Logo UVDegree in PhysicsFaculty of Physics Logo del portal

XVII FIRA-CONCURS EXPERIMENTA 2023

Els grups participants realitzen un projecte experimental STEM i l’exposen en una fira oberta al públic al Museu de les Ciències, on l’expliquen i posen en relleu els principis físics treballats. Poden guanyar mencions i premis, un dels quals l’atorga el públic.

Aquesta activitat, declarada d’interès social per l’oficina de mecenatge de la Generalitat Valenciana a efectes de patrocini, forma part del conjunt d’iniciatives Experimenta, destinades a promoure la millora de l'aprenentatge de la física amb especial atenció a l’observació dels fenòmens naturals i l’experimentació

Destinataris: estudiantat d’ESO, de batxillerat i de cicle formatiu (a excepció del cicle superior) en grups de quatre persones màxim i amb la supervisió d’un/a professor/a.

Termini d’inscripció i presentació de propostes: fins al 29 de gener de 2023. Presentació de vídeos fins al 29 de març de 2023.

Data i lloc de realització: la fira, oberta a tot tipus de públic, se celebrarà el matí del 2 d’abril de 2023 al Museu de les Ciències de València. La exposició de projectes premiats en la fira (Experimenta TOP) en Maig de 2023.

Organització: Facultat de Física de la Universitat de València.

Coordinació: Chantal Ferrer Roca

Col•laboració: Delegació per a la incorporació a la Universitat (Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius), Centre de Formació i Qualitat "Manuel Sanchis Guarner", Unitat de Cultura Científica i de la innovació, Unitat d'Igualtat, IFIC, Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT-MICINN), Museu de les Ciències Príncep Felipe, Real Sociedad Española de Física i altres entitats externes.

Contacteexperimenta@uv.es

En la xarxa: www.uv.es/experimenta i  www.uv.es/fisica  (Activitats per a batxillerat)  i  www.uv.es/incorporaciouv

 

TALLER FISICALANDIA PER A XIQUETES I XIQUETS 2023

En el taller Fisicalandia, els més menuts podran muntar i comprendre demostracions senzilles de física pensades per a ells amb l’ajuda dels nostres monitors i monitores.

Destinataris: xiquetes i xiquets, preferentment de 3 a 8 anys, acompanyats per les seues families o tutors.

Inscripció: no cal inscriure's

Dates i lloc de realització: el matí del 2 d'abril de 2023 al Museu de les Ciències de València.

Organització: Facultat de Física de la Universitat de València.

Col·laboració: Museu de les Ciències Príncep Felipe i Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT-MICINN), entre altres.

Coordinació: Chantal Ferrer Roca

Contacte: experimenta@uv.es

En la xarxa: www.uv.es/experimenta i www.uv.es/fisica  (Activitats per a batxillerat)