foto Alvar Peris Blanes
ALVAR PERIS BLANES
PDI-Titular d'Universitat
Director/a Titulacio Master Oficial
Àrea de coneixement: COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL I PUBLICITAT
Departament: Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació
Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Avda. Blasco Ibáñez, 32 - 46010 (València)
51008
Biografia

Àlvar Peris Blanes (València, 1976) és Doctor en Comunicació Audiovisual (2016) i professor Titular de la Universitat de València, on imparteix docència al Grau en Comunicació Audiovisual i al Màster Oficial en Continguts i Formats Audiovisuals, del qual n'és l'actual Director. És membre del Consell de l'Audiovisual de la Comunitat Valenciana (CACV) des del juliol del 2021. Ha estat el secretari del Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació de la Universitat de València des del novembre del 2018 al febrer del 2024.

Els seus principals interessos com a investigador estan centrats en l'anàlisi dels continguts audiovisuals i formats televisius, així com en la construcció mediàtica de les identitats, especialment en la relació entre les identitats nacionals i les globals o postnacionals. És autor o coautor de nombrosos treballs científics publicats a revistes acadèmiques, monografies i llibres col·lectius sobre comunicació, estudis culturals i història. Ha estat professor visitant a la Università degli Studi di Milano (Itàlia), Duke University (EUA) i a The University of Nottingham (Regne Unit).

És membre del Grup de Recerca de la Universitat de València Mediaflows (www.mediaflows.es), centrat en l'anàlisi dels processos comunicatius en relació amb la mobilització política, l'activisme i la ciutadania. A través d'aquest Grup ha format part de diversos projectes d'R+D, el darrer dels quals porta per títol Fluxos de desinformació, polarització i crisi de la intermediació mediàtica (PID2020-113574RB-100), i està finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació del Govern d'Espanya per al període 2021-2024. El projecte aborda la desinformació en diferents àmbits socials dinterès per a lopinió pública.

Peris Blanes també ha participat al llarg de la seva trajectòria acadèmica en altres projectes de recerca multidisciplinars i de caràcter internacional a les àrees de comunicació i d'Història contemporània finançats per les diferents administracions públiques.

La seva activitat investigadora ha estat reconeguda pel CNEAI amb un sexenni i compta, a més, amb un quinquenni de docència.

Pel que fa a projectes d'Innovació Docent, ha participat als projectes Acadèmia accelerada i innovació docent (ACID) durant el curs 2021-2022, El podcasting per aprendre a oferir informació de servei públic relacionada amb la biomecànica i la patomecànica podològiques durant el curs 2023-2024, i Tota pedra fa paret. Un pòdcast de sociolingüística durant el curs 2024-2025.

Des del setembre del 2017 fins al setembre del 2019 ha estat el coordinador de MediaUni (www.mediauni.es), la plataforma audiovisual de la Universitat de València, i de les pràctiques externes al Grau de Comunicació Audiovisual, durant el mateix període. També ha estat coordinador de Segon curs del Grau en Comunicació Audiovisual del 2013 al 2015.

A més, ha estat col·laborador habitual a les revistes Caràcters i Lletres Valencianes, on ha realitzat nombroses ressenyes literàries, i ha participat en altres de divulgació, com Saó. També ha publicat diversos articles d'opinió als principals mitjans digitals espanyols, ha coordinat durant dos anys (2005-2007) els cursos de guió per a televisió organitzats per la Fundació per a la Investigació de l'Audiovisual (FIA/UIMP, València) i ha treballat de periodista a Ràdio 9, la ràdio pública valenciana (2001-2003).

Asignatures impartides i modalitats docents
Tutories
01/09/2024 - 26/01/2025
LUNES de 10:00 a 13:00 null null null
27/01/2025 - 31/07/2025
LUNES de 10:00 a 13:00 DESPATX Planta 5 FACULTAT FILOLOGIA, TRADUCCIÓ I COMUNICACIÓ
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València