foto Jose Luis Jimenez Salvador
JOSE LUIS JIMENEZ SALVADOR
PDI-Catedratic/a d'Universitat
Àrea de coneixement: ARQUEOLOGIA
Departament: Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga
(9638) 64156
Biografia

Catedràtic d'Arqueologia de la Universitat de València. Reconeguts 6 quinquennis docents i 6 sexennis d'investigació nacionals. Membre del Grup de Recerca en Arqueologia del Mediterrani (GRAM) de la Universitat de València. Membre del Comité científic internacional del Corpus Signorum *Imperii Romani (sota els auspicis de la International Association for Classical Archaeology). Director del Departament de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat de València (1999-2002). Coordinador en 2013 i membre de la Comissió Acadèmica del Programa de Doctorat de la Universitat de València, Geografia i Història del Mediterrani des de la Prehistòria a l'Edat Moderna (2013-2023). Director del Màster Universitari en Patrimoni Cultural: Identificació, Anàlisi i Gestió de la Universitat de València (2014-2023). Ha dirigit 11 tesis doctorals i actualment dirigeix altres 7 en curs de realització. Ha sigut Investigador Principal de diversos projectes subvencionats de R+D+i nacionals i regionals, així com d'una vintena de contractes/projectes de R+D+i no competitius amb Administracions públiques.

La seua activitat investigadora s'ha desenvolupat en el camp de l'arqueologia, principalment, romana amb estudis realitzats a Espanya i a Itàlia. En l'àmbit estatal ha dirigit o codirigit campanyes arqueològiques en Bilbilis (Calataiud, Saragossa), Vila del Mitra (Cabra, Còrdova), Temple romà de Còrdova, Aqüeducte romà de Peña Cortada (Els Serrans, València), Vila romana de L'Horta Vella (Bétera, València). Així mateix, ha dirigit diversos projectes d'intervenció arqueològica relacionats amb l'1% Cultural als castells valencians de Chirel i Pileta (Cortes de Pallars), Bunyol i Torís. A més, ha dirigit la investigació arqueològica vinculada amb el Projecte de Rehabilitació del Palau de Cerveró a València, seu actual del Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero de la Universitat de València. A Itàlia ha realitzat l'estudi arquitectònic del santuari de Juno en Gabii i ha format part de la missió arqueològica espanyola a Pompeia, que ha realitzat l'estudi de la Casa/Caupona I. 8. 8 i Casa I. 8. 5. Ha realitzat estades d'investigació en diferents universitats i institucions de Roma, Bolonya, Nàpols, Pompeia, Varsòvia.

Principals línies d'investigació: 1) Urbanisme i arquitectura romans; 2) Ciutats hispanorromanes, Valentia i el seu entorn rural; 3) Hidràulica romana en territori valencià; 4) Difusió i posada en valor del patrimoni arqueològic. D'aquestes temàtiques, autor o editor de 7 llibres complets i de prop de 200 publicacions en revistes científiques, capítols de llibre i congressos, nacionals i internacionals. Ha pronunciat conferències a Espanya, França, Portugal, Itàlia i Polònia.

Ha sigut Comissari de dues exposicions, L'Apol·lo de Pinedo (València) en el Museu de Prehistòria de València (1994) i Bajo la cólera del Vesubio, Testimonios de Pompeya y Herculano en la época de Carlos III, en el Museu de Belles Arts de València amb diverses itineràncies a Sagunt, Alacant i Múrcia (2004-2005. Així mateix, ha participat en l'elaboració de l'exposició Sotto i lapilli en el Auditorium de Pompeia (Itàlia) (1998).

[Biografia, versió en valencià]

Asignatures impartides i modalitats docents
Tutories
Anual
Dimarts de 10:00 a 13:00. DESPATX 211. ANNEX DEPARTAMENTAL. FAC. GEOGRAFIA I HISTÒRIA
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València