
Tres grups de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació participaren en Expociència 2025 amb activitats educatives, interactives i de conscienciació. Des de l’etiquetatge d’aliments fins al reciclatge de medicaments, el públic va aprendre sobre salut, nutrició i sostenibilitat.
El passat dissabte 10 de maig, la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació de la Universitat de València va participar activament en Expociència 2025, sota el lema “Expociència sense límits”. Tres grups d’investigació oferiren activitats dirigides a tots els públics, combinant ciència, educació i entreteniment.
El projecte d’innovació educativa VERIFARMA, coordinat per la professora Carmen Carceller Zazo, va ensenyar als més menuts a classificar productes farmacèutics i a identificar quins s’han de dipositar al punt SIGRE. Amb la col·laboració del professorat i d’estudiants voluntàries, els assistents aprengueren a diferenciar medicaments, cosmètics, productes sanitaris, complements alimentaris i equips de protecció individual, fomentant la cura de la salut i del medi ambient.
Per la seua banda, el grup Bionutest va presentar l’activitat “Detectiu en el supermercat: sucre ocult en aliments”, amb l’objectiu de conscienciar sobre la presència de sucres en productes de consum habitual. Es va explicar la diferència entre sucres intrínsecs, afegits i alliberats, així com les diferents denominacions en l’etiquetatge nutricional, ajudant el públic a interpretar correctament la informació dels envasos.
Finalment, el grup RiskTox va mostrar com es controla la qualitat i la seguretat dels aliments, en una jornada lúdic-científica que va atraure visitants de totes les edats. L’experiència va ser molt ben valorada pels participants, consolidant el compromís de la facultat amb la divulgació científica.
Images: