La Comissió Europea va atorgar en juliol del 2013 el premi Jean Monnet  per a Centres d'Excel·lència a la Universitat de València. El projecte Gobernanza Económica de la UE: Consecuencias institucionales, económicas y fiscales està supervisat per F. Alfredo García Prats, professor de dret fiscal en la UV i membre de la Càtedra Jean Monnet “UE Dret i Impostos” des de 2011.

L'equip està compost per professors de gran prestigi i catedràtics d'universitats espanyoles i estrangeres, que estan basant les seues investigacions en aspectes associats amb el dret de la Unió Europea, polítiques d'integració, i en els mecanismes d'interacció entre les lleis de la Unió Europea i la legislació domèstica i internacional.

El Centre d'Excel·lència és el producte de la unió de sis càtedres Jean Monnet (cinc d'elles de la UV, una de la Universidad Externado (Colòmbia), a més de tres membres de la Universitat de València i un de la Universitat de Bergamo han reconegut "Els Mòduls d'Ensenyament Jean Monnet".

El producte final és la integració d'un enfocament multidisciplinari que compleix amb tots els aspectes d'integració europeus. Inclou tant una perspectiva institucional com constitucional, la dimensió del marc regulador i la importància de les conseqüències fiscals. D'una altra banda, la importància del balanç econòmic i polític en el procés de reconstrucció de la crisi financera i els seus principals mecanismes per a resoldre-la, sense oblidar, la implicació social de la governança europea.

El programa de fons europeus monetaris en l'àrea de l'educació i l'ensenyament, Aprendizaje Permanente promociona i fomenta les oportunitats d'aprenentatge a Europa. Juntament amb açò, el Centre d'Excel·lència Jean Monnet és una clara representació de la UV com a institució acadèmica especialitzada en estudis per a la integració econòmica. També promociona els estudis científics, humans i documentals relacionats amb els recursos europeus per a la integració.

L'objectiu principal del Centre d'Excel·lència Jean Monnet és recolzar l'estatus de la UV i fer d'aquest un centre d'experts de referència en els estudis de dret i economia europea. Aquest programa, amb un caràcter extremadament innovador i que adopta un enfocament multidisciplinari, reforça i expandeix l'oferta de màsters, postgraus i graus internacionals d'estudis legals i econòmics de la Unió Europea.

En resum, el Centre d'Excel·lència:

  1. Ajuda a estimular el desenvolupament de la investigació en aspectes específics de la governança europea, és una part fonamental en el desenvolupament de les tesis doctorals.
  2. Facilita el desenvolupament de professionals en aquest camp. Aquest reforç ajudarà a fer més visible la Universitat de València a mitjà o llarg termini, com a centre de referència en l'àrea de la governança de la Unió Europea.

A més, tot açò es desenvolupa en col·laboració amb el Centre de Documentació Europea a causa de la seua importància i contacte amb la societat, institucions i el públic en general. El Centre de Documentació Europea és el primer i el més actiu a Espanya. Les seues funcions seran crucials per a la connexió, estimulació i difusió dels resultats i també per a promocionar noves oportunitats de coneixement i desenvolupament en tota la zona.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies