Logo UVDegree in PhysicsFaculty of Physics Logo del portal

XIX FIRA-CONCURS EXPERIMENTA 2024

Els grups participants realitzen un projecte experimental STEM i l’exposen en una fira oberta al públic al Museu de les Ciències, on l’expliquen i posen en relleu els principis físics treballats. Poden guanyar mencions i premis, un dels quals l’atorga el públic.

Aquesta activitat, declarada d’interès social per l’oficina de mecenatge de la Generalitat Valenciana a efectes de patrocini, forma part del conjunt d’iniciatives Experimenta, destinades a promoure la millora de l'aprenentatge de la física amb especial atenció a l’observació dels fenòmens naturals i l’experimentació

Destinataris: estudiantat d’ESO, de batxillerat i de cicle formatiu (a excepció del cicle superior) en grups de quatre persones màxim i amb la supervisió d’un/a professor/a.

Termini d’inscripció i presentació de propostes: fins al 29 de gener de 2024. Presentació de vídeos fins al 18 d'abril de 2024.

Data i lloc de realització: la fira, oberta a tot tipus de públic, se celebrarà el matí del 21 d’abril de 2024 al Museu de les Ciències de València. La exposició de projectes premiats en la fira (Experimenta TOP) en maig de 2024.

Organització: Facultat de Física de la Universitat de València.

Coordinació: Chantal Ferrer Roca

Col•laboració: Delegació per a la incorporació a la Universitat (Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius), Centre de Formació i Qualitat "Manuel Sanchis Guarner", Unitat de Cultura Científica i de la innovació, Unitat d'Igualtat, IFIC, Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT-MICINN), Museu de les Ciències de valència, Real Sociedad Española de Física i altres entitats externes.

Contacteexperimenta@uv.es

En la xarxa: www.uv.es/experimenta i  www.uv.es/fisica  (Activitats per a batxillerat)  i  www.uv.es/incorporaciouv

 

TALLER FISICALANDIA PER A XIQUETES I XIQUETS 2024

En el taller Fisicalandia, els més menuts podran muntar i comprendre demostracions senzilles de física pensades per a ells amb l’ajuda dels nostres monitors i monitores.

Destinataris: xiquetes i xiquets, preferentment de 3 a 8 anys, acompanyats per les seues families o tutors.

Inscripció: no cal inscriure's

Dates i lloc de realització: el matí del 21 d'abril de 2024 al Museu de les Ciències de València.

Organització: Facultat de Física de la Universitat de València.

Col·laboració: Museu de les Ciències Príncep Felipe i Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT-MICINN), entre altres.

Coordinació: Chantal Ferrer Roca

Contacte: experimenta@uv.es

En la xarxa: www.uv.es/experimenta i www.uv.es/fisica  (Activitats per a batxillerat)