Logo UVDegree in SociologyFaculty of Social Sciences Logo del portal

Conferència: Interculturalidad y tradición oral: Influencia de las migraciones en la cultura. Professor Dr. Gabriel Medrano de Luna

  • September 6th, 2023

Dijous 26 d'octubre - 12:30 h.

Sala d'Actes de la Facultat de Ciències Socials

Gabriel Medrano de Luna (Universitat de Guanajuato Mèxic), posseeix una gran riquesa històrica, cultural i és coneixedor d'un gran nombre de tradicions populars, tal és el cas del seu art popular, festes patronals, danses, medicina tradicional, música i folclor literari, entre altres expressions culturals que formen part del gran mosaic mexicà.

Abordar aquests temes implica identificar la relació entre diverses cultures, donar compte del que és comuna a altres tradicions, així com també exterioritzar les seues diferències i el paper que han jugat la influència de les migracions en la cultura. En les últimes dècades ha existit una gran discussió en relació amb el tema de la interculturalitat i la tradició oral, han sigut variades aportacions de diversos autors les que s'han fet des de les ciències socials, particularment des de l'antropologia.

Segons la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola, la interculturalitat és la qualitat d'intercultural, és a dir, la qual cosa concerneix a la relació entre cultures, que es podria entendre també com el que és comuna a diverses cultures. Partint de l'anterior, en aquesta conferència s'abordarà diverses tradicions populars i artesanals per a donar compte d'aqueix diàleg entre cultures i com s'ha vist influenciat per les diverses migracions.