Logo UVDegree in Multimedia EngineeringSchool of Engineering (ETSE) Logo del portal

L’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV) ha celebrat el seu acte de graduació del curs 2022-2023

  • December 11st, 2023
L’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València (*ETSE-UV) ha celebrat el seu acte de graduació del curs 2022-2023.

La Universitat de València és líder en formació en enginyeria i ciència de dades des de fa més de 70 anys i ocupa la primera posició a la Comunitat Valenciana, segons el rànquing d'universitats de Xangai. I reafirma, un any més, el seu compromís amb l'excel·lència acadèmica i la formació de professionals altament capacitats amb la vista posada en un continuar creixent en 2024.

En este sentit, l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV) ha continuat enfortint els vincles que uneixen als seus estudiants amb l'ecosistema empresarial valencià, nacional i internacional. Fa uns dies ha celebrat el seu acte de graduació del curs 2022-2023, en el qual s'han titulat 244 estudiants de grau, 95 de màster i 16 de doctorat. La trobada ha reunit a més de 1500 familiars i professionals del sector i ha sigut presidit per la Rectora de la UV, Vicenta Mestre i la presència de la Vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, Ángeles Solanes, i del director de l’ETSE-UV, Rafael Magdalena.

Esta promoció ha pogut realitzar pràctiques amb les 178 empreses col·laboradores de l’ETSE-UV abans de finalitzar la seua formació. La institució ha gestionat diferents ofertes de pràctiques, permetent que els estudiants adquiriren experiència pràctica i s'integraren amb èxit en el món laboral. Els números parlen per si mateixos: 253 pràctiques curriculars (grau), 239 pràctiques extracurriculars (grau) i 137 pràctiques en estudis de màster i doctorat, marcant un fort compromís amb la formació orientada a l'ocupació. “El 100% de l'alumnat realitza pràctiques externes i el 84% accedeix a un lloc de treball abans dels sis mesos d'acabar els estudis”, assegura Rafael Magdalena, director de l’ETSE-UV. L’ETSE-UV, reconeguda com a líder en formació en Enginyeria i Ciència de Dades, enforteix la connexió entre l'acadèmia i el mercat laboral, facilitant als estudiants la transició al món professional. La internacionalització també ha sigut un component clau, amb 47 estudiants internacionals entrants i 41 sortints, recolzant la projecció global de la institució.

L'acte de graduació ha rebut el suport de l'empresa NTT Data i s'ha reconegut l'excel·lència en diferents disciplines. Els millors expedients han sigut premiats per l'Associació de Graduats en Enginyeria de la Branca Industrial, el Col·legi Oficial de Graduats / Associació Valenciana d'Enginyers Tècnics de Telecomunicació, el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics en Informàtica de la Comunitat Valenciana, el Col·legi Oficial d'Enginyers Químics de la Comunitat Valenciana i l'associació Som Digitals. El Rotary Club València Centre ha atorgat els premis als millors Treballs de Final de Grau. Les empreses DAM, Capgemini i Biópolis, respectivament, han premiat als millors treballs en enginyeria ambiental, desenvolupament de programari i bioinformàtica.

L’ETSE-UV imparteix graus en Enginyeria Electrònica Industrial, Enginyeria Electrònica de Telecomunicació, Enginyeria Informàtica, Enginyeria Multimèdia, Enginyeria Química, Enginyeria Telemàtica i Ciència de Dades. A més, ofereix els dobles graus en Química i Enginyeria Química, Matemàtiques i Enginyeria Informàtica i Matemàtiques i Enginyeria Telemàtica.

Llistat dels guardonats

Images: