foto Vicent Josep Martinez Garcia
VICENT JOSEP MARTINEZ GARCIA
PDI-Catedratic/a d'Universitat
Àrea de coneixement: ASTRONOMIA I ASTROFÍSICA
Departament: Astronomia i Astrofísica
Observatori Astronòmic - Universitat de València, Parc Científic c/ Catedràtic José Beltrán, 2 46980 Paterna (Valencia) Spain
(9635) 43484
Biografia

Vicent J. Martínez (València, 1962). Llicenciat en Matemàtiques per la Universitat de València amb premi extraordinari, va realitzar la seua tesi, per la qual li va ser atorgat el Premi Eduard Fontserè, a Copenhaguen i va obtenir el doctorat en la UV en 1989.

Professor titular d’Astronomia i Astrofísica en la Universitat de València des de 1991, i catedràtic des de 2009, va ser director de l’Observatori Astronòmic durant 11 anys. La seua activitat docent li va valdre en 2011 el Premi a l’Ensenyament i Divulgació de la Física de la RSEF i la Fundació BBVA, i en 2016 el Premi a l’Excel·lència Docent del Consell Social de la Universitat de València.

És membre fundador de la Societat Espanyola d’Astronomia, i en 2017 va ser elegit, pel seu comitè directiu, coordinador de la Xarxa d’Infraestructures d’Astronomia (*RIA), l’organisme que regula les instal·lacions espanyoles cientificotècniques singulars en astronomia.

Investiga sobre la formació i la distribució de les galàxies. Ha publicat més de 80 articles en revistes del terç superior del JCR, amb més de 2.000 cites, i és autor de dos llibres de text universitaris i de diversos llibres de divulgació científica que han rebut diferents premis. Ha assistit com a ponent a nombrosos congressos internacionals, realitzat estades de recerca en centres de Suïssa, França, Holanda, Dinamarca, Itàlia i Regne Unit, i ha impartit seminaris en universitats de tot el món. Ha sigut investigador principal de projectes Consolider del Ministeri i Prometeu de la GV.

Creu en la importància de transmetre la ciència a la societat. Per açò ha impulsat iniciatives com ‘L’Aula del Cel’. Ha oferit més d’un centenar de xarrades de divulgació, publicat nombrosos articles en periòdics, i creat el portal web de divulgació Conec.es, tasca per la cual va rebre el Premi José María Savirón 2013.

Asignatures impartides i modalitats docents
Tutories
Anual
Dilluns de 10:30 a 13:30. 1.6.3 OBSERVATORI ASTRONÒMIC
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València