
dilluns 25 de novembre de 2024
lloc: Sala d'Actes -17:00 h.
Presencial i online
La proposta ITACASIRA, a manera de metàfora. ITACASIRA és una paraula Bambara que, evoca l'expressió "El teu camí", és a dir, el camí que seguim quan ens mouen les ganes d'actuar contra les injustícies, sense atendre les crítiques. És el bon camí, és refer el camí que ha estat perdut per segles i és, per a l'equip de Farmamundi, la qual cosa fan les defensores i defensors dels drets humans de les dones i les xiquetes a Mali, que actuen per a erradicar la mutilació genital femenina.
És important esmentar, que la mutilació genital femenina és una pràctica cultural nociva, descrita per l'Organització de les Nacions Unides de la següent manera: “Les pràctiques nocives són una violació als drets humans que posen en gran risc la salut i els drets sexuals i reproductius de les dones i adolescents. Les pràctiques nocives constitueixen una violació del dret a la salut de dones i xiquetes”.
Mitjançant aquest projecte busquem sensibilitzar a la comunitat universitària i la societat valenciana sobre la realitat de les defensores i defensors dels drets humans, i és clau per a incidir als països d'origen de les dones que han sobreviscut a la mutilació genital femenina, com ho és Mali, tal com ho desitgen fer les dones supervivents residents en la CVA que han participat en els nostres projectes.
Programa:
- Inauguració i obertura per part d'Elena Mut com a degana de la Facultat de Ciències Socials i d'una persona delegada de Farmamundi.
- Explicació del projecte.
-. Les conseqüències per a la salut física, mental, sexual i social de la mutilació genital femenina.
- Relats de les persones defensores, el seu treball a Mali amb les comunitats per a erradicar la mutilació genital femenina. e. Preguntes i intercanvi amb les persones assistents.
Presencial
Lloc: Sala d'actes Facultat de Ciències Socials
Online
https://uv-es.zoom.us/j/91829616927?pwd=QotMVTSoInWQUBx8N2Khy2dMMboOKi.1