Logo UVDegree in Multimedia EngineeringSchool of Engineering (ETSE) Logo del portal

Representants del COIICV impartixen seminaris d'ètica i peritatge en l’ETSE-UV

  • December 12nd, 2023
Representants del COIICV impartixen seminaris d'ètica i peritatge en l’ETSE-UV

Juan Pablo Peñarrubia i Carlos Segura, membres de la Junta de Govern del COIICV, han impartit dues sessions professionals a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV) els dies 1 i 4 de desembre respectivament.

Peñarrubia ha sigut el docent de la jornada ‘Ètica professional informàtica’ dins de l'assignatura ‘Aspectes Legals de les TIC’ del Grau en Enginyeria Multimèdia. Durant la sessió d'hora i mitja de duració, el representant del COIICV ha exposat el nou marc europeu i les perspectives professionals del grau universitari.

Peñarrubia ha ressaltat que, "estem assistint a un gran canvi cultural empresarial i social en relació als aspectes ètics dels productes i servicis informàtics. En este context, és essencial que els professionals de l'àmbit digital adquirisquen coneixements i destreses sobre ètica professional informàtica. Cal fer especial menció a l'eclosió de la intel·ligència artificial i, en definitiva, a la sostenibilitat d'una societat digital de confiança".

Per part seua, Carlos Segura, Tresorer del COIICV, ha impartit la jornada ‘Peritatges informàtics’ en la mateixa assignatura del Grau en Enginyeria Multimèdia. Segura ha explicat com és el treball pericial en les diferents branques de la informàtica i en les tecnologies subjacents als especialistes de les matèries d'Enginyeria Multimèdia. “Hem abordat els conceptes bàsics de les pericials, els modes de funcionament, la legislació que ens afecta i dos casos pràctics d'exemple”, ha subratllat.

El COIICV aprecia enormement la disposició de l’ETSE-UV per mantindre cada curs la relació directa amb els estudiants dels graus relacionats amb la nostra disciplina i poder transmetre'ls la nostra experiència i la passió per la nostra professió.