Logo UVDegree in PhysicsFaculty of Physics Logo del portal

XV FIRA-CONCURS EXPERIMENTA 2022

Els grups participants realitzen un projecte experimental STEM i l’exposen en una fira oberta al públic al Museu de les Ciències, on l’expliquen i posen en relleu els principis físics treballats. Poden guanyar mencions i premis, un dels quals l’atorga el públic.

Aquesta activitat, declarada d’interès social per l’oficina de mecenatge de la Generalitat Valenciana a efectes de patrocini, forma part del conjunt d’iniciatives Experimenta, destinades a promoure la millora de l'aprenentatge de la física amb especial atenció a l’observació dels fenòmens naturals i l’experimentació

Destinataris: estudiantat d’ESO, de batxillerat i de cicle formatiu (a excepció del cicle superior) en grups de quatre persones màxim i amb la supervisió d’un/a professor/a.

Termini d’inscripció i presentació de propostes: fins al 4 de febrer de 2022. Presentació de vídeos fins al 4 d'abril de 2022.

Data i lloc de realització: la fira, oberta a tot tipus de públic, se celebrarà el matí del 10 d’abril de 2022 al Museu de les Ciències de València. La exposició de projectes premiats en la fira (Experimenta TOP) en Maig de 2022.

Organització: Facultat de Física de la Universitat de València.

Coordinació: Chantal Ferrer Roca

Col•laboració: Delegació per a la incorporació a la Universitat (Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius), Centre de Formació i Qualitat "Manuel Sanchis Guarner", Unitat de Cultura Científica i de la innovació, Unitat d'Igualtat, IFIC, Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT-MICINN), Museu de les Ciències Príncep Felipe, Real Sociedad Española de Física i altres entitats externes.

Contacteexperimenta@uv.es

En la xarxa: www.uv.es/experimenta i  www.uv.es/fisica  (Activitats per a batxillerat)  i  www.uv.es/incorporaciouv

 

TALLER FISICALANDIA PER A XIQUETES I XIQUETS 2022

En el taller Fisicalandia, els més menuts podran muntar i comprendre demostracions senzilles de física pensades per a ells amb l’ajuda dels nostres monitors i monitores.

Destinataris: xiquetes i xiquets, preferentment de 3 a 8 anys, acompanyats per les seues families o tutors.

Inscripció: no cal inscriure's

Dates i lloc de realització: el matí del 10 d'abril de 2022 al Museu de les Ciències de València.

Organització: Facultat de Física de la Universitat de València.

Col·laboració: Museu de les Ciències Príncep Felipe i Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT-MICINN), entre altres.

Coordinació: Chantal Ferrer Roca

Contacte: experimenta@uv.es

En la xarxa: www.uv.es/experimenta i www.uv.es/fisica  (Activitats per a batxillerat)