Universitat de ValènciaRecerca i Transferència Logo del portal

Presentació

Quin paper té la investigació a la Universitat de València?

D'acord amb els Estatuts de la UV, la investigació constituïx una funció essencial de la Universitat de València, com a fonament de la docència, mitjà per al progrés social i suport de la transmissió del coneixement.

Seguint la Llei orgànica del Sistema Universitari 2/2023 de 22 de març, és una de les funcions fonamentals de les universitats.

Igual que la docència, és un dret i un deure del personal docent i investigador. Per això, el personal docent i investigador podrà desenvolupar la docència i la investigació amb intensitats diferents al llarg de la seua trajectòria acadèmica.

La investigació universitària haurà d'abastar tots els àmbits de coneixement, ja siguen de tipus científic, tecnològic, humanístic, artístic o cultural.

La UV impulsarà estructures d'investigació i de transferència i intercanvi del coneixement i innovació que faciliten la interdisciplinarietat i multidisciplinarietat. D'igual mode, la investigació universitària podrà desenvolupar-se juntament amb altres organismes o Administracions Públiques, així com amb entitats i empreses públiques, privades i d'economia social.

La UV promocionarà les relacions entre la investigació universitària, les necessitats socials i culturals i la seua articulació amb el sistema productiu, atenent especialment l'estructura social i econòmica del territori en què estan implantades. Al seu torn, impulsarà iniciatives per a compartir, difondre i divulgar els resultats de la investigació al conjunt de la societat a través de diversos canals, en particular els espais de formació al llarg de la vida. Promourà la investigació, la transferència i intercanvi del coneixement i impulsarà la formació de xarxes d'investigació entre grups, departaments, centres, institucions, entitats i empreses.

Quins òrgans sustenten la investigació a la Universitat de València?

La Comissió d'Investigació té caràcter consultiu i assessor del Consell de Govern. Està presidida pel vicerector amb competències en matèria d'investigació, o la persona en qui delegue, i està formada per representants dels departaments i instituts universitaris d'investigació, així com dels becaris i les becàries d'investigació, conformement al que es preveu pel reglament aprovat pel Consell de Govern.

En quines àrees destaca la Universitat de València en l'àmbit de la investigació?

La Universitat de València (UV) és una organització acadèmica de primer rang en l'àmbit nacional i amb una considerable projecció internacional, que ocupa llocs destacats en els rànquings més prestigiosos (font SAP UV).

Destaca el rànquing de Xangai de l'any 2014, que la situa entre les 200-300 millors universitats del món i entre les primeres d'Espanya (posició 2-4). A nivell regional, la UV es consolida com un gran centre de producció científica valenciana any rere any, molt per sobre de tots els altres centres de recerca, amb una aportació en publicacions científiques indexades en Web of Science que excedeix del 30% del total de la Comunitat Valenciana en gairebé totes les àrees temàtiques (font: Informe ACCIDI 2012 “La investigació científica i el desenvolupament tecnològic a la Comunitat Valenciana”).

SERVICI D'ANALISIS I PLANIFICACIÓ: OBSERVATORI DE RANQUINGS

 

Quines estructures donen suport a la investigació en la Universitat de València?

La investigació es duu a terme individualment, en grups o unitats d'investigació.

Per a la realització d'activitats d'I+D+i, la UV s'organitza en departaments, instituts universitaris d'investigació o en diversos centres o estructures propis o mixtos entre la Universitat de València i altres organismes, públics o privats.

Per reglament del Consell de Govern, previ informe de la Comissió d'Investigació, s'establixen els requisits mínims per a la constitució de grups i unitats d'investigació.