foto Miquel Frances Domenech
MIQUEL FRANCES DOMENECH
PDI Titular d'Universitat
Avalador d'Efimers
Director/a Titulacio Master Oficial
Director/a Taller Audiovisuals
Àrea de coneixement: COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL I PUBLICITAT
Departament: Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació
Taller d'Audiovisuals de la UVEG c/ Serpis, 29 46022 - Valencia
(9639) 83628
Biografia

Professor titular de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València, director del Màster oficial en Continguts i Formats Audiovisuals i responsable del Taller d’Audiovisuals de la UVEG.

En l’actualitat és també el coordinador de les Universitats Espanyoles. Ha participat en projectes com ara: La Comunicació de la Ciència en Televisió. Estratègies Narratives del Documental Científic en Europa amb col·laboració de les Universitas de Navarra, Pompeu Fabra, Universitat de Oporto i la Universitat lliure de Berlín; el Arxiu de la Memòria Oral Valenciana amb la colaboració de la Diputació de València i RTVV; o Telde: Teleeducación per al desenvolupament amb la colaboració de la Genealitat Valenciana i les cinc universitats publiques valencianes.

Com a director del Taller d’Audiovisuals ha sigut responsable de la producció de nombrosos documentals de divulgació científica i videos educatius com ara: Memorias de una Escuela, Los Moriscos Valencianos, 500 Años de Historia de la Universidad de Valencia, Menú de Genes, Mujeres y Poder: Bajo el Techo de Cristal, Los Cetáceos del Mediterráneo, Creart, El Jardí Botànic de la Universitat de València, Del Roig al Blau: La Transición Valenciana, Bajo la Piel del Conflicto, Josep Antoni Cavanilles: el Paisatge Valencià, La “Riuà”, Mediterrània Viva o Territori Enològic.

Entre les seues principals publicacions bibliogràfiques destaquen: La Comunicació Audiovisual, Los Documentales de Naturaleza, Vocabulari Tècnic de Producció Audiovisual, o La Producción de Documentales en la Era Digital.

D’altra banda, sempre ha tingut un vincle especial per la fotografia, activitat que practica des de fa més de trenta anys. Destaquen en este sentit els muntatges audiovisuals sobre Patagona i Groenladia i altres entorns naturals, les col·leccions i les exposicions de fotografia histórica, així com la última exposició sobre el món enològic anomenada Vitgrafies.

Asignatures impartides i modalitats docents
43289 - Disseny de projectes i desenvolupament de produccióTreball fi d'estudis
43290 - Pràctiques de disseny de continguts en empresesPrácticum
Tutories
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València