Logo UVDegree in SociologyFaculty of Social Sciences Logo del portal

Workshop. Relacions veïnals i convivència en barris d'alta diversitat en transformació

  • December 29th, 2023
Image de la noticia

Sala de Juntes de la Facultat de Ciències Socials

18 i 19 de gener 2024

Inscripcions obertes https://participabarrios.es/

Al costat d'altres processos soci-urbans, la copresencia residencial de veïns de diferents orígens, situació molt estesa a Espanya, ha transformat els nostres barris i els seus espais significatius de vida quotidiana. Aquesta copresencia s'ha afirmat, no sense tensions puntuals i/o soterrades, com una convivència tranquil·la amb creixent, però encara escassa, interrelació entre els grups del veïnat. En l'actualitat, la pospandemia COVID-19, les disfuncions de la globalització neoliberal, les guerres d'Ucraïna i Gaza, la incertesa econòmica, estableixen unes condicions socials “objectives” pitjors per a la convivència, com ja va ocórrer durant la Gran Recessió.

Aquest workshop se centra en les tendències de la convivència en una diversitat de contextos locals privilegiant una triple opció analítica: 1) les relacions veïnals i les dinàmiques barriales; 2) un temps d'anàlisi de mitjà termini, que compare la situació actual amb el passat recent i constate la seua evolució; 3) una atenció particular a la diversitat de processos soci-urbans que coneixen aquests barris i municipis multiculturals (gentrificación; relegació i precarització; turistificación; hàbitat dispers…) i els seus impactes sobre la convivència.

Aquest workshop està organitzat pel projecte PID2021-124346OB-I00l, “Participació, relacions veïnals i convivència en barris multiculturals en pandèmia. Una anàlisi comparativa. ParticipaBarrio”, finançat per MCIN/ AEI/10.13039/501100011033/ i per FEDER Una manera de fer Europa, i presenta per al seu debat conclusions provisionals del projecte.

El workshop compta amb el suport de la Facultat de Ciències Socials i el Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València i Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Madrid

En el workshop participen investigadors i investigadores de les universitats Autònoma de Madrid, Complutense de Madrid, Salamanca, Saragossa, La Llacuna, Barcelona i València.

 

Per a conéixer el programa prem açí

Per a conéixer el projecte PID2021 Participa Barris

https://participabarrios.es/