Logo de la Universitat de València Logo Servei d'informàtica [SIUV] Logo del portal

Parts i funcionament de la sala virtual

Parts i funcionament de la sala virtual.

 

Una vegada el servidor accepta el nostre accés, la sala de reunions ens apareixerà de forma automàtica després d’uns segons. En la imatge següent es visualitzen diverses parts:  
 

  • Vídeo: és on apareix la nostra càmera i les càmeres dels assistents presentadors.
  • Xat: en aquesta finestra podem xatejar amb tots els participants.
  • Assistents: és on apareix la llista dels usuaris participants i dels organitzadors en aquest moment.
  • Finestra de presentació: on es mostren els documents compartits en l’esdeveniment.

Podem comprovar en la finestra d’Assistents el rol que té cadascun dels usuaris. Si aquests apareixen com a Participants (i no com a Presentadors) no tindran accés a la càmera web, micròfon ni podran fer una presentació a la resta. Per convertir els assistents en Presentadors, podem fer un clic sobre el seu nom i seleccionar l’opció “convertir en Presentador”.
 

Una vegada fet això, els Participants es converteixen en Presentadors i podran activar la seva càmera i micròfon amb les icones corresponents a la part superior de la seua pantalla:

Quan premen sobre aquestes icones pot aparèixer-los una finestra que els sol·licite permís per a usar aquests dispositius.
 

A partir d’aquest moment, se’ls escoltarà en la videoconferència (quan activen el botó de micròfon) i els podrem veure si premen sobre “Iniciar ús compartit” en la finestra de vídeo després d’activar la càmera.

 

 

Compartir una presentació o escriptori.

 

Podem mostrar una presentació als participants sense cap problema. L’arxiu a mostrar pot ser un PPT o PPTX (Powerpoint). Igualment podem mostrar arxius d’imatges JPG o PNG i arxius multimèdia MP3 (àudio) i MP4 (vídeo).

Els fitxers més compatibles amb Adobe Connect i recomanats per a mostrar són, lògicament, els propis d’Adobe (PDF).
També es permet que, qualsevol dels tipus d’arxius esmentats, puguen estar comprimits en un ZIP sense necessitat de ser extrets.
L’amfitrió pot anar manejant la presentació (avançar, retrocedir) amb els botons per a això.

Si l’arxiu que volem mostrar no és cap dels esmentats anteriorment, podrem compartir el nostre escriptori a la resta dels participants i obrir-lo amb l’aplicació associada.

Això ocorre també quan volem mostrar un navegador d’Internet als participants o aplicacions –per exemple- com SPSS, Mathematica, o qualsevol altra que tinguem instal·lada al nostre ordinador.

Enllaços a videotutorials sobre compartició de continguts:

 
COMPARTIR UN ARXIU PDF. Compartir un arxiu PDF amb la resta de participants.
 

 
COMPARTIR UNA PRESENTACIÓ POWERPOINT. Compartir una presentació Powerpoint amb la resta de participants.
 

 
COMPARTIR UNA IMATGE. Compartir una imatge amb la resta de participants. 
 

 
COMPARTIR UN VíDEO. Compartir un vídeo MP4  amb la resta de participants.
 

 
COMPARTIR UN ARXIU D'AUDIO. Compartir un arxiu de so amb la resta de participants.
 

 
COMPARTIR ARXIUS SUPORTATS, EN FORMAT ZIP. Compartir qualsevol arxiu suportat per Connect, però enviant-ho en format Zip.
 

 

Canviar l'idioma per defecte.

Si desitgem que la nostra sala de videoconferència es mostre en anglès o en altres idiomes admesos, podrem accedir en la sala al menú Reunió – Gestionar la informació de la reunió – Editar informació – Idioma, seguit del botó Desar.
 

 
CANVIAR L'IDIOMA PER DEFECTE. Canviar l'idioma de la sala virtual.
 

 

Neteja de la sala en acabar.

Una vegada hem acabat el nostre esdeveniment com a amfitrió, i si la sala era de tipus User (és a dir, que la URL que se’ns va assignar era reunión.uv.es/usuari), no hi haurà problema si ens deixem documents pdf, powerpoint, enregistraments o un xat amb textos dels participants. És una sala que se’ns assigna a nosaltres únicament i que funciona només quan la sol·licitem.

No obstant això, si se’ns ha assignat una sala associada a un màster, projecte, de la facultat, etc., hem de tenir en compte que aquesta sala pot ser utilitzada posteriorment per altres usuaris que podran veure aquests continguts, enregistraments, xats o arxius. Es recomana, per tant, usar uns minuts per eliminar aquests arxius o continguts.

 

[Tema 4. Enregistrament de la sessió].