professionals amb coneixements econòmics, científics i tecnològics, i amb destreses per aplicar-los en el desenvolupament i la fabricació de productes químics.
S'ofereix una formació sòlida que permet als egressats treballar en les instal·lacions on es fabriquen productes químics en sectors tan diversos com el químic, petroquímic, biotecnològic, farmacèutic, alimentari, mediambiental i d’altres d’afins. L'àmbit de treball inclou la concepció, disseny, desenvolupament, operació, manteniment i direcció dels processos de la industria química. Així mateix, el grau prepara professionals capaços d'integrar-se en equips de treball multicisciplinaris i exercir tasques de responsabilitat i lideratge per a cobrir les necessitats tècniques dels processos industrials.
El grau en Enginyeria Multimèdia proporciona una formació tècnica de caràcter generalista en els instruments i mètodes de l’enginyeria. Alhora, l’aplica a les necessitats derivades del paradigma comunicatiu generat per les tecnologies de la informació i la comunicació i, en particular, pels sistemes multimèdia. Això demana un plantejament multidisciplinari, en què es combina una base tecnològica sòlida i una bona capacitat narrativa i d’organització, les quals permeten el disseny i el desenvolupament de productes multimèdia.
Aquest grau té una formació transversal, amb habilitats tècniques pròpies de l’enginyeria informàtica i coneixements teòrics i pràctics sobre comunicació audiovisual. Això permet dissenyar, desenvolupar i dirigir projectes multimèdia en camps tan diversos com l’aprenentatge electrònic (e-learning), la programació informàtica, els videojocs, l’animació 3D, el disseny gràfic, l’elaboració de pàgines web, la robòtica, etc.
El grau en Enginyeria Electrònica de Telecomunicació proporciona una formació generalista en les tècniques i els mètodes de l'enginyeria. Alhora, l'estudiantat adquireix coneixements específics a més d’habilitats comercials i socials per poder-se desenvolupar en el món professional. Així, aquests estudis plantegen un ampli aprenentatge en l'àmbit de la ciència i la tecnologia i, en particular, de la tecnologia aplicada. Igualment, ofereixen formació en economia i empresa.
Aquest grau ofereix la formació necessària per concebre, dissenyar i produir equips i sistemes electrònics aplicats fonamentalment en l'àmbit de les telecomunicacions. Així mateix, prepara professionals per prendre decisions relatives a la implantació i la gestió de sistemes de telecomunicacions, a més de proporcionar les habilitats necessàries per treballar en equip amb enginyers i enginyeres d’unes altres especialitats.
El grau en Enginyeria Informàtica proporciona una formació generalista en l'àrea de la informàtica, amb una base àmplia i sòlida que prepara per dirigir i realitzar les tasques pròpies de totes les fases del cicle de vida dels sistemes, de les aplicacions i dels productes que resolen problemes en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació, tot aplicant els mètodes i les tècniques propis de l’enginyeria.
Aquest grau forma professionals per especificar, dissenyar, construir, implantar, verificar, avaluar i mantenir sistemes informàtics d’acord amb les necessitats dels usuaris. A més a més, capacita per assumir el lideratge de projectes gràcies a una formació específica pel que fa a la gestió de projectes i a les destreses professionals.
El grau en Enginyeria Electronica Industrial proporciona una formació generalista en l'àmbit de l'enginyeria industrial, alhora que permet aprofundir en el camp específic de l'electrònica industrial. Aquests estudis capaciten tant per al disseny de sistemes electrònics, per a l’automatització i control de processos industrials, com per al disseny de sistemes per a la conversió energètica i d'instrumentació avançada, així com també per a la gestió de projectes vinculats a l'aplicació i el desplegament d'aquesta tecnologia.
S'ofereix una formació sòlida en l'electrònica industrial que permet als egressats abordar el disseny, desenvolupament, gestió i direcció de projectes industrials tant en el sector públic com en el sector privat. Així mateix, prepara professionals capaços d'integrar-se en equips de treball multidisciplinaris i exercir tasques de responsabilitat i lideratge per a cobrir les necessitats tècniques dels processos industrials.
El Grau en Ciència de Dades proporciona una sòlida base de coneixements en l'àmbit de les matemàtiques, l'estadística, la informàtica, la intel·ligència artificial, la salut i el negoci, els quals permeten donar resposta a la demanda creixent de la societat per a prendre decisions basades en la informació que ens proporcionen les dades. El grau capacita per a adquirir, processar, transformar i extraure coneixements a partir de grans volums de dades d'índole diversa (nombres, imatges, vídeo, text, etc.), així com també per a aplicar-los en àrees com la sanitat, les relacions socials, la política, el medi ambient, l'economia i l'empresa.
Aquests estudis proporcionen una formació multidisciplinària que capacita per a comprendre el fenomen de les dades des d’una perspectiva científica, tecnològica, social, cultural, sanitària, i de negoci. A més a més, capacita per a ocupar càrrecs de responsabilitat en les organitzacions i per a assumir el lideratge de projectes gràcies a una formació específica pel que fa a la gestió de la innovació i a les destreses professionals.
El Doble Grau en Química i Enginyeria Química proporciona una sòlida formació teòrica i pràctica en les dues disciplines que reuneix: la química, com a ciència que estudia la composició, la síntesi, les propietats, el comportament i la reactivitat de la matèria; i l'enginyeria química, que aplica els coneixements i desenvolupaments a la transformació de matèries primeres en productes útils fabricats a escala industrial. Així, cobreix les necessitats de la indústria química i dona solucions a problemes relacionats amb la salut, l'alimentació, l'energia i el medi ambient entre d'altres, contribuint al constant avanç de la societat.
Aquest perfil doble i complementari és idoni per a la investigació, el desenvolupament de projectes, el disseny de productes i processos, la producció i la direcció de les activitats productives, així com per a l’ensenyament en batxillerat, cicles formatius i estudis universitaris.
La doble titulació habilita per a l’exercici de la professió regulada d’enginyer/a tècnic/a industrial i compta amb el suport de la Associació Química i Mediambiental del Sector Químic de la Comunitat Valenciana (QUIMACOVA). A més a més, tant el grau com l’enginyeria han estat reconeguts per estàndards de qualitat internacional amb la concessió dels segells EuroBachelor® i Eur-Ace®.
En un món cada vegada més digital, hi ha una demanda creixent de persones amb una completa formació matemàtica que, a més, compten amb la metodologia de l'enginyeria per contribuir al desenvolupament i aprofitament de les tecnologies de la informació i de la comunicació.
El programa de doble titulació en Matemàtiques i Enginyeria Informàtica proporciona una exhaustiva formació que combina aquestes dues vessants i que facilita, a més, les capacitats i les habilitats necessàries per a entendre i explotar les interrelacions existents entre les matemàtiques i l'enginyeria informàtica.
La formació adquirida per les persones graduades en Matemàtiques i Enginyeria Informàtica proporciona un perfil laboral amb una àmplia capacitat d'ocupació i d’adaptació en sectors molt diversos i d'avantguarda, tant relacionats amb la informàtica i les TIC en general com amb el sector financer, la investigació científica, l'ensenyament o l'anàlisi de dades i l'estadística.
Les matemàtiques són la ciència fonamental que hi ha darrere d'aplicacions com ara la ciberseguretat, les xarxes de telecomunicacions d’alta velocitat o el tractament de dades massives, sectors que lidera l'enginyeria telemàtica.
Aquest programa de doble titulació proporciona una forta formació que combina una important base matemàtica amb amplis coneixements específics d'Enginyeria Telemàtica, junt amb les capacitats i habilitats necessàries per a entendre i explotar les interrelacions existents entre ambdues disciplines.
La formació adquirida per les persones graduades en Matemàtiques i Enginyeria Telemàtica proporciona un perfil laboral amb una àmplia capacitat d'ocupació i d'adaptació en sectors molt diversos i d’avantguarda. Per exemple, aquells relacionats amb les telecomunicacions, la informàtica i les TIC, o d'altres com el sector financer, la investigació científica, l’ensenyament o l'anàlisi de dades i l'estadística.
A títol orientatiu, el Màster en Tecnologies Web, Computació en el Núvol i Aplicacions Mòbils està dirigit principalment a alumnes que hagen cursat alguna de les titulacions següents:
Les sol·licituds d'ingrés seran analitzades per la Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) que serà l'òrgan responsable de fixar els complements de formació requerits en el cas que els continguts/llenguatges de programació impartits en la titulació d'origen no permeten abordar el Màster amb garanties.
S’estableixen complements de formació per a aquells/es alumnes que presenten deficiències en aspectes rellevants per a la realització del màster. La Comissió de Coordinació Acadèmica determinarà quins d’aquests complements, si és el cas, s’han de cursar després d’examinar la documentació aportada en la fase de preinscripció.
Assignatura: Programació
Titulació: Grau en Enginyeria Telemàtica
Curs: 3º
Quadrimestre: 1
Crèdits: 6 ECTS
Assignatura: Bases de dades i sistemes d’informació
Titulació: Grau en Enginyeria Telemàtica
Curs: 3º
Quadrimestre: 1
Crèdits: 6 ECTS
Els horaris d’aquestes assignatures són compatibles amb la realització simultània del màster.
La Comissió de Coordinació Acadèmica del màster avaluarà les sol·licituds de preinscripció segons els criteris següents:
Per a aquells/as alumnes/as que provinguen de fora de l’àmbit educatiu iberoamericà, la Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster podrà exigir com a requisit el nivell B2 de castellà.
El perfil d'ingrés recomanat per al present Màster és de l'alumne Graduat en Enginyeria Química que haja adquirit prèviament les competències que s'arrepleguen en l'apartat 3 de l'Orde Ministerial pel qual s'establixen els requisits per a la verificació dels títols universitaris oficials vinculats amb l'exercici de la professió d'Enginyer Tècnic Industrial (Orde CIN/351/2009), i la seua formació estar d'acord amb què s'establix en l'apartat 5 de l'orde abans citada, referit tot això al mòdul de Tecnologia Específica de Química Industrial. Per consegüent, estos graduats, d'acord amb els criteris de valoració de mèrits establits en el següent apartat, seran admesos, si és el cas, sense complements formatius a l'esmentat Màster. Com referent d'ingrés per a l'accés al present Màster es considera el Grau en Enginyeria Química de la UVEG. Pels requisits establits en la mencionada orde, es desaconsella l'accés al Màster per a alumnes que no estiguen Graduats en disciplines de caràcter científic/tècnic relacionades amb l'àmbit d'estudis.
Respecte al perfil lingüístic, es recomana un nivell d'Anglés B2 o superior, necessari per a poder seguir textos científics, i per a estudiants estrangers es recomana posseir almenys un nivell d'Espanyol C1.
Addicionalment, l'accés al Màster Universitari en Enginyeria Química per la Universitat de València es proposa seguint les recomanacions establides en la resolució de la secretaria d'universitats respecte al Màster oficial vinculat a la professió d'Enginyer Químic (BOE num 187, sec III pàg. 66699 de 4 d'Agost de 2009, en el seu apartat 4.2: Condicions d'accés al Màster:
- Podrà accedir al Màster vinculat amb l'exercici de la professió d'Enginyer Químic, qui haja adquirit prèviament les competències que es recullen en l'apartat 3 de l'Ordre Ministerial pel qual s'estableixen els requisits per a la verificació dels títols universitaris oficials vinculats amb l'exercici de la professió d'Enginyer Tècnic Industrial (Ordre CIN/351/2009), i la seua formació estar d'acord amb la que s'estableix en l'apartat 5 de l'ordre abans citada, referit tot això al mòdul de Tecnologia Específica de Química Industrial.
- Així mateix, es permetrà l'accés al Màster quan el títol de grau de l'interessat cobrisca les competències que es recullen en els mòduls de formació bàsica i comuna a la branca industrial de l'apartat 5 de l'Ordre Ministerial per la qual s'estableixen els requisits per a la verificació dels títols universitaris oficials vinculat amb l'exercici de la professió d'Enginyer Tècnic Industrial. En aquest cas s'hauran de cursar els complements necessaris per a garantir les competències recollides en el bloc de química industrial de la referida ordre.
- Igualment, podran accedir a aquest Màster els qui estiguen en possessió de qualsevol altre títol de grau sense perjudici que en aquest cas s'establisquen els complements de formació prèvia que s'estimen necessaris.
Quan l'accés es referisca a altres títols de grau diferents als citats, s'exigiran els complements formatius necessaris per a complir les competències del grau en Enginyeria Química. Aquestes competències corresponen a les competències bàsiques definides en l'RD 1393/2007 i les que estableix l'Ordre CIN/351/2009, publicada en el BOE del 20 de Febrer de 2009, que habiliten per a l'exercici de la professió d'Enginyer Tècnic Industrial. Els complements formatius exigits consistiran a cursar les assignatures necessàries del grau d'Enginyeria Química, sent el nombre de crèdits necessaris dependent del currículum del candidat/a.
La Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster en funció de la formació i de les competències adquirides en les titulacions d'origen i considerant les recomanacions de la Secretaria General d'Universitats, configurarà la dita formació complementària utilitzant assignatures presents en el pla d'estudis de la titulació de Graduat en Enginyeria Química de la Universitat de València.
Si el nombre de sol·licituds és superior al nombre de places ofertes, se’n farà una selecció, que realitzarà la Comissió de Coordinació Acadèmica del màster, que ha de seguir el criteri següent: adequació al perfil (50-70%), expedient acadèmic (20-40%), experiència professional (5-10%) i altres mèrits acadèmics i de formació: títols addicionals de grau o postgrau, idiomes comunitaris amb nivell B-1 o superior, seminaris, etc. (5-10%).
El primer perfil es refereix a graduats que hagen cursat assignatures d'electrònica; p.e. "Graduat en Enginyeria Electrònica de Telecomunicació, Graduat en Enginyeria Electrònica Industrial".
El segon perfil d'ingrés es refereix a alumnes que hagen cursat enginyeries o llicenciatures amb un contingut d'electrònica suficient. Dins de les titulacions ja extingides podem esmentar les següents:
Enginyers Tècnics (industrials, telecomunicacions)
Enginyers Industrials (enginyers mecànics, enginyers elèctrics i enginyers en automàtica i electrònica industrial) .
Llicenciats en Físiques.
Enginyers Informàtics.
Enginyers de Telecomunicació.
En qualsevol cas, el perfil d'ingrés haurà de contindre coneixements fonamentals en Anàlisis de circuits i sistemes lineals, electrònica analògica i electrònica digital.
La comissió acadèmica del màster indicarà per a cada estudiant quines assignatures (corresponents als futurs graus o actuals llicenciatures/enginyeries) haurà de cursar com a mòduls d’anivellació fins a un màxim de 12 ECTS. En cas que l’estudiant haja de cursar aquests crèdits d’anivellació, no seran comptabilitzats en el nombre de crèdits exigits per a l’obtenció de la titulació.
Per als alumnes que no hagen cursat assignatures amb coneixements bàsics d'anàlisis de circuits i sistemes lineals, electrònica analògica o electrònica digital, es preveuen que cursen fins a 12 ECTS d'entre les següents assignatures que s'imparteixen a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria.
Coneixements a adquirir | Assignatures que es poden cursar | Grau/Curs /Quadrimestre |
Anàlisi de circuits i sistemes lineals | Teoria de xarxes elèctriques Tecnologia electrònica Circuits electrònics | GIEI/1/2 GIEI/2/2 GIEIT/1/2 |
Electrònica analògica | Sistemes electrònics analògics Electrònica analògica I Electrònica analògica II Instrumentació i equips electrònics | GIEI/3/1 GIET/2/2 GIET/3/1 GIET/3/2 |
Electrònica digital | Sistemes electrònics digitals Sistemes electrònics digitals I Sistemes electrònics digitals II Sistemes electrònics de telecomunicació Tractament digital de senyals | GIEI/3/1 GIET/2/1 GIET/2/2 GIET/3/2 GIET/3/1 |
GIEI (Grau en Enginyeria Electrònica Industrial) .
GIET (Grau en Enginyeria Electrònica de Telecomunicació) .
Totes les assignatures dels cursos de grau són de 6 ECTS, i els alumnes cursaran fins a un màxim de 12 ECTS, depenent dels coneixements que hagen adquirit en la titulació d'origen. El número de ECTS d'anivellament que haja de cursar un alumne dependrà del seu nivell de de coneixements (fins a un màxim de 12 ECTS) .
Com a criteris generals, la comissió acadèmica del màster utilitzarà aquests aspectes per a valorar les sol•licituds dels alumnes:
- Titulació (tenint en compte l’afinitat amb els continguts del màster).
- Expedient acadèmic.
- Currículum (valoració dels cursos rebuts, els mèrits d’investigació i l’experiència professional, relacionats amb els continguts del màster).
Per a poder ser admés en aquest Màster, a més d'estar en possessió d'un títol universitari que permeta l'accés als ensenyaments de màster els estudiants amb nacionalitat de països no hispanoparlants que a més procedisquen del sistema educatiu d'un país la llengua del qual no siga el castellà, hauran d'acreditar el nivell B2 de coneixement del castellà o valencià, definit en la classificació del Marc europeu comú de referència.
El perfil d'ingrés recomanat per a cursar el Màster Universitari en Ciència de Dades per la Universitat de València és el de titulados/as (graduado/ a, licenciado/a, ingeniero/a) amb competències bàsiques en matemàtiques (àlgebra i càlcul) i estadística (probabilitat) tant a nivell de coneixements teòrics com en la utilització de ferramentes informàtiques per a la resolució de casos pràctics. Els perfils més adequats corresponen als següents titulados/as de Grau (o afí) així com superior (antics llicenciats) :
- Enginyeria Informàtica, Enginyeria Electrònica, Enginyeria de Telecomunicació i Enginyeria (en qualsevol de les seues especialitats)
- Matemàtiques, Física.
-Economia, Administració i Direcció d'Empreses.
Quant a aptituds personals es recomana que l'alumno/a que opte a este màster tinga interés pel tractament de la informació a distints nivells: recopilació i emmagatzemament, visualització, anàlisi, i desenrotllament de models de predicció per a establir comportaments futurs. La capacitat per a identificar problemes d'anàlisi de dades en aplicacions reals (en àrees industrials, de negoci, de gestió, administració, salut, etc.) , i altres aptituds personals com la creativitat, la capacitat d'innovació i l'interés per un aprenentatge continu són altament recomanables per a la formació d'un/a científico/a de dades amb projecció professional en àmbits caracteritzats hui en dia pel seu elevat dinamisme.
Si en el procés d'admissió, i a la vista de la documentació aportada pel sol·licitant, la Comissió Acadèmica del Màster valora que no són suficients les competències adquirides en matemàtiques i estadística, en ferramentes de programació així com en fonaments de programació i bases de dades, llavors l'alumne haurà de cursar els complements formatius que, a continuació, es descriuen. Concretament haurà de cursar durant el primer semestre, fins a 12 crèdits de les següents assignatures dels plans d'estudi d'algun dels Graus en Enginyeria de la Universitat de València pròxims a l'entorn acadèmic en què s'impartirà el Màster, com són les titulacions de Grau en Enginyeria Informàtica (GII) , Grau en Enginyeria Multimèdia (GIM) , Grau en Enginyeria Telemàtica (GIT) , Grau en Enginyeria Química (GIQ) , Grau en Enginyeria Electrònica de Telecomunicacions (GIET) o Grau en Enginyeria Electrònica Industrial (GIEI) . Les assignatures plantejades es cursen en el primer quadrimestre del primer curs amb una duració de 6 ECTS cada una:
- Matemàtiques I
- Informàtica
Es requerix que el/l'alumne/a que ingresse en este títol oficial haja cursat estudis de nivell de grau o superior (graduado/a, ingeniero/a o licenciado/a) preferentment en Matemàtiques, Física, Enginyeries (Informàtica, Electrònica, Telecomunicació i Industrials) , Economia, i Administració i Direcció d'Empreses. La Comissió Acadèmica del Màster valorarà, d'acord al procés d'admissió descrit a continuació, que els estudiants que sol·liciten l'ingrés hagen adquirit competència suficient en matemàtiques i estadística, hagen utilitzat, en alguna assignatura de la seua formació, ferramentes de programació (com per exemple R, C, Matlab, Python o semblants) i coneguen, de forma bàsica, els fonaments de la programació i les bases de dades.
En cas que els dits coneixements foren insuficients l'alumne haurà de cursar els complements formatius establits en l'apartat 4.6 d'esta memòria. Per a estudiants de països de parla no hispana es requerix Acreditació B2 d'espanyol (a través d'un Diploma d'Español com a Llengua Estrangera en un nivell de B2, o en el seu cas , prova oral i escrita) .
Les sol·licituds d'admissió seran valorades per la Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster d'acord amb els següents criteris i ponderacions: adequació al perfil d'ingrés (50%) , expedient acadèmic (40%) , experiència professional relacionada amb l'anàlisi de dades: anys d'experiència professional, entrevista personal amb membres de la Comissió Acadèmica, cartes de recomanació dels llocs exercits, etc. (5%) i altres mèrits acadèmics i de formació: títols addicionals de grau o postgrau afins al camp de coneixement del Màster, idiomes comunitaris amb nivell B1 o superior, assistència a cursos i seminaris, etc. (5%) .
El perfil d’ingrés recomanat és de persones graduades o titulades en Enginyeria Informàtica, Medicina, Farmàcia, Biologia, Biotecnologia, Bioquímica i Ciències Biomèdiques o en altres graus, enginyeries, llicenciatures i màsters amb formació relacionada amb les titulacions anteriors.
Podran accedir al màster les persones graduades o titulades en Enginyeria Informàtica, Medicina, Farmàcia, Biologia, Biotecnologia, Bioquímica i Ciències Biomèdiques o en altres graus, enginyeries, llicenciatures i màsters amb formació relacionada amb les titulacions anteriors.
La Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster establirà els complements de formació que l’estudiant haurà de cursar en cada cas per poder afrontar adequadament les assignatures comunes del màster. Aquests complements podran tenir una càrrega màxima de 30 ECTS i es fixaran en funció del perfil i l’historial del candidat.
Els complements formatius que formen part del màster són:
Assignatura
Computadors i sistemes operatius 6 ECTS
Programació 9 ECTS
Estructures de dades i bases de dades 9 ECTS
Medicina i experimentació clínica 6 ECTS
Evolució 6 ECTS
Bioquímica i biologia molecular 9 ECTS
Genètica 9 ECTS
De manera orientativa, encara que en cada cas es farà en funció del perfil del candidat, l’estudiant haurà de cursar:
• Persones titulades en Enginyeria Informàtica o afins:
- Medicina i experimentació clínica
- Evolució
- Bioquímica i biologia molecular
- Genètica
• Persones titulades en Medicina o afins:
- Computadors i sistemes operatius
- Programació
- Estructures de dades i bases de dades
- Evolució
• Persones titulades en Biologia, Biotecnologia o Bioquímica i ciències biomèdiques o afins:
- Computadors i sistemes operatius
- Programació
- Estructures de dades i bases de dades
- Medicina i experimentació clínica
Els criteris de selecció són els següents:
• Expedient acadèmic (40-50 %), calculat d’acord amb la normativa aprovada de valoració d’expedients acadèmics de la UV.
• L’adequació de la formació de l’estudiant al perfil recomanat (30-40 %).
• El currículum presentat (amb justificació documental dels mèrits al·legats) (10-20 %). Si cal, es podrà realitzar una entrevista personal sobre els mèrits al·legats en el currículum.
El màster en Enginyeria Ambiental està dirigit preferentment a les titulacions següents: Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural, en Enginyeria Forestal i del Medi Natural, en Enginyeria Civil, en Enginyeria d’Obres Públiques, en Enginyeria Química, y en Enginyeria en Tecnologies Industrials.
Grau en Ciències Ambientals, Química i Biotecnologia.
També estan entre els perfils recomanats les titulacions que s’exposen a continuació: Llicenciat/ada en Ciències Ambientals i en Química, Enginyer/a tècnica Industrial, en Obres Públiques, en Agrícoles i Forestal i de Mines, Enginyer/a Química, en Camins, Canals i Ports, Industrial, Agrònom/a, de Forestals i de Mines.
A l’hora de baremar les sol•licituds d’admissió que es reben, s’estableixen tres criteris bàsics: