UVtransparènciaUniversitat de València Logo del portal

Activitats de Sensibilització

VI Jornada de la Cooperació Universitària al Desenvolupament: “Aliances i Xarxes entre becaris de Cooperació de la Universitat de València"

18 novembre 2020, 16:15h, Modalitat Virtual

Enllaç: https://ir.uv.es/oez2hzg

L'objectiu final d'aquesta trobada és la creació d'una xarxa d'antics alumn@s de beques de Cooperació de la Universitat de València que puga servir perquè els estudiants es desenvolupen tant personal com professionalment i crear sinergies per a fomentar xarxes estables de suport i seguiment que generen desenvolupament

Programa
Es prega inscriure's per mail a coop@uv.es

Jornada organitzada per la Universitat de València i subvencionada conjuntament amb la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.


La Universitat de València convoca en la seua primera edició el I Premi de Treball Final de Grau, Treball Final de Màster i Tesis Doctorals de l'eix de persones dels Objectius de Desenvolupament Sostenible per a promocionar la investigació relacionada amb la cooperació al desenvolupament.

El premi reconeixerà aquells Treballs de Fi de Grau (TFG), Treballs de Fi de Màster (TFM) i Tesis doctorals que mostren un alt grau d'impacte en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'eix de persones (ODSs 1,2,3,4 i 5), sense excloure la resta, contribuint així en el desenvolupament de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de l'ONU.

Convocatòria de I Premis TFG, TFM i Tesis Doctorals 

Publicació DOGV

Concessió

El termini de presentació de sol·licituds és del 29 de juliol al 11 de setembre 2020.

Les sol·licituds es presentaran per Instància General: https://webges.uv.es/uvEntreuWeb/menu.jsp?idtramite=EXPSOLP2U

En la pestanya "General" les dades a completar són:

  • Tipus Unitat: Serveis universitaris i Serveis Centrals
  • Òrgan al qual es dirigeix: Serveis de Relacions Internacionals i Cooperació
  • Tramitació Desitjada: Premis TFG/TFM/Tesis

En la pestanya "Fitxers adjunts" s'adjuntarà l'Annex II, l'Annex III i el treball presentat.

Annex II- Imprès de sol·licitud

Annex III- Carta aval tutor


V Jornada de la Cooperació Universitària al Desenvolupament: “Cooperació i Agenda 2030: ideatón per a la consecució dels ODS en la Universitat”

13 novembre 2019, 9:30h, Sala d'actes de Rectorat

Jornada organitzada per la Universitat de València i subvencionada conjuntament amb la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana.

Programa

L'entrada és lliure i l'aforament limitat a la capacitat de la sala. Podeu inscriure’s enviant mail a coop@uv.es per a obtenir certificat d'assistència.

 


II edició del concurs “Campaña de Comunicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles”

 

La segona edició del concurs ha incrementat a 5.000 euros en premis per a dissenyar un joc infantil. Els participants es classificaran en dues categories: A) disseny del joc utilitzant noves tecnologies i B) emprant mitjans no digitals. El concurs està dirigit als estudiants, PDI i PAS de la UV, podent presentar-se individualment o en grup.

Eradicar la pobresa, protegir el planeta, assegurar la prosperitat per a tots són part dels objectius fixats per l'ONU per a l'any 2030. Tens una idea de com ensenyar i implementar un joc per als xiquets? Presa acció e duga a terme el seu projecte!

ods

» Publicació DOGV

» El termini de presentació de sol·licituds comença a partir del 18 d'abril i finalitza l'1 d'octubre de el 2019.

» Bases del concurs 

» Sol·licitud

Concessió dels premis

Es realitzarà un acte protocol·lari de lliurament dels premis del II Concurs “Campanya de Comunicació dels ODS el 13 de novembre de 2019 a en la Sala d'actes de Rectorat.

 

 


 

III Universitat d'Hivern

Cap al canvi social: hàbitat i transicions energètiques

Enguany les cinc universitats valencianes i la GVA s'uneixen per a proposar un tema central dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Les jornades seran el 18, 19 i 20 de febrer 2019 en la Universitat Politècnica de València. En concret es desenvoluparan els objectius 13 i 11 “Canvi climàtic i transició energètica” i “Model territorial i canvi social. Les inscripcions estan obertes. 

 Inscripció i programa

L'esdeveniment compta amb un nodrit programa en el qual intervindran personalitats del món acadèmic i d'investigació, així també amb gestors a nivell comunitari. A través de diàlegs, ponències, taules redones, tallers i activitats, es reflexionarà sobre la necessitat d'avançar en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

 


 

II Fòrum de la Solidaritat i el Voluntariat

El 22 de febrer 2019, més de 30 associacions participaren en l'II Fòrum de Solidaritat i Voluntariat que organitza la Facultat d'Economia de la Universitat de València. Es tractaran temes vinculats amb l'esport i la cultura com a esperit de superació, la cooperació internacional, l'economia, l'exclusió social, pobresa i desigualtat, entre altres. Cada associació disposarà d'un estand en el vestíbul de la facultat per a oferir informació sobre els projectes. Entrada lliure.

» Programa

 


Curs:Objectius de Desenvolupament Sostenible i la seua implementació en l'àmbit universitari

Us animem a realitzar el curs: Objectius de Desenvolupament Sostenible i la seua implementació en l'àmbit universitari del 14 al 17 de gener de 2019.

El curs està organitzat per la Unitat de Cooperació de la Universitat de València i està acreditat pel Servei de Formació Permanent.

El curs és gratuït i les places són limitades.

Programa


Monta els teus objectius: TU formes part de la cadena cap a la sostenibilitat


El 26 de novembre de 2018 tindrà lloc l'exposició "Monta els teus objectius" a l'esplanada de la Facultat de Filosofia i Cienciesde L’Educació en el qual es desenvoluparà un taller per a la realització de l'obra gràfica i l'obtenció d'una obra escultòrica.

El projecte té com un dels seus principals objectius, la participació de la comunitat universitària i la col·laboració i interacció oberta a qualsevol públic, amb la idea d'expansió mitjançant la gràfica i que serveixi per a la difusió i transmissió dels 17 missatges de la ODS a la societat.

Es pretén que els participants interactuen entre si, triant els pictogrames i missatges més concordes a les seves idees, conformant cadenes d'esdeveniments expositius en diferents espais out-door.

Es dissenyaran els 17 elements bàsics de cadascun dels objectius, que serviran de base-estructura i oferiran idees als participants per incrementar i sumar altres elements visuals: creix la societat i creix la nostra estructura sostenible.


"Un món, 17 reptes", el camí cap als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Del 26 de novembre al 7 de desembre en el Hall de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació tindrà lloc l'exposició: “Un món, 17 reptes” de la Fundació Vicente Ferrer. 


El 26 de novembre a les 10.30, a l'Aula Magna de la Facultat la Facultat de Filosofia i Ciencies de L’Educació, tindrà lloc la conferència inaugural "Els ODS en l'Índia rural a través de la Fundació Vicente Ferrer" per Sergio Blau. Delegat de la Delegació de Fundació Vicente Ferrer a la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia.
Se sortejará un viatge a l'Índia per veure els projectes amb la Fundació Vicente Ferrer.

   Programa


Resolució del jurat del I Concurs "Campanya de Comunicació sobre els ODS"

Comprova les persones o equips premiats al I Concurso de comunicació sobre els ODS

                                           

                                           Resolució


Programa 0,7%

L'objectiu del Programa 0,7 és recolzar i incentivar la participació de la comunitat universitària en activitats de cooperació universitària per al desenvolupament. A més vol complir amb l'Agenda 2030 de Nacions Unides que conté 17 objectius de desenvolupament sostenible (els ODS) i 169 metes que busquen: eradicar la pobresa extrema i la fam, universalitzar l'educació de qualitat, completar la transició a energies netes, reduir la desigualtat o acabar amb la bretxa de gènere, entre altres. Per a això, el pressupost va destinat a projectes (recerca), a persones (mitjançant beques a estudiants, personal de la UV i a persones de països en vies de desenvolupament) i a accions de sensibilització.

A la matrícula marca: SÍ


Jornada: Agendas Edusionadas

El Vicerectorat d’ Ocupació i Prorgames Formatius y el Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació de la Universitat de Valencia junto a la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana, organitzen la jornada: Agendas Edusionadas. L'esdeveniment se celebrarà el divendres 29 de juny en l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Ciències de l' Educació des de les 9:30h. La jornada comptarà amb un triálog sobre Cooperació,una conferència impartida per D. Federico Major Zaragoza i per la presentació del projecte Territori Willka.

                                               Programa


I Concurs Campanya de comunicació sobre els ODS

La UV, juntament amb la UPV, UJI, UA i UMH, llancen un concurs per a difondre i promoure el coneiximent dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). El concurs, finançat per la Generalitat Valenciana, conté 4.950 euros en premis. Termini: fins al 5 de setembre de 2018.

                                              Convocatòria


UNIVERSITAT D’HIVERN: “Aliances i objectius de desenvolupament sostenible”

Dates: 7, 8 i 9 de febrer de 2018.

Temàtica: Jornades per a reflexionar i donar a conèixer el dissetè dels Objectius de Desenvolupament Sostenible; “Aliances”, aprovats per les Nacions Unides en la seua agenda per al 2030, el passat mes de setembre de 2015.

Lloc: Seu de la Universitat d’Alacant, en el carrer San Fernando, 40. Universitat d’Alcant. Alacant

Subvenciona: Direcció General de Cooperació y Solidaritat. Generalitat Valenciana.

Web

Programa

 

Inscripció:

Matrícula del 15 al 31 de gener o fins a completar l’aforament del local.

– Alumnat de les 5 universitats organitzadores, representants d’ONGD, Associacions d’amics i antics alumnes de les 5 universitats organitzadores: 10€.

– Persones en situació de desocupació: 10€.

– Personal d’administracions públiques: 20€.

– Públic en general: 25€.

La inscripció de l’alumnat, Personal d’Administració i Personal Docent de les Universitats de València, Politècnica de València i Jaume I de Castelló, podrà incloure a més de la matrícula, el desplaçament i l’allotjament durant les jornades (les oficines de cooperació de les respectives universitats informaran de les condicions específiques al respecte)

Com inscriure’s: Emplenar la preinscripció en el següent enllaç: https://cvnet.cpd.ua.es/uaCuestionarios/preguntas.aspx?idcuestionario=12880&idioma=ca

 

 



 

CICLE DE CONFERÈNCIES:

COMUNICACIÓ PER AL DESENVOLUPAMENT

El present cicle de conferències te per objecte facilitar espais de trobada on poder abordar les diferents dimensions de la comunicació per al desenvolupament (CpD), les implicacions que suposa al nostre entorn i les accions que els diferents actors socials podem mamprendre per tal d’avançar en la seua aplicació pràctica.

Per a Nacions Unides la CpD s’entén com un procés horitzontal i inclusiu, que empodera a les persones i contribueix al debat i la participació social com part indispensable als processos de definició de les polítiques de desenvolupament, i així es converteix en un dels mitjans més importants per tal d’ampliar les oportunitats de les persones i per tant, poder avançar en el desenvolupament.

Aquesta concepció de la CpD comparteix objectius similars a altres conceptualitzacions com  la “comunicació per al canvi social”, la “comunicació per a la transformació social” o la “educació per al desenvolupament” tot centrant els seus esforços en la difusió de valors i informacions que ens permetin relacionar-nos de forma més coherent amb el món i  conformar una ciutadania mundial compromesa amb el desenvolupament humà.

Al nostre país el terme es cada vegada més utilitzat i tot i que s’està avançant en la seua conceptualització i també en la seua incorporació pràctica, existeix un ampli camp de debat, de reflexió i de consens per enllestir. Així tenim per davant un intens treball en el qual mitjans i professionals de la comunicació, administracions públiques, societat civil i universitats haurem de realitzar esforços per, en coherència amb el concepte de desenvolupament que perseguim, avançar en la incorporació de la CpD als nostres respectius àmbits de treball.

Lloc de celebració: Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València.

Dates: els dijous 4, 11, 18, 25 de maig i 1 de juny de 2017 (5 jornades).

Programa

Inscripcions: cal enviar aquest formulari al mail: becascoop@uv.es

Activitat totalment gratuïta.
Es lliurarà certificat d'assistència.

A partir de les conferències i dels diàlegs que mantindrem en cada sessió elaborarem de forma participativa, amb grups de treball integrats per diversos sectors i agents socials, un document de conclusions i recomanacions per tal de poder avançar col·lectivament en la incorporació de la “comunicació per al desenvolupament” als mitjans de comunicació, els moviments socials, les administracions públiques; els governs locals i autonòmic i l’espai universitari.
 

 


 

 

Del 29 de novembre al 1 de desembre de 2016

Programa

La Universitat de València convoca a tota la comunitat universitària a debatre i reflexionarsobre el desenvolupament humà sostenible i la cooperació.

Ho vol fer en un momento especialment compromés. Fa un any Nacions Unides ha aprovat l’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible que implica a persones i institucions per a optar por un model de desenvolupament humà conduent a la reducció de les desigualtats, al sosteniment de l’entorn i a eixamplar les llibertats de les persones des de la justícia i la pau.

 

 

 


 

Per a inscriure's és necessari remetre un correu a la següent adreça: cooperacio@gva.es amb el nom, dni i institució o entitat que representa.
El termini per a inscriure's acaba el mateix dia 25 a les 12'00 hores.

 


La direcció general de Cooperació i Solidaritat, en col·laboració amb l'Ajuntament de Castelló de la Plana, ha organitzat una Jornada sobre Dona, Drets Humans i Desenvolupament Sostenible en Igualtat , com a espai de trobada en el qual compartir i debatre sobre el procés global dels ODS, l'Agenda 2030 i la transversalitat de l'enfocament de gènere i drets humans, així com intercanviar reflexions i estratègies d'incidència política sobre les causes estructurals de les desigualtats de gènere i el seu abordatge a nivell públic.

LLOC: Edifici Quatre Cantons. Saló d'actes. Carrer d'Enmig, 82. Primer pis. Castelló de la Plana.

DIA: 1 de desembre de 2016.

HORA: Inauguració a les 10:00 h. Clausura a les 14:00 h.

Programa

 


UNIVERSITAT DE TARDOR: 

“Els objectius de Desenvolupament Sostenible”

 

Dates: 9,10 i 11 de novembre de 2016.

Esdeveniment: Jornades d'aproximació als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per les Nacions Unides, en la seua agenda per al 2030, en setembre de 2015.

Lloc: Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València. Plaça del Forn de Sant Nicolau 4. València.

Subvenciona: Direcció General de Cooperació i Solidaritat. Generalitat Valenciana.

Web

Programa

Inscripció:

Matrícula reduïda prorrogada fins el 3 de novembre (primer termini):

  • Estudiantes Xarxa Vives d'Universitats, representants d'ongds, Asociacions de Antics Alumnes de les 5 universitats organizadores, persones en situació d'atur:  10€ primer termini, 25€ segon termini.
  • Personal de les administracions Públiques: 20 € primer termini, 35€ segon termini.
  • Público en general: 25€ primer termini, 40€ segon termini.

Com apuntar-se:

  1. Emplenar la inscripció a través del següent enllaç:    https://goo.gl/3UCtlP

 


 

VII Congreso Universidad y Cooperación al Desarrollo

“La Universidad y los Objetivos de Desarrollo Sostenible”

UAM, 29-31 de marzo de 2017

La universitat espanyola ha iniciat un procés de reflexió estratègica sobre la integració de els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la Universitat. Alguna cosa que implica abordar aquests objectius de forma transversal en les polítiques universitàries i integrar l'Agenda 2030 en els diferents àmbits d'acció de la universitat: la formació, la recerca i l'extensió universitària.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible constitueixen la primera resposta real i global als desafiaments del desenvolupament en un món en constant canvi. L'Agenda 2030 ha estat construïda amb la intenció de ser universal i global, des de la base del diàleg i la participació de tots els agents implicats.

Per a la universitat l'Agenda 2030 suposa un punt d'inflexió que obre un nou espai per redibujar no només la Cooperació Universitària al Desenvolupament sinó moltes de les seves polítiques universitàries. Per a això les universitats han de reflexionar de manera col·lectiva sobre quines implicacions tenen els ODS dins de les seves estructures i activitats.

El VII Congrés Universitat i Cooperació al Desenvolupament parteix de l'experiència en cooperació universitària al desenvolupament acumulada per les universitats amb un enfocament -en aquesta ocasió- que li permeti abordar els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Amb l'objectiu de posar en valor els aprenentatges del passat i afrontant el repte a futur que suposa la integració de l'Agenda 2030 a la Universitat, el Congrés queda estructurat en les següents línies temàtiques:

  • LT1 La contribució de la recerca universitària als Objectius de Desenvolupament Sostenible
  • LT2 La integració en la formació i docència universitàries dels Objectius de Desenvolupament Sostenible
  • LT3 La contribució de la Universitat per a la creació d'una ciutadania global entorn dels Objectius de Desenvolupament Sostenible
  • LT4 La integració de l'Agenda 2030 en les estratègies i polítiques universitàries
  • LT5 Iniciatives de cooperació universitària per al desenvolupament sostenible


Participació al Congrés.

Per participar com a assistent al Congrés és necessària la inscripció (consulti tarifes i calendarii aquí).

Per a la presentació de abstracts, comunicacions i/o pòsters al Congrés s'usarà la plataforma on-line “EASY CHAIR. (Pot consultar-se els tutorials per donar-se d'alta i per a les gestions a través de la plataforma pinchando aquí).

* Els abstract (tant orientats a comunicació com a pòster) seran avaluats pel comitè científic.  

* La inclusió de pòsters i/o comunicacions tant a el  programa  com en les actes de el  del Congrés estarà supeditada a la correcta inscripció al Congrés d'almenys una de les persones autores.

 


l

Discursos, instruments i polítiques universitàries entorn de l'Agenda 2030

Les IV Jornades OCUD se celebraran a la Universitat de València els dies 15 i 16 de setembre de 2016 en les quals seguirà avançant en la integració de l'Agenda 2030 a la universitat espanyola. Aquestes jornades tenen un triple objectiu

Visibilizar i reflexionar sobre models d'integració i/o transversalización en la docència universitària, la recerca i l'extensió universitariade els compromisos de desenvolupament sostenible i l'Agenda 2030.

Reflexionar sobre la vinculació de la CUD amb altres polítiques universitàries de Compromís Social en relació amb la integració dels ODS; sostenibilitat, igualtat, discapacitat i unes altres.

Identificar reptes i dificultats a l'hora d'afrontar la incorporació de l'Agenda 2030 en la definició de les estratègies CUDy la gestió universitària.

Per a això, hem organitzat aquestes IV Jornades OCUD entorn de tres grans blocs: el DISCURS, els INSTRUMENTS i les POLÍTIQUES.

Sent el DISCURS la narrativa, l'esquelet sobre el qual ha de fundar-se aquest nou enfocament per a la universitat; una narrativa realista, documentada i compromesa amb la Humanitat i amb el Planeta.

Sent els INSTRUMENTS la forma de fer realitat les idees, els òrgans que van a donar vida a aquest esquelet: transversalización de continguts, acreditacions, reconeixements, espais col·laboratius, entre uns altres.

I finalment les POLÍTIQUES que articularan i marcaran la pauta de l'activitat universitària com un actor clau en la consecució de l'Agenda 2030.

De manera transversal s'incorporaran els 5 eixos centrals sobre els quals gira l'Agenda 2030: planeta, persones, prosperitat, pau i aliances.

Informació

Inscripció

 

 


"Coneix el món sahrauí a través del cinema"

La Federació d’ Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS-PV), de la mà de la Universitat de València, amb el cicle de cinema “Coneix el mon sahrauí a través del cinema”, vol apropar a la societat valenciana la realitat del POBLE SAHRAUÍ, que du suportant 40 anys l’ocupació del seu país, el Sàhara Occidental, i que té gran part de la seua població a l’exili.

Mitjançant el cinema podem transmetre la cultura, la història d’un poble que lluita dia a dia per la seua llibertat. Hi han molts documentals i projeccions que tracten la situació del poble sahrauí. De tots ells hem fet la selecció de tres documentals que considerem que reflecteixen des de distints punts de vista, la realitat d’El Poble Saharauí.

Díes 7, 14 i 21 de juliol 2016, de 18:30 a 21:00 h., al Col.legi Major Rector Peset

Programa

 


 

Jornada

I Jornada "La Universitat de Tifariti i les universitats públiques valencianes", 23 febrer 2016, 11:00 hores, Sala d'Actes de Rectorat. Inauguració de la jornada pel rector de la Universitat de València, i participació del rector de la Universitat de Tifariti.

 


 

Campaña Sahara

Des del Vicerectorat d'Internacionalització i Cooperació hem emprès una campanya de recollida d'aliments i estris per al Sàhara. El Sàhara Occidental va patir pluges torrencials del passat mes de l'octubre que van provocar grans inundacions en els campaments de refugiats de Tindouf, causant la pèrdua de llars i aliments a més de 90.000 persones.

 


I Setmana de la Cooperació Universitària al Desenvolupament en la Universitat de València

15 al 21 desembre 2014

Programa    

La Universitat de València des de 1995 destina el 0’7 del seu pressupost a iniciatives de cooperació al desenvolupament. En aquests vint anys els projectes de cooperació on participa la Universitat, les beques i les accions de sensibilització s’han multiplicat, i són cada vegada més estudiants propvinents de països en vies de desenvolupament els qui acaben els seus estudis en aquestes aules. Tot això no seria possible sense l’aportació personal dels qui, treballant  o estudiant a la Universitat, decideixen col·laborar amb el  0’7 de les seues nòmines  o del cost de la seua matrícula.

La cooperació universitària al desenvolupament deu fonamentar-se en la formació i qualificació de persones i en la transferència de coneixement, però també en prestar suport especialitzat i científic a iniciatives de cooperació que naixen de la nostra societat, especialment la valenciana.

Aquesta Universitat pública té com a manament estatutari “contribuir al desenvolupament dels pobles i a la pau”.

Aquest és el programa d’activitats de la I Setmana de Cooperació que proposem per a formar-nos, informar-nos i participar: l’objectiu és conéixer de prop els programes i recursos que la Universitat de València posa a l’abast de tota la comunitat universitària des de la cooperació universitària al desenvolupament que tenim en marxa.

La Universitat de València i cadascú de nosaltres, tenim uns mateixos objectius que complir i una responsabilitat universal que compartir. La teua implicació té resultats en el desenvolupament humà.

 

III JORNADES DEL OCUD-CRUE: EL ROL DE LES UNIVERSITATS COM A ACTORS DE DESENVOLUPAMENT EN L'AGENDA POST 2015 (Universitat de Granada, 6 i 7 de novembre de 2014)

La Universidad de Granada, a través del seu Centre d'Iniciatives de Cooperació al Desenvolupament (CICODE) acollirà els propers 6 i 7 de novembre les III Jornades de l'Observatori de Cooperació Universitària al Desenvolupament, aquest any centrades en el rol de les universitats en l'Agenda de Desenvolupament Post 2015.

A punt d'arribar a l'any 2015, i per tant, a punt d'engegar la nova agenda mundial de desenvolupament, és important que les universitats assumim el nostre paper de generadors de coneixement i de difusió dels nous principis que marcaran les pautes d'acció en els propers anys. En aquest sentit, és de destacar que les Universitats ja prenen part en el procés participatiu iniciat per les Nacions Unides i pel Govern espanyol per determinar quins són les prioritats de desenvolupament global a través del Grup de Treball sobre l'Agenda Post 2015 del Consell de Cooperació.

 


Trobada Universitat i actors del sistema internacional d'ajuda al desenvolupament

22 i 23 de Maig - Universitat Politècnica de València. Campus de Vera - Saló d'Actes de Rectorat - Edifici 3.

La Trobada pretén enfortir la col·laboració entre universitats i la resta d'actors, la millora de la cooperació universitària al desenvolupament i, en conseqüència, l'augment de la qualitat i l'eficàcia del sistema internacional de l'ajuda. Els continguts de l'esdeveniment estan destinats als integrants d'aquest sistema (Organismes Internacionals, ONGD, serveis de cooperació al desenvolupament en universitats, etc.) i a tota la comunitat universitària en general.

 

IV Jornada la Cooperació Universitària al Desenvolupament en la Universitat de València

26 de novembre de 2013

Saló d'Actes del Rectorat

Universitat de València

Programa

 


Acte obert al públic

El Dr. Federico Mayor Zaragoza, amb motiu de la presentació de la programació de la Catedra UNESCO per al curs 2013-2014, impartirà una conferència on ens parlarà del rol fonamental de l'Educació superior i les universitats per a contribuir al desenvolupament humà i sostenible en el s. XXI.

Serà el dijous 16 de maig a les 18:00 h. al Saló d'Acte de Rectorat, Avgda. Blasco Ibañez 13 de Valencia.


Convocatoria Catedra Unesco

Projectes d'Educació per al Desenvolupament i Sensibilització de la Universitat de València.

La Càtedra UNESCO d'Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València convoca al personal d'administració i serveis, i al personal docent i investigador de la Universitat de València a presentar projectes i iniciatives de cooperació en l'àmbit de l'educació per al desenvolupament i la sensibilització.

L'objectiu és donar suport a les iniciatives, activitats i projectes organitzats per membres de la comunitat universitària que fomenten la formació en desenvolupament humà i sostenible en qualsevol disciplina,i també aquells projectes que promoguen la sensibilització sobre la cooperació al desenvolupament i la lluita contra la pobresa en el món.

Els projectes seleccionats hauran de realitzar-se durant el curs acadèmic 2013-2014.

Els projectes podran tindre el caràcter de cursos, conferències, jornades, seminaris, materials educatius, exposicions o campanyes formulats d'acord amb la cooperació espanyola i UNESCO.

El termini de presentació de projectes finalitza el 31 de maig de 2013.Les bases de la convocatòria i el formulari de presentació de projectes es pot consultar i descarregar en:

 www.fundacio.es/convocatoriaunesco

Organitza: Patronat Sud-Nord. Cooperació de la Universitat de València

FGUV Catedra UNESCO d'Estudis sobre el Desenvolupament Universitat de València

Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació de la  Universitat de  València.


 Cursos Unesco de Capacitació en Cooperació i desenvolupament humá

La Càtedra UNESCO d'Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València organitza dos cursos de capacitació professional per a PDI i PAS tècnic de la Universitat de València.

Aquests cursos monogràfics són: "Salut i Drets Humans. Programes europeus per a la cooperació al desenvolupament" de 20 hores lectives, i l'altre curs és sobre "Cultura i educació per al desenvolupament. Programes europeus per a la cooperació al desenvolupament", de 15 hores lectives.

Tot els cursos seran cada divendres de mati de 09:00 a 14:00 h des del 3 de maig al 14 de juny.

La inscripció es farà on line a través d'aquest enllaç:

www.fguv.org/cursos-cooperacion

El termini d'inscripció per al primer curs finalitza el dilluns 29 d'abril i fins a cobrir les places disponibles.

Organitza: Patronat Sud-Nord. Cooperació de la Universitat de València FGUV

Càtedra UNESCO d'Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València

Col.labora: Servei de Formació Permament de la Universitat de València.

http://www.fundacio.es/cooperacio/sudnord/index.asp

catedra.unesco@uv.es

ximo.revert@uv.es


VI Congrés Universitat i Cooperació al Desenvolupament

El VI Congrés Universitat i Cooperació al Desenvolupament se celebra a València els dies 24, 25 i 26 d'abril de 2013. El congrés està organitzat pel Comité Universitari Valencià de Relacions Internacionals i Cooperació (CUVRIC), que integra a les cinc universitats públiques valencianes. En esta sexta edició, la Universitat Politècnica de València serà la seu que alberg l'esdeveniment.

Davall el lema 'Desenvolupament Humà i Universitat' el congrés té com a eix vertebrador el Desenvolupament Humà. Han passat més de 20 anys des que Amartya K. Senet, Mahbub ul Haq i altres ideòlegs del desenvolupament apuntaren cap a un desenvolupament centrat en les persones, definint-ho com un procés en què s'amplien les oportunitats reals dels individus. L'objectiu del congrés és analitzar el paper de les Universitats en la promoció del Desenvolupament Humà.

En els últims anys la Universitat s'ha consolidat com un actor reconegut dins del sistema de cooperació al desenvolupament. La seua pròpia especificitat li convertix en un actor amb gran potencial per a ampliar les opcions de les persones per a configurar el seu propi destí. Este congrés és un espai de trobada i anàlisi sobre el treball que estan realitzant les Universitats a promoure el Desenvolupament Humà.

Inscripció                              Programa


Convocatòria del Programa Internacional de Beques UNESCO-L'ORÉAL per a dones en el camp de les Ciències de la vida.

La iniciativa conjunta d'UNESCO i L´ORÉAL té com a objectiu promoure la presència de la dona en l'àrea de les Ciències de la vida. Les beques es dirigixen a jóvens científiques, menors de 35 anys, destacades pels seus treballs d'investigació. La data límit per a presentació de les sol•licituds individuals és el 30 de maig de 2013 i es realitza en la plataforma online www.fwis.fr.


Quinta convocatòria dels Premis Assaig Casa África que enguany porta per títol " Reptes i oportunitats del desenvolupament urbà en África".

Casa África convoca per quint any consecutiu los Premis d'Assaig Casa África, amb els que pretén reconéixer, incentivar i divulgar assajos originals i inèdits que contribuïsquen a un millor coneixement del continent africà.


Lliurament de Diplomes d'acreditació de becaris de programes de cooperació de la Comissió 0’7 Una Nau de Sol.lidaritat de la Universitat de València

Fotos del acte:   1    2    3    4    5    6    7

Celebrat el 25 de març de 2013, a les 13 hores, en el Saló d'Actes de Rectorat, Av. Blasco Ibañez 13, València.

Els diplomes acreditan els beneficiaris, en el curs 2012-2013, de les següents beques de cooperació:

  • Beques Magrib

  • Beques Dona i Desenvolupament

  • Beques Arcadi Gotor

  • Beques Haití

  • Becas Luisa Cardona


Jornada: La cooperació descentralitzada local: reptes davant del context de crisi

La jornada es desenvoluparà el pròxim 21 de febrer (dijous) en el Palau Pineda de València (Plaça del Carme, 4) , i en l'organització de la mateixa s'ha comptat amb la col·laboració de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat, l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local de la Universitat Jaume I de Castelló, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, així com també de les col·laboracions de la Universitat Menéndez y Pelayo, de la Coordinadora Espanyola d'ONGD, i altres xarxes i plataformes.

Inscripció


 

 La cooperació per al desenvolupament a les entitats locals valencianes

 Presentació i conferència marc:

20 de febrer de 2013

Sala d’Actes del Col.legi Major Rector Peset de la Universitat de València.

 


 IX Jornada de Cooperació de la Universitat Ramon Llull

Tindrà lloc el dijous 28 de febrer de 2013, de 9 h a 14 h en el Rectorat de la URL (c. Claravall, 1-3. Barcelona) , i enguany estarà dedicada a Brasil, un país que últimament s'ha guanyat molts titulars per ser un dels destins habituals de molts ciutadans espanyols.

La IX Jornada està dirigida als PDIs, PAS i estudiants i té com a finalitat conéixer la realitat de Brasil per a enfortir aliances estratègiques i contribuir al desenrotllament. És necessari confirmar l'assistència a través del següent formulari.Termini límit d'inscripció: 26 de febrer de 2013.

 


 Jornada de Cooperació Universitària al Desenvolupament de la Universitat de València

Data: 23 d'octubre 2012, de 9 a 18,30 hores
Lloc:  Saló d’Actes de Rectorat, Universitat de València

Inscripció


 

 El Patronat Sud-Nord convoca la quarta edició dels Premis Manuel Castillo sobre cooperació i pau

Amb els Premis Manuel Castillo es pretén reconèixer i difondre els resultats de més interés per a la societat espanyola sobre la cooperació internacional, la pau i la seua contribució al desenvolupament humà i sostenible dels pobles en el món. Per tant, els treballs presentats tindran a veure directament amb la cooperació al desenvolupament. Així, aportaran coneixements que revelen capacitats o denuncien agressions als drets humans i al desenvolupament humà i sostenible.

La convocatòria de 2012 compta amb una modalitat més que premiarà una Tesi Doctoral o Treball Fi de Màster, donant cabuda així a la participació d'estudiants. Aquesta se suma a les dues existents en les darreres edicions: Monografia d'Investigació i Reportatge Periodístic, publicats en qualsevol disciplina del saber: Humanitats, Ciències Socials, Ciències de la Salut i Ciències.


 "1 Minuto/1 Derecho"

Concurs internacional de curtmetratges sobre drets humans.


 

 I Jornades d'Universitat i Educació per al Desenvolupament

Avaluació de programes de mobilitat en cooperació universitària per al desenvolupament 

Data: 29 a 31 de octubre de 2012

Lloc: Universidad Pública de Navarra

Organitza: Vicerrectorado de Relaciones Internacionales y Cooperación

Obert el termini d'inscripció: On Line, web: http://www1.unavarra.es/educacionparadesarrollo/inscripcion

Quota:    15 € estudiants, desocupats, socis de ONGDs, personal de la UPNA. 50 € rest de participants.

Més informació en: www1.unavarra.es/educacionparadesarrollo


 11ª Edició del Premi UNESCO-Sharjah de la cultura àrab

Es recompensaran els treballs de dos personalitats, grups de persones o Institucions eminents dels Estats Àrabs o d'altres països que hagen contribuït de manera significativa, per la seua actuació en l'àmbit artístic, intel·lectual o promocional, a desenrotllar, millorar i difondre la cultura àrab, a fi de fomentar l'enteniment i el diàleg intercultural.


 III PROGRAMA FORMATIU PER AL FOMENT DE LA PROFESSIONALITZACIÓ I ESPECIALITZACIÓ DE LA COOPERACIÓ VALENCIANA

El III programa formatiu per al foment de la Professionalització i Especialització de la Cooperació Valenciana s'emmarca en el nou Pla Director de la Generalitat Valenciana 2011 i és fruit de l'esforç continuat i l'estreta col·laboració entre la Conselleria de Justícia i Benestar Social de la Generalitat Valenciana i les cinc Universitats públiques valencianes, coordinades a través del Comité Universitari Valencià de Relacions


Internacionals i Cooperació (CUVRIC) de 9 de novembre 2011 al 6 de ju