La Unió Europea ha aprovat el programa Erasmus+ per al període 2014-2020, que va entrar en vigor l'1 de gener de 2014.

El nou programa Erasmus+ s'emmarca dins l'estratègia Europa 2020, dins l'estratègia Educació i Formació 2020 i l'estratègia "Rethinking Education" i engloba totes les iniciatives d'educació, formació, joventut i esport.

En matèria educativa abarca tots els nivells: escolar, formació professional, ensenyança superior i formació de personas adultes. Erasmus+ integra els programes existents en el Programa de Aprenentatge Permanent i també els programes d'educació superior internacional: Mundus, Tempus, ALFA, Edulink i programes bilaterals, a més del Programa Joventut en Acció.

Aquest nou programa se centra en l'aprenentatge formal i informal més enllà de les fronteres de la UE, amb una clara vocació d'internacionalització, obrint-se a tercers països amb l'objectiu de millorar les capacitats educatives i formatives de les persones per a l'empleabilitat d'estudiants, professorat i treballadors i treballadores.

Les Associacions estratègiques tenen por objecte recolzar el desenvolupament, la transferència o implementació de pràctiques innovadores i l'execució d'iniciatives conjuntes de foment de la cooperació, l'aprenentatge entre iguals i l'intercanvi d'experiències a escala europea.

Les Associacions estratègiques estan obertes a qualsevol tipus d'organització activa en qualsevol àmbit de l'educació, la formació i la joventut o altres sectors socioeconòmics, així com a les organitzacions que duen a terme activitats transversals en diferents camps (p. ex., autoritats locals i regionals, centres de reconeixement i validació, càmeres de comerç, organitzacions comercials, centres d'assessorament, organitzacions culturals).

Depenent de la prioritat que aborde el projecte, les Associacions estratègiques hauran d'implicar els socis més apropiats i diversos amb la fi de beneficiar-se de diferents experiències, perfils i coneixements especialitzats i obtindre amb el projecte resultats pertinents i d'alta qualitat.

Des de la Unitat de Formació i Orientació Programes Europeus [FORMAEUROPA] oferim els serveis de formació, a través de cursos especialitzats en KA2 Associacions Estratègiques, i d'assessorament individualitzat per a l'òptima formulació del seu projecte europeu.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies