Logo UVDegree in SociologyFaculty of Social Sciences Logo del portal

Taula redona: Sororitat i Emprenedoria Femenina: Creació de Noves Empreses amb Impacte Social

  • February 21st, 2024
Image de la noticia

6 de març - 12:30 h.

saló d'Actes de la Facultat amb la partipació de: Cristina Aranda - Anna Quintanas -Carolina Ferreira - Diana Rambla

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones Treballadores, en la Facultat de Ciències Socials us convidem a participar en aquesta taula redona.

PONENTS:

- Carolina Ferreira i Diana Rambla  representants de l'entitat Dóna Café

- Anna Quintanas, projecte d'inserció sociolaboral "La Porta del Món" (associació Món Banyoles)

- Cristina Aranda de Dones Tech

 Coord.: Inés Lambrecht Monter

L'activitat està especialment orientada a estudiantat de les tres titulacions de la facultat i es comptarà amb l'assistència d'un grup de Sociologia del Treball del grau de Relacions Laborals i Recursos Humans. En qualsevol cas, l'entrada és lliure per a qualsevol persona que vulga assistir, fins a cobrir l'aforament

 Inés Lambrecht Monter, coordinadora de la taula, és ex alumna d'aquesta casa, i és qui va identificar les tres experiències d'emprenedoria femenina en elaborar la seua TFG. Com Lambrecht assenyala, l'emprenedoria social femenina que incorpora la sororidad com a valor central de la seua activitat posseeix efectes multiplicadors per l'impacte de gènere i els beneficis socials afegits que integra.

La inserció laboral de dones amb situacions difícils, l'acompanyament mutu en itineraris laborals, personals i col·lectius, mostren que les dones emprenedores es poden apoderar a través del seu propi procés.

A més, l'emprenedoria femenina potència el desenvolupament socioeconòmic local a partir de la creació d'ocupacions amb perspectiva de gènere i la reducció de les desigualtats socials, evitant la feminització de la pobresa i el seu risc en les criatures.