foto Juan Jose Borras Almenar
JUAN JOSE BORRAS ALMENAR
PDI-Catedratic/a d'Universitat
Especialista Pau
Àrea de coneixement: QUÍMICA INORGÀNICA
Departament: Química Inorgànica
Facultat de Quimica Departament de Química Inorgànica Edifici F, 3ª Planta
44455
Biografia

Nascut a Rafelbunyol (Horta Nord) en 1964. Catedràtic d'Universitat en l'àrea de coneixement de Química Inorgànica adscrita al Departament de Química Inorgànica de la Facultat de Química (2018). Doctor en Química per la Universitat de València, amb premi extraordinari de doctorat (1992, director de Tesi Dr. Eugenio Coronado Miralles).

Des de 1996 ha impartit docència universitària en diverses assignatures de Química Inorgànica i de Química General principalment en la Llicenciatura en Química i, actualment, en el grau de Bioquímica i Ciències Biomèdiques. Ha participat en projectes d'Innovació Educativa. Ha rebut diversos premis i reconeixements a la docència de qualitat en la Facultat de Quimica i pel Consell Social de la UV. Des de 2010, participa regularment en els programes Nau Gran i Nau Gran en Obert del Servei d'Extensió Universitària així com en la Universitat dels Majors de Gandia. Té reconeguts sis quinquennis docents.

Ha estat coordinador dels Programes d'Intercanvi i de les Pràctiques en Empreses de la Facultat de Química. Ha sigut vicedegà de la Facultat de Química (2006-2009) i Coordinador de l'Àrea de Formació de l’OPAL-UV (2009-2018) (Observatori d'inserció professional i assessorament laboral, actualment UVocupació).

Ha centrat la seua investigació en l'àrea del Magnetisme Molecular, en concret en la modelització de sistemes de baixa dimensionalitat magnètica i sistemes de valència mixta. Ha realitzat diverses estades d'investigació en el Dipartimento di Chimica, Università degli Studi di Firenze i en el Laboratoire de Chimie du Solide du CNRS, en Bordeaux. Va ser becari postdoctoral del programa MEC/MRT i del programa Programa Capital Humà i Mobilitat de la UE. Ha publicat 80 articles en revistes internacionals indexades en el JCR. Ha sigut coeditor del llibre Polyoxometalate Molecular Science (Kluwer Academic Publishers, 2003). Ha participat uns trenta projectes d'investigació d'àmbit autonòmic (Prometeo), nacional i europeu (accions COST). Té reconeguts quatre sexennis d'investigació. Està integrat en el grup d'investigació Materials Moleculars Multifuncionals Modulables - M4, dirigit pel Prof. Dr. Carlos J. Gómez García.

Ha participat com a docent en diversos tallers dirigits a professors d'educació secundària. Actualment és professor Especialista de la Universitat de València per a les Proves d'Accés a la Universitat de la Matèria Química i professor encarregat de la mateixa assignatura en les Proves d'Accés per a Majors de 25 anys. És coordinador de l'Olimpíada Química de la Facultat de Química.

Ha estat  Director del Servei Central de Suport a la Investigació Experimental. (Des de 01.10.2018 fins al 1 de juny de 2020).  Director del Parc Cientific de la Universitat de València (1-jul-2020 fins 8-sep-2022)

Asignatures impartides i modalitats docents
Tutories
Anual
Dilluns de 18:00 a 19:30. DESPACHO 12 DEPARTAMENTO DE Q.INORGÁNICA (EDIFICIO F 3ª PLANTA)
Anual
Dimarts de 18:00 a 19:30. DESPACHO 12 DEPARTAMENTO DE Q.INORGÁNICA (EDIFICIO F 3ª PLANTA)
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València
Formació acadèmica
Publicacions en revistes
Altres Activitats
Altres Mèrits o aclariments