Logo de la Universitat de València Logo Secció Sindical de FeSP-UGT Logo del portal

FeSP-UGT demana que els cursos d'idiomes siguen gratuïts per al PAS i PDI . Resposta de la Vicerectora

  • 25 de setembre de 2018
Image de la noticia

La secció sindical de FeSP-UGT de la Universitat de València ha remés una carta a la vicerectora d'Estudis i Política, Isabel Vázquez, en la que sol·licita que els cursos al Centre d'Idiomes de la UV siguen gratuïts per al PAS i PDI. Respecte de la convocatòria de formació en idiomes del PDI tant en el lloc de treball com fora d'ell, FeSP-UGT considera que no ha estat "presentada, treballada, consensuada ni aprovada" en una mesa negociadora i en el Consell de Govern, i per tant el sindicat estima que s'ha de revisar la proposta publicada en la convocatòria.

FeSP-UGT argumenta que hi ha hagut falta d'informació en la mateixa convocatòria respecte d'anys anteriors, atès que no s'ha indicat enguany que calia pagar per a rebre una formació en idiomes en el lloc de treball. Segons el sindicat, els interessats se n'assabenten de la situació en quan es telefona al Centre d'Idiomes de la UV i se'ls informa que el PDI i PAS ha d'abonar per a formar-se en valencià i en anglés 321'21 euros més 40 euros de preinscripció, un pagament que no és ajornable, i que s'incrementa en 40 euros més en el cas de domiciliar-lo. "Tot açò per a formar-te en el teu lloc de treball, un dret que tenen tots els treballadors/es de la Universitat de València", apunta FeSP-UGT.

Pel que fa als requisits en el cas de que s'abandone el curs, el sindicat demana que es mantinguen els dels anys anteriors, és a dir, en el cas de que un alumne/a abandone el curs abans de la seua finalització, no podrà matricular-se en els següents dos anys, també en el cas de no presentar-se a l'examen sense justificació.

La resolució per la qual es modifiquen les condicions de la formació per al treball en la UV és del 18 de juliol de 2018, i FeSP-UGT denuncia que per a la seua elaboració no s'ha tingut en compte la comissió tècnica, no s'ha tractat en mesa negociadora, ni s'ha aprovat en el Consell de Govern ni en qualsevol altre órgan "en el qual s'haguera pogut fer una valoració dels avantatges i inconvenients de les modificacions aprovades i publicades en la convocatòria".

Davant la denúncia d'UGT, us informem de la resposta de la Vicerectora