foto Rosario Inmaculada Serra Cristobal
ROSARIO INMACULADA SERRA CRISTOBAL
PDI Catedratic/a d'Universitat
Vicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets
Àrea de coneixement: DRET CONSTITUCIONAL
Departament: Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració
Despatx 1-E05
(9638) 28945
Biografia

ROSARIO SERRA CRISTOBAL és Catedràtica de Dret Constitucional en la Universitat de València i investigadora de l'Institut de Drets Humans.

Doctora en Dret per aquesta Universitat en 2007.

En l'actualitat és Vicedegana d'Estudis del Grau en Dret, i Secretària del Doctorat en Dret, Criminologia i Ciència Polítiques de la Facultat de Dret UV. Igualment és membre de la Junta de Centre de la Facultat de Dret. Durant 4 anys ha sigut Codirectora del Màster de Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional

Té reconeguts 5 quinquennis docents, 3 sexennis d'investigació i 7 triennis

Ha participat en projectes d'innovació docent i de formació del professorat, obtenint el Premi a l'Excel·lència Docent del Consell Social de la UV en la seua edició de 2018.

És autora de les monografies: El Comité Económico y Social de las Comunidades Europeas(Mc Graw-Hill, Madrid, 1996); La guerra de las Cortes: una revisión de la jurisprudencia del Tribunal Supremo a través del recurso de amparo(Tecnos, Madrid, 1999); La libertad ideológica del juez(Tirant lo Blanch, Valencia, 2004); Trata sexual de mujeres. De la represión del delito a la protección de la víctima (En coautoría) (Ministerio de Justicia, 2007); Prostitución y Trata. Marco Jurídico y Régimen de derechos (Coord.) (Tirant lo Blanch, 2007); La selección de jueces en Estados Unidos, (Civitas, 2011); Multidiscriminación en los ordenamientos jurídicos español y europeo (Coord.) (Tirant lo Blanch, 2013); Rights and Freedoms in the Spanish Constitution (Tirant lo Blanch 2015) (en coautoría); La seguridad como amenaza (Tirant lo Blanch, 2020)

Igualment ha escrit múltiples articles jurídics publicats en Revistes científiques nacionals i internacionals, i en llibres col·lectius, en les següents línies d'investigació: drets fonamentals, igualtat i no discriminació, relacions entre les jurisdiccions constitucional i ordinària, Tribunal Constitucional, Poder judicial, tràfic d'éssers humans, dret de la Unió Europea, securetat i terrorisme, desinformació, etc.).

A Espanya ha sigut investigadora en nombrosos Projectes de Recerca i desenvolupament (I+D) finançats pel Ministeri d'Educació o per la Generalitat Valenciana, en dues d'ells com a investigadora principal, on ha treballat sobre la reforma de l'Estat autonòmic, la reforma de l'Estat a Llatinoamèrica, Parlaments regionals, Principi d'igualtat per raó de sexe, tràfic d'éssers humans, i terrorisme i drets humans. En l'actualitat forma part d'un projecte d'investigació sobre seguretat.

Ha col·laborat en diversos programes internacionals impartint formació al Senat de Polònia, sobre la participació dels parlaments nacionals a la Unió Europea; en el Programa de Doctorat de la Universitat Andina Simón Bolivar, seu Quito (l'Equador); en el Programa de Doctorat de la Universitat de València-Universitat Hernán Cortés, Xalapa-Veracruz (Mèxic); en el Màster sobre Dret Constitucional impartit a Caracas, (Veneçuela) i organitzat per la Defensoria del Poble de Veneçuela i la Universitat de València; i en el Màster de Dret Constitucional en la Universitat Autònoma d'Hondures, impartit a Tegucigalpa (Hondures)

Durant la seua trajectòria investigadora ha realitzat, entre altres, estades en: la University ofMinnesota(els EUA), Université de Montpeller(França), Université Lliure de Bruxelles(Bèlgica), Université Catholique de Louvain-la Neuve(Bèlgica), Universita “La Sapienza”(Roma), Institut Internacional de Drets Humans d'Estrasburg(França) i la Académieinternacional de Droit Constitutionnel(Tunísia), Cardozo School of Law(Nova York-els EUA).

Asignatures impartides i modalitats docents
35218 - Dret constitucional IITeòric-Pràctic
35228 - PràcticumPrácticum
35229 - Treball fi de grauTreball fi d'estudis
41084 - Garanties jurídiques dels drets humansSeminaris, Teoria, Tutories
41088 - Treball fi de màsterTreball fi d'estudis
44686 - Problemàtiques actuals de la funció legislativa, executiva, judicial i del control de constitucionalitatTeoria
44694 - Treball final de màsterTreball fi d'estudis
63327 - La infància i l'adolescència com a subjecte de dretTeoria
Tutories
Observacions
No participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València.
Publicacions en revistes
Altres Publicacions
Conferències