Logo de la Universdad de Valencia Logo Unidad de Apoyo a los Institutos de Paterna Logo del portal

L'Observatori Astronòmic de la Universitat de València és un centre on es realitzen activitats de recerca, docència i difusió de la cultura en l'àmbit de l'Astronomia. És una entitat singular de la Universitat fundada el 1909 pel Dr Ignacio Tarazona Blanch. És l'observatori astronòmic universitari en actiu més antics de l'Estat Espanyol. Va ser declarat d'utilitat pública l'any 1919.

Els Estatuts de la Universitat de València ho reconeixen com a centre propi, dependent directament del Rectorat, amb el mateix caràcter que l'altra instal · lació històrica: el Jardí Botànic.
El Claustre de la Universitat de València, a proposta del rector-llavors vicerector d'Investigació-, el Dr Francisco Tomás, va aprovar el novembre del 2000 la següent declaració:

Es realitzaran les actuacions adequades per convertir l'Observatori de la Universitat de València en una institució moderna, on tingui cabuda la possibilitat de realitzar observacions en tot el rang de l'espectre electromagnètic, mitjançant convenis amb grans instal · lacions, que permetin l'accés dels nostres investigadors, sense oblidar les tasques de difusió i relació amb la societat que ha dut a terme fins ara aquest ens.
 
Com a conseqüència, el personal de l'Observatori Astronòmic treballa amb entusiasme per consolidar l'Observatori com a centre de recerca amb prestigi internacional, reforçant, alhora, la seva presència social en la divulgació de l'astronomia.

Web pròpia