• .

D'acord amb els seus Estatuts, la Universitat de València (UV), com a servei públic, té encomanada la missió de fomentar la recerca, tant bàsica com aplicada, i el desenvolupament científic i tecnològic. Així mateix, en línia amb el que estableix la Llei orgànica d'universitats, la UV considera un pilar estratègic l'impuls de la transferència de coneixement i la innovació.

 

En aquest marc, el Vicerectorat d’Investigació i Política Científica exerceix les competències relatives al disseny i la planificació del desenvolupament de la política institucional científica i d'innovació amb el suport de la Comissió d’Investigació, òrgan col·legiat de caràcter consultiu i assessor del Consell de Govern en matèria de recerca.

 

A través d'aquesta pàgina web, es pretén donar a conèixer, a la comunitat universitària i a la societat en general, l'activitat de la UV en l'àmbit de la recerca, la transferència de coneixement, la internacionalització de totes dues i l'emprenedoria universitària. A més, les empreses o altres entitats interessades a col·laborar en projectes de recerca conjunts, o en la resolució de problemes tecnològics concrets, poden consultar l'oferta científica i tecnològica actualitzada de la institució o sol·licitar assessorament especialitzat.

La Universitat de València millora en el rànquing Reuters News i se situa com la tercera més innovadora d’Espanya

19/05/17

La Universitat de València ha millorat la seua posició en el rànquing Reuters News, i ha passat de ser la sisena més innovadora d’Espanya en 2016, a ser la tercera enguany. A més, en aquesta classificació, on es destaquen les 100 universitats europees que més han contribuït a la ciència i la tecnologia, la institució acadèmica valenciana també ha avançat a escala europea de la posició número 95 l’any passat, a la 82 en 2017.

[Llegir més]

  Contractes per a la formació de personal investigador de caràcter predoctoral, en el marc del subprograma “Atracció de Talent” de VLC-CAMPUS.

  19/05/17

  Correccións de la relació definitiva de sol·licituds admeses i excloses de la fase de preselecció i de la relació de sol·licituds admeses amb indicació de la nota ponderada provisional i àrea acadèmica de la fase de preselecció de la convocatòria de contractes per a la formació de personal investigador de caràcter predoctoral (2017).

  L’anàlisi de fusta carbonitzada en dos abrics valencians confirma que els neandertals seleccionaven el combustible per a produir fum

  10/05/17

  Investigadores de la Universitat de València i del Centre National de la Recherche Scientifique de França han constatat, per mitjà de l’anàlisi de restes de llenya conservats en dos jaciments valencians, que els neandertals seleccionaven el combustible per a encendre foc i produir fum. En l’estudi, publicat en la revista 'Journal of Archaeological Science', s’han analitzat les alteracions anatòmiques produïdes per fongs en la fusta de les fogueres.

  [Llegir més]

   Plantegen que la violència contra les dones als camps de futbol s’ha de prevenir des dels centres educatius

   09/05/17

   L’ambient dels camps de futbol pot promoure la violència contra les dones i contribuir a reproduir societats patriarcals, ja que part de la socialització dels joves es produeix al voltant d’aquest esport. Una recerca recentment publicada planteja que si a l’entorn social i mediàtic del futbol no s’eradiquen els comportaments masclistes, la violència contra les dones es normalitza. Els investigadors, un dels quals és Vladimir Martínez, de la Universitat, proposen que als centres educatius, especialment els d’ensenyament secundari, s’hauria de reforçar la prevenció d’aquestes conductes.

   [Llegir més]

    Un estudi proposa augmentar les polítiques socials per fer sostenible el model de benestar mediterrani

    08/05/17

    Jorge Garcés, Francisco Ródenas i Carla Vidal, de l’Institut de Polítiques de Benestar Social (Polibenestar) de la Universitat de València, conclouen que cal més esforç en política social i augmentar la consciència ciutadana per a fer sostenible l’estat de benestar mediterrani. En un article publicat en la revista Social Indicators Research remarquen que Espanya no arriba a la mitjana europea en el valor de l’Índex de Política Social (IPS), una eina que compara la confiança de la població en la governabilitat i el compromís en seguretat social dels governs.

    [Llegir més]

     maig - juny
     25 - 23

     Agenda mensual

     + esdeveniments

     + Vídeos

     Imatge de la portada del video;Dispositiu termoelèctric per a la producció d'energia en aplicacions en grans superfícies
     Imatge de la portada del video;Procediment de control biològic del pansiment causat per ralstonia solanacearum, a través de l'ús de bacteriòfags específics per a això
     Imatge de la portada del video;Micròfon òptic per a la detecció a distància del so i les vibracions

     Dispositiu termoelèctric per a la producció d'energia en aplicacions en grans superfícies

     Investigadors de la Universitat de València han creat un nou dispositiu per a la producció d'energia en aplicacions en grans superfícies. Este dispositiu és completament flexible i orgànic i es pot adherir a grans superfícies com ara finestres i murs d'edificis o panells solars i pot transformar l'energia tèrmica en elèctrica.

     Procediment de control biològic del pansiment causat per ralstonia solanacearum, a través de l'ús de bacteriòfags específics per a això

     Investigadors de la Universitat de València i de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries han creat conjuntament un nou mètode per a la prevenció i el control biològic del pansiment de les plantes causada pel bacteri R. solanacearum. Es tracta d'un nou procediment alternatiu als tractaments ja existents químics o físics.... [Llegir més]

     Micròfon òptic per a la detecció a distància del so i les vibracions

     La Universitat de València i la Universitat de Bar-Ilan han desenrotllat un nou dispositiu per a identificar a distància el so i les vibracions amb precisió. Este dispositiu pot aplicar-se en biomedicina per a prendre dades com la freqüència cardíaca, o el nivell de sucre en sang, de forma no invasiva.

      
      
     Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies